Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Pojavilo mi se na telefonu obavestenje da je izasao novi firmware i da mogu da ga skinem i instaliram. Jel neko probao novi firmware i sta se dobija sa njim ili gubi?

Da li su popravljeni neki nedostaci,tipa slabijeg blica pri nocnom slikanju,malo slabijeg gps signala,prebacivanje zvuka sa zadnjeg na prednji zvucnik?

Kod mene nema nista, aj slikaj trenutni sistem info da vidim dal je isto kao kod mene.

mada9e6y.jpg

Ja sad odradio update mada ne vidim nista novo sem datuma kernela.
yna5eryr.jpg

Cini mi se da ima nekih malih razlika,izmedju mene i tebe masamunea

i cini mi se da je noviji i kernel version.

Ali vidis mene na toj verziji najvise zeza prelazak zvuka sa prednjeg na zadnji zvucnik.

Ajde neka jos neka proba da ubaci ovaj update preko telefona,pa neka vidi,jer mu se to i dalje desava.

Sad sam ja ubacio novi, javljam dal se i dalje desava. Nego, posle updateo mora ponovo da se rootuje i ubaci recovery.

Shomy kaze da posle update-a ne mora da se rutuje opet telefon (tj da telefon zadrzava celokupno prvobitno stanje)

Sada sam ja probao da ubacim update,ali nece...kada udje u twrp izbaci ovu poruku (pre toga je lepo skinuo instalaciju preko update meni-a)

Gde sam pogresio,nemam pojma.

Masamunea,tvoje objasnjenje kako ovo da ubacim bi mi pomoglo

Ja sam odradio tako sto sam kroz update meni,prvo skinuo update,zatim isao na istalaciju,zatim na potvrdu instalacije,i kada se telefon restartovo,i usao kroz TWRP tu je zapelo.

Hmm ako si menjao rom mozda je to. Ja sam vratio stock backup pa onda update.

Meni na costume romu nije ni prijavljivao update. Mozda nije lepo skinui, probaj da obrises to pa skines ponovo.

Naisao sam na jednu novu opciju, pod accessibility se pojaviloHeadset mode. Mislim da toga pre nije bilo. Tako da mozda ima jos novina. :)

Cudno ja nemam taj headset mode?
Btw. sada dugmici lepo rade i kada je telefon polozen.

Nope, kod mene je poslednja opcija quick boot.

Ovo je stvarno interesantno.

Kod nekog ima neka opcija,kod nekog ne,a ja i dalje ne mogu da instaliram ovaj update.

Probao iz par navrataja i nece,pa nece

Malopre vratih stock rom pa ajd ds probam update. Telefon nije bio rutovan ali je imao TWRP. Kada je pocelo instaliranje, restartovao se u TWRP i pokrenuo instalaciju (ja sam mislio da nece moci zbog TWRP. Telefon se ukljucio i koliko sam primetio promenilo se svasta u About. Takodje imam headset mode. Okacicu sliku, samo koji trenutak da vidim kako. :D

edit:
evo slika
gyki8p7lgmnmh2h8ca09.png

Poslednja izmena:
Interesantan taj build version, kod mene je idalje vD5Z-0.

Malopre vratih stock rom pa ajd ds probam update. Telefon nije bio rutovan ali je imao TWRP. Kada je pocelo instaliranje, restartovao se u TWRP i pokrenuo instalaciju (ja sam mislio da nece moci zbog TWRP. Telefon se ukljucio i koliko sam primetio promenilo se svasta u About. Takodje imam headset mode. Okacicu sliku, samo koji trenutak da vidim kako. :D

A kod mene zabode u TWRP i nece da makne

Da li ima veze to sto je telefon rutovan?

Poslednja izmena:
Da li si probao da vratis na stock rom pa onda da odradis update?

moguce je da je zbog toga sto je rutovan. Inace, mogu napraviti backup preko twrp pa okaciti negde, nikakav problem
ps. kao da je sredjeno ono automatsko fokusiranje na kameri malo

Sad bi bilo lepo da izadje i neki JB update :p
997 dobija update a 992 nije mnogo slabiji od njega, a uostalom i ako ne stigne siguran sam da ce neko portovati sa 997.

Mozda i izadje. 995 je dobio ICS update, a ima 385 mega rama i rekli su da nece dobijati ICS update.

Bilo bi lepo :D
Cinjenica je da JB moze ok da radi i sa 512MB RAM-a.

moguce je da je zbog toga sto je rutovan. Inace, mogu napraviti backup preko twrp pa okaciti negde, nikakav problem
ps. kao da je sredjeno ono automatsko fokusiranje na kameri malo

Ajde druze napravi backup,bio bih ti jako zahvalan.

Vratio sam telefon na stock rom i ne pomaze,nemam reci :mad:

Ili ako je jos neko voljan da napravi backup sa ovim update-om,bio bih vam jako zahvalan

Poslednja izmena:
Evo sad cu, samo da uradim factory reset i okacim. :)

-
Stock ROM ( 23.5.2013 )
vDCH-0
screenshot2013-05-23-16-.png

Download: https://mega.co.nz/#!VtBWUZhZ!BHomEw7ayXZmBqKRYPM6XWYxaShC_Ziufp5VOg6tXQQ

Velicina: 278.1 MB

Uputstvo:
1) Raspakovati datoteku. Folder STOCK ROM update 23.5 [Mikec] prebaciti na sledeću putanju: sdcard/TWRP/BACKUPS/ALCATEL_ONE_TOUCH_992D_MT6577
*sdcard označava memorijsku karticu. Ukoliko nemate folder TWRP na mem. kartici, potrebno ga je napraviti, a u njemu ostale pomenute foldere.
2) Restartovati telefon u TWRP.
3) Uraditi Wipe - Factory Reset, zatim se vratiti i početni meni
4) Restore - odabrati STOCK ROM update 23.5 [Mikec]

Rom nije rutovan, te ukoliko želite root, flashujte sledeći fajl kroz TWRP:
http://www.mediafire.com/?8s79hzbx6x2jkab

Poslednja izmena:
Druze kada sam ubacio ovaj stock rom,nacisto mi je telefon poceo da brljavi.

Status bar force close,takodje podesavanja,nema sta nije islo na force close...

Nemam reci

Probaj posle instalacije da opet udaris Factory reset.

Nisam izvršio root na OT-992D, niti sam menjao ROM, sve je kao kada sam ga kupio, samo sam Launcher promenio. Da bih dobio novi update jer dovoljno da samo izaberem opciju ažuriranje i preuzmem taj novi update?
Jel' se gube podaci (poruke, aplikacije, podešavanja i sl.) i jel' doneo ovaj update nešto novo?

Dovoljno je samo da izabereš opciju za ažuriranje. Ne gubi se apsolutno ništa. Inače, meni se čini da telefon malo brže radi. Mada, prešao sam sa ColD Roma...

Ok, pokušaću update malo kasnije, moram da obrišem neke podatke sa SD kartice jer prijavljuje da je kartica puna kada pokušam update.

EDIT: Izbrisao sam neke podatke sa kartice i pokušao da izvršim update, ali čim krene prijavljuje grešku, kaže "Preuzimanje nije uspelo, pokušaj kasnije", pokušao sam da update-ujem preko Data konekcije, a ne preko WiFi, jer mora preko WiFi ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno