Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Pa verovatno apktool :)

@masamunea
Zahvaljujem!!!!!!!!!!!!!!!

citiram iz testa: Površina ekrana se veoma lako prlja, otisci prstiju i drugi tragovi se teško uklanjaju, čak i sa mikrofiber krpom. kada se nalazite na ulici matrica bledi i čitanje bilo čega na ekranu je gotovo nemoguće.

Da li je ovom fonu najveca mana sam ekran, mislim da li je toliko los, da li se stvarno napolju nista nevid tj. da je fakticki neupotrebljiv i drugo da li zaista vredi dati 160E za njega ili dodati jos 40E za Samsung Galaxy S Duos S7562.

citiram iz testa: Površina ekrana se veoma lako prlja, otisci prstiju i drugi tragovi se teško uklanjaju, čak i sa mikrofiber krpom. kada se nalazite na ulici matrica bledi i čitanje bilo čega na ekranu je gotovo nemoguće.

Da li je ovom fonu najveca mana sam ekran, mislim da li je toliko los, da li se stvarno napolju nista nevid tj. da je fakticki neupotrebljiv i drugo da li zaista vredi dati 160E za njega ili dodati jos 40E za Samsung Galaxy S Duos S7562.
Ekran ima losije uglove gledanja, inace za tft boje su odlicne ali ima staklo preko pa se vidi refleksija i otisci prstiju. Napolju, vidi se super, uz automatic brightness ukljuceno, tako da nema brige. Galaxy s je kvalietniji telefon, bolji ekran, touch screen, kamera, ali ne znam koliko je sretan zbog sporijeg procesora i verzije androida, cini mi se 2.3. U svakom slucaju, i jedan i drugi vrede novaca, a ti vidi koji ti se vise svidja, lepsi je alcatel :d

Edit: sad vidim da podrzava android 4. Ako imas za dobru cenu uzmi Samsung i ne brini. A nista opet ne gubis sa alkatelom znacajno. Surovo je brz za ove pare, out of the box.

Poslednja izmena:

Dodas jos 10 evra i kupis Alcatel 997D,bolji i od 992D i od Galaxy S Duos.Usto 997 dobijavi JB uskoro....

Ekran se vidi napolju i nije toliko los. (Samo uglovi gledanja su losi) jazo, to je tvoje subjektivno misljenje

Ekran se vidi napolju i nije toliko los. (Samo uglovi gledanja su losi) jazo, to je tvoje subjektivno misljenje
Potvrdjujem! Uporedjivao sam njega i obican galaxy s. Sem losijih uglova gledanja, meni je slika podjednako kvalitetna. Nema gorilla glass, ali ima folija za 200din, tako da ne treba da se cimas oko toga :) Razmisli i o huawei y300, ima ga izgleda u mts, pa ako imas varijantu za to ili g600.

Edit: Inace, sto mi je i rekao mikec_thebest, ovaj telefon je jezivo brz, tj optimizovan, posto jelte ima cist ogoljen ics. Pazite, posle paljenja fona, nakon 10 sekundi totalno je operativan, izuzetno gladak ui, jak procesor, prosto sve leti. Poredio sam ga sa koleginim HTC Sensation XE, sa giga rama i dual core na beshe 1,5ghz. Njegov ics je 4.03. Ovaj ga oduva u svemu sto se tice glatkoce rada, brzine otvaranja programa, butovanja i slicno. A nesumljivo je da HTC ima jaci hardver. Tako da nije sve u citanju specifikacija vec i u utisku kako to radi u realnosti.

Npr. meni po nekim aspektima ovaj huawei y300 deluje kao odlican ali odlican fon! Ali njegov interfejs, malo slobodne memorije, sve to deluje kao da ga hardver jedva nosi, imao sam iskustva do sad sa takvim situacijama. Zato fala bogu, custom rom i root, pa sredjuj.
Sa 992d, imas brzinu i sve sredjeno out of the box, nema bagova, samo root, mada ne mora ni to. Bar 140mb memorije uvek slobodno (znam za andoidov management memorije i da nije sve u slobodnoj memoriji) tako da nikad ne uspori. Ortakov g300 uvak slobodno oko 30-40, ne znam u cemu je fora, usporava cesto, a opet isto 512 rama ima.

Poslednja izmena:
Jos kad se zamrznu Atci_service, mobile log, modem log, network diagnose i ona bluetooth tastaturu uvek preko 200-220 mega slobodno. B-)

Jos kad se zamrznu Atci_service, mobile log, modem log, network diagnose i ona bluetooth tastaturu uvek preko 200-220 mega slobodno. B-)

Daj govori kojim programom ih disable-ujes, ja koristio system app removal, i isao po onoj tvojoj listi sto si okacio ali se ne secam da sam ovo disejblovao. :)
Jel ti nije frka da napravis listu koje si servise zamrzao i sa cim. Ti si ovde covek od poverenja :) znamo da ce raditi sve i posle toga :d
Hvala unapred!

haha, covek od poverenja. :D Ja sve zamrzavam sa titanium backup. Aj slikacu, pa kacim ss.

Let the force be with you obi van masamunea :)

Uzeo drugar u petak.
Sad smo merili.
Preko 6500 poena u antutu benchmarku :D
Moj Galaxy s2 ima oko 6200 :p
Kvalitetne izrade, ICS mu lezi odlicno, sve klizi kao na S2.
Telefon valja!

Zna li neko od cega zavisi rezultat benchmarka. Meni je 5990, bio je nakacen na pucnjac tokom testiranja, ali to ne menja stvari, koliko znam.

quadrant 2850 pojena

Poslednja izmena:
Zavisi od dosta parametara kernel, OC, čitanje interne memorije, SD kartice, brzine RAM-a.

Inače na S2 je rezultat oko 9-10 hiljada, ne znam kako je kolega dobio samo 6000.

Inače nemojte obraćati pažnju na te rezultate, to je čisto zamlacivanje.

Ako ovako telefon dobro radi, koga briga za rezultat :)

Ima li neki nacin da se makar portuju romovi sa 997-ice?

Ima li neki nacin da se makar portuju romovi sa 997-ice?
Ma sto bi to radili, osim ako nema neki JB. :) Problem koliko sam procitao predstavlja rad sa karticama kao i softverska traka sa back, home, settings.

softverski dugmići su build.prop "tweak", nema šanse da je to problem.

Kako odraditi unroot ako nesto krene po zlu? Je li dovoljno skinuti alkatelov software i iz njega pokrenuti instalaciju stock roma? Hocu malo da se igram kad nadjem vremena i kad se smilujem da malo paznje posvetim telefonu.

Najbolje resenje je Upgrade tool.

Probudi me jutros pistanje tlefona, pi pi pi... pogledam, a na displeyu pise nesto tipa baterija prepunjena, pregrejana, otvorite zadnji deo i izvadite bateriju?! Isao samo OK iskljucio punjac i nastavio da spavam. Jel se desavalo ovo nekome, o cemu se uopste radi?

Ja sad moram da pitam, gledam za ženu ovaj fon .... i najdme na oglasim,, piše prvi slot mora MTS ... Da li stvarno zakljuali manijaci samo jedan slot za SIM ? A ona na VIP Prepaidu ...

Da, prvi slot je zakljucan na MTS, drugi je slobodan.

Probudi me jutros pistanje tlefona, pi pi pi... pogledam, a na displeyu pise nesto tipa baterija prepunjena, pregrejana, otvorite zadnji deo i izvadite bateriju?! Isao samo OK iskljucio punjac i nastavio da spavam. Jel se desavalo ovo nekome, o cemu se uopste radi?

Meni jednom pre koji mesec. Uveče sam bio malo na FB, stavio na punjač i legao da spavam. FB ostao upaljen, a oko 6 ujutro se desilo isto to. Od tad nikakvih problema nemam.

Da li je normalno da se baterija relativno brzo prazni? Ukljucim npr subway surfers i za nekih 10 min ode 10%, slusam muziku pola sata-40min i opet ode skoro 10%. Koristim net par minuta i baterija opet spadne za nekih 5-10%. Na prethodnim telefonima(Galaxy mini i motorola defy mini) se ovo nije desavalo, pa me interesuje da li je problem do mene ili je tako kod svakog.

Vrh Dno