Šta je novo?

Aku busilica?

Vidi se po natpisima, kvalitetu plastike... Kupujte u proverenim radnjama i online prodavnicama alata.
 
Videh skoro u jednom od velikih supermarketa u Nemačkoj da ima u prodaji i da se povela priča na forumu (tačnije aplikaciji za akcije) o originalnosti, pa zato pitam kako da se prepozna. Ovde ne bi trebalo da bude kopija, ali sam nešto nepoverljiv. Zato me interesuje kako da prepoznam kopiju/original.
 
Da li je neko probao ovu rusku srafilicu,za kucne sitnice,za ovu cenu ne treba ocekivati pro alat?

IMG_20231025_183001.jpg
 
Neće ovo ni mesec dana da sastavi da radi kako treba.
 
Moj "Bosch" star vec 4-5 godina. Nisam neki PRO majstor niti je koristim svaki dan ali radlila je solidno. Busila, srafila, gips, drvo, metal... Svaku paru vredi sa obzirom koliko je placena. Nekih 20tak eur sa 2 baterije i koferom. Secam se bukvalno je prvi dan otpala nalepnica Bosch sa busilice :)
Baterije jos drze odlicno. Prosto za neverovati. Pre toga sam imao neki Einhell. Totalni krs naspram ovog "cistog" kineza. Einhell baterija krenual crkava i pre 2. godine, a cela srafilica nije izdrzala 3.
 

Prilozi

  • IMG_20231102_151633.jpg
    IMG_20231102_151633.jpg
    235.1 KB · Pregleda: 207
Vidi se razlika izmedju fake i original aku makite. Recimo najveca razlika je sto original makita nije uvek cisto plava vec vuce na blago zelenkastu boju ili je tamnija plava. Takodje baterija, kineske imaju 48v i tako dalje :) Recimo da original 12v makita jede tu 48v ko od sale :) Ima razlike i u kvalitetu plastike ali to je vec nekome teze razlikovati...
 
Original mora imati nalepnicu sa datumom proizvodnje, serijskim brojem i nazivom uređaja, pogledaš na sajtu proizvođača da li tako nesto zaista postoji.
 
Ajde IT forum pa se ne zna kako se rade nalepnice, već bar deceniju važi svaki proizvod se po kupovini registruje na sajtu proizvodjača, važilo to i pre 15 i više god. i za najobičniji laserski metar pogotovo za Bosch koji je pokupovao pola svetskih brendova u sferi električnog alata.
 
Pa ni original a pogotovo kopije nije da su jedan jedini model na tržištu iz jedne jedine fabrike, bez ikakvih promena godinama u pakovanju/izgledu/boji/nalepnicama/karakteristikama...
Tek ovih fake ima verovatno 100 izdanja.

Kopija i original se razlikuju po mestu kupovine, ceni, i odmah vidljivom kvalitetu izrade u rukama.

Original Parkside iz Lidla je bolji od Fake Makite sa KP.
 
Vecini hobi-amater korisnika ne treba nista vise nego najobicniji kinezi sa KP. Ne samo za aku busilice nego za vecinu alata i masina.
Da li su stampali etiketu Bosch, Makita, Dewalt, je naravno nevazno.
Postoje i oni koji "opreznije" stampaju etikete. Npr. ja imam hilti busilicu Makota, a boje i sare pogadjate kao Makita :)
Ti kinezi nisu nista losiji od nazovi marki tipa Vilager, Strong, Womax i slicno, a cesto su i do dosta (duplo) jeftiniji.
Jedino je kod kineza upitna garancija ili racunate da je i nema.
 
Ne razumem što se neki uhvatiše za nalepnicu, kad je poenta u tome da se provere podaci sa nje na sajtu proivođača. Mogu i ja da odštampam nalepnicu ali treba da ubodem neki serijski broj mašine koja zaista postoji.
Na kraju krajeva razlika između originala i kopija je tolika da je i bez toga lako prepozna svako ko je imao priliku da drži u ruci profesionalni alat i "hobi kopije", a cena je svakako najbolji orijentir.
 
Bio jutros kod komsije oni imaju uglavnom Makitin alat, uzeo je u ruke ono teze od moje imitacije, vidi se razlika i u boji materijala od koje je izradjena
 
Ja sam malo pre sebe castio sa udarnim odvijacem. Pikirao sam prvo Bosch GDS 18V-400 ali mi je ovaj na kraju zapao saka.
 

Prilozi

  • 20231228_163809.jpg
    20231228_163809.jpg
    198.7 KB · Pregleda: 220
Jos moment kljuc i mozes tockove da menjas... 😂
Aaah vidim da si uzeo i gedore za alu felne, znaci to i bila zamisao... 😂
 
To je bila namera😇😇😇. 813Nm je DeWalt. Placen je ukupno sa svim ovim sa fotke 57k. Dve baterije, punjac, odvijac i Wera gedore. Mislim da je njegova cena kao solo 35k.
 
Imao sam od jeftinog do skupog i na kraju ipak sve ima svoju cenu. Neke srafilice mi nisu trajale ni par nedelja. Onda poludim pa kupim prvi Bosch i uverim se da za kucne poslove koje imam nema boljeg od necega sto ce da traje dugo. Zato sam se sada i castio sa ovim za novaka.
 
Koju bušilicu/šrafilicu na baterije do 100-150€ (uključujući bateriju) preporučujete?
Vidim na popustima u DE često Einhell, Bosch Professional, DeWalt i Ryobi.
 
Za kucnu upotrebu i bez busenja zidova, topla preporuka za 12v Bosch GSR 12v-15, nju najvise koristim (od ukupno 6 razlicitih koje imam).

Ako si na budzetu, crni Parkside iz lidla odlicno radi posao.

Imas Youtube kanal Zona Alata pa baci poglded.
 
Ако се уклапа у буџет, Девалт или плави Бош, 18 волти. Кад имаш батерије после само додајеш алатке. Риоби може бити практичан избор јер је јефтинији, па ће и евентуално додавање алатки после да буде повољније.

Ја сам баш јуче отпочео нову сезону и пролећне радове са новом играчком. :) Колекција расте лагано.

Testera.jpg
 
Topla preporuka za INGCO. Uzeo sam je pre par meseci i radi odlicno. Nema cetkice, dobijes dve baterije, punjac i jos par stvarcica u koferu. Mana su baterije od 2mah jer se one brze isprazne ali opet imas dve pa ih menjas samo. Ja sam nju pazario zbog 60nm obrtnog momenta koji je meni najvazniji. Ima cekic, 13mm steznu glavu, dobro steze futer. Platio sam je oko 14k kod mene u prodavnici u selu. Za te pare nisam mogao naci nista sa tom snagom!
 
Nije loš Parkside crni alat, ja imam brusilicu i onu udarnu šrafilicu (bušio s njom i Bosch HEX multiconstruction burgijama običan zid od bloka bez problema), Za kućnu upotrebu su sasvim ok, a čini mi se i da daju 5g garancije. Imam i trimer aku zeleni, da uposlim baterije ;)
 
Одговарају ли исте батерије и за зелени и за плави Бош (18 волти нпр.)? И што рече nightshadow, шта радиш са 4 скоро исте шрафилице? :)
 
Nazad
Vrh Dno