Forceptor
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 02.12.2010
- Poena
- 180
Po specifikaciji su skoro iste, ista jacina udara, tezina i izgled, cak je i snaga slicna... Ali generalno GBH 2-26 dre je dosta bolja nego GBH 240. GBH 2-26 dre je made in Germany, dok je GBH 240 made in China. Neko ce reci da se sav alat proizvodi u Kini, pa otuda i manja cena za pomenuti model... Zapravo razlika je vise u mehanizmu, nosacu alata itd koji je za nijansu bolje uradjen na Nemackoj verziji. Svakako je preporuka da idete uz doplatu na GBH 2-26 dre.Meni je bas juce stigla Bosch GBH 240, ne znam tacno koja je razlika, specifikacije su skoro iste, ali koliko vidim jeftinija je od GBH 2-26 DRE.
Na shoppsteru je trenutno najjeftinija, u novembru je bila jos manja cena(12600din).
Neko ce reci kako nema svrhe davati vise novca za profesionalni alat... Za neke uredjaje se slazem, dok za hamer busilice(narodski receno cekic busilice ili hilti) je sve sem kupovine profi marki cisto bacanje para. Glavni razlog je nosac alata, koji je glavna boljka svake hamer busilice i najcesce propada od stemovanja, kao i okretanja alata u radu. Kod svih hobi alata, generalno mozete ih baciti u kantu kada propadne nosac alata, jer necete naci rezervni deo. Ako i uspete da ga nadjete gde je razvijenija servisna mreza(Villager i Womax) kostace zamena kao na profesionalnom alatu.
Kako smo dosli usled povecanja cena da najeftiniji womax ili villager kostaju 9k din, a profi bosch GBH 240 kosta 12.6k, uz tri godine garancije i garantovan servis i delove narednih 30 godina... Mislim da nema svrhe razmisljati u drugom pravcu.
Inace, GBH 2-26 dre je za bf bio na akciji 15999 din.