Šta je novo?

Aku busilica?

Parkside baterije i punjači rade i na zelenim i na crnim alatima. Tačno je ovo što kaže Rio. Više Ah ne znači samo duži rad, nego baterija može isporuči više snage. Oseti se ponekad, kao što se oseti razlika kad je baterija pri kraju i kad je 100% napunjena.
Imam 2Ah, 4Ah, a sada sam kupio i ove 8Ah sa bluetoothom. Smart opcija baterija mi je "nice to have", a uzeo sam ih samo zbog kapaciteta. Imam motornu testeru, ručni cirkular i trimer za travu koji koriste po 2 baterije. Kad stavim 2x8Ah rade ko ludi.

IMG-d5c6fe3631c0341db403ff50c39821c9-V.jpg

Milwaukee je luxury brand Ryobi bušilica, isti kineski vlasnik.
Inače za Srbiju realno: zeleni Bosch, Parkside/Einhell, lažna Makita sa KP i gomila onih neki divljih Powertools brandova što prodaju Okov, Uradi sam i slične manje i veće radnje, farbare itd.

Ovako, pošto nisam znao šta mogu da očekujem, ni kako se baš kreću cene, nije problem ni da dupliram planirani budžet (ako baš mora). Ne kupuju mi se random kineski uređaji, ima ih na stotine i ne mogu da gubim vreme tražeći neki model koji nije krš. Isto tako mi se ne kupuje ni na KP.

Šta mislite o ovom modelu? https://www.bosch-professional.com/rs/sr/products/gsr-120-li-06019G8000
Deluje kompaktno i dovoljno kvalitetno za kućne/DIY potrebe (pre svega kao šrafilica/odvijač)

Poslednja izmena:
Ako hoćeš baš dobru, kompaktnu: DeWalt DCD701D2

Ova gore Bosch 120-Li nema ni pokazivac baterije, ja bih je izbegao.

Ja imam bosch gsr 12v-15 izmedju ostalih, i fenomenalna je. Kompaktna a zavrsava sve po kuci, ja 18v i ne palim vise.

Ako ti budzet dozvoljava, imas i brushless jaci model gsr 12v-35, a ako se ispruzis jos malo, ubedljivo najprakticnije 12v-35 FC kompaktna sa nastavcima.

Od kada sam je uzeo, samo nju i crni Parkside od 12v koristim, cesto u kombinaciji da mi je burgija na Parksideu a bit na Bosch-u.

Ja koristim ovu Metabo i veoma sam zadovoljan. Ima i dosta pratećeg alata u koferu.

Verovao ili ne, imam i tu Metabo u drugoj kuci, doduse SB18 koja je za nijansu kompaktnija, ali je i dalje dosta veca od Bosch 12v.

Njom sam i poceo da skupljam alat, i presao sam na Bosch jer je Metabo imala za nijansu necentriranu glavu, bacala je malo pa me nerviralo.

Sada ih je Hitachi kupio, tako da verujem da su odlicne, ali sve zavisi od velicine i ekosistema baterija koje se koriste.

Ovako, pošto nisam znao šta mogu da očekujem, ni kako se baš kreću cene, nije problem ni da dupliram planirani budžet (ako baš mora). Ne kupuju mi se random kineski uređaji, ima ih na stotine i ne mogu da gubim vreme tražeći neki model koji nije krš. Isto tako mi se ne kupuje ni na KP.

Šta mislite o ovom modelu? https://www.bosch-professional.com/rs/sr/products/gsr-120-li-06019G8000
Deluje kompaktno i dovoljno kvalitetno za kućne/DIY potrebe (pre svega kao šrafilica/odvijač)

Universal Impact 18v-60 i nema glava da te boli.

Ovu sam isto kupio na Amazonu, zelenu universal impact 18v 60.

Prvu sam vratio jer me nerviralo svetlo koje baca malo sa strane, nekako nije centrirano.

Stigla mi druga kao zamena, i ona je bila ista :) mislim da je isto glava bacala, ali nije na nivou gornje Metabo, nije mi legla, pa sam i nju vratio i presao na plavi Bosch.

Inace imam bastenski alat zeleni Bosch sa baterijama, plus zeleni aku cirkular i ubodnu testeru, i oni su super.

IMG_2825.jpeg

Generalno sa bosch proffesional alatom nema greške...u Nemačkoj nam se dosta bolje pokazao od Hiltija npr. Ikac2000 je dao odlične preporuke. Ukoliko imaš nekoga u nemačkoj, u Bauhausu uvek imaš na akciji za 400e Bušilicu, brusilicu i šrafilicu + 2 baterije...mislim da nema bolje kupovine. Najmanje smo 20ak tih paketa uzeli..i sam čekam sad jedan kući da mi stigne!

Evo i sliku nađoh...

Prilozi

• Screenshot_20240507_221514_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20240507_221514_Samsung Internet.jpg
    78.6 KB · Pregleda: 50
Upadam u temu, stara aku riknula, što pre moram da kupim novu. Nije za svakodnevnu/profesionalnu upotrebu, ali ne bih ni neki krš da kupim.
Šta mislite o ovom modelu? https://www.einhell.rs/en/p/4513914-tc-cd-18-35-li-1x1-5-ah/
Raspon cena od 7500-11000din, prodavnica u kojoj košta oko 7500 din. mi je na 300m od kuće, pa ako je ova ok, onda da ne gubim vreme dalje.
Einhell ili Villager su i više nego ok za privremeno povremene kućne poslove pa čak i za neke zahtevnije radove. Možda to nije u rangu poznatijih proizvođača ali nije ni tako loše a alati su im često na akciji pa možeš za relativno male novce da kupiš i jače baterije ili da dokupiš neki alat ako ti nekad zatrebaju i svi daju garanciju od 3 godine. Plus ti je svakako što imaš električnu bušilicu pa ti samim tim i nije u tolikoj meri potrebna aku sa funkcijom čekića mada ponekad dobro dođe.

Pogledaj malo Zona Alata i Ključ 13 youtube kanale, radili su recenzije Einhell bušilica.

Plavi Bosch 12v je isto odlična alternativa, čak možda i najbolja varijanta ako si rešio da malo podigneš budžet. Novije bušilice su im odlične a Imaju solidnu paletu kvalitetnih 12v alata koji mogu da ti završe praktično sve poslove po kući, pogotovo ako ne koristiš alat često. I imaju dobru servisnu mrežu i delovi se brzo nabavljaju što je jako bitno.

Parkside ima solidnih alata ali bih ga možda ipak preskočio obzirom da posle isteka garancije te alate neće da servisira svaki servis, a ako ti zatreba neki alat ili baterija neretko moraš da čekaš da se pojave u ponudi što zna i da potraje ili pak da se snalaziš kako znaš i umeš. Lično imam Parkside 30l usisivač i veliki čekić za rušenje koji su se odlično pokazali do sad ali zato sa njihovim renovatorom nemam lepa iskustva, reklamirao jedno 3x do sada i uvek bi crkao posle max 2-3 sata rada. :D

Dewalt, Milwaukee, Makita, Bosch 18v i ostali proizvođači su ti verovatno overkill (pre svega cenovno) za nešto što ćeš možda koristiti par puta godišnje.

Raspon cena od 7500-11000din, prodavnica u kojoj košta oko 7500 din. mi je na 300m od kuće, pa ako je ova ok, onda da ne gubim vreme dalje.

Ukoliko imaš nekoga u nemačkoj, u Bauhausu uvek imaš na akciji za 400e Bušilicu, brusilicu i šrafilicu + 2 baterije...mislim da nema bolje kupovine.

Ovo me podseća na temu automobili:
Pitanje: "Koji polovni auto da šta da kupim za 5000€. Treba mi za relaciju kuća-posao."
Odgovor: "Imaš nov BWM na akciji. Trenutno može da se nađe ispod 30.000€. Možeš sa njim i na more."
;)

Moja greska, nisam ispratio taj deo sa budzetom, izvinjavam se. Videh da ljudi preporucuju proffesional sprave pa se samo nadovezao!

Kakva je situacija sa aku udarnim odvijačima? Predpostavljam da i oni mogu da rade kao aku bušilice?
Češće mi treba da nešto odvrćem-zavrćem nego da bušim :) a predpostavljam da i to malo kad treba da se probuši može sa aku udarnim odvijačem?

@Proday i ostali

Hvala svima na predlozima. Fazon je što imam dosta alata, kao i klasičnu bušilicu (sa čekićem), brusilicu itd. (Bosch), tako da mi ne treba neki takav komplet. Ne bavim se poslom koji zahteva pro alat, ali volim da imam alat ok kvaliteta. Aku model mi i nije toliko potreban, ali eto, čisto da ponovo imam, i da se ne smaram sa produžnim kablovima u nekim situacijama. Gledao sam neke primere na YT, čitao utiske i testove, tako da je izbor pao na Bosch (post #636), i to je to, verujem da će biti ok za moje potrebe. Da mi treba za posao, ne bih žalio ni 300-400e, ovako mi se ne isplati.

Svaki je dobar za poslove po kući. Biće i taj Bosch dobar.
U pravu si za aku alat. Otkako sam počeo da ga koristim, kablove ni ne razmotavam više. Jedino su mi stacionarni alati i aparat za zavarivanje na utikač.
Ne bih se odrekao komocije koju baterija daje za malo više snage. Ovako obično ide kod mene:

Akumulatorska bušilica:
  1. izvadiš iz kutije
  2. izbušiš rupu.
  3. spakuješ bušilicu u kutiju
Bušilica na kabl:
  1. izvadiš iz kutije
  2. razmotaš kabl
  3. tražiš produžni kabl pošto je utičnica daleko
  4. razmšavaš produžni jer se upetljao (žena koristila poslednji put)
  5. psuješ
  6. bušiš rupu
  7. psuješ jer si nagazio kabl kad si silazio sa merdevina
  8. smotaš produžni
  9. smotaš kabl bušilice
  10. spakuješ bušilicu u kofer

@Proday i ostali

Hvala svima na predlozima. Fazon je što imam dosta alata, kao i klasičnu bušilicu (sa čekićem), brusilicu itd. (Bosch), tako da mi ne treba neki takav komplet. Ne bavim se poslom koji zahteva pro alat, ali volim da imam alat ok kvaliteta. Aku model mi i nije toliko potreban, ali eto, čisto da ponovo imam, i da se ne smaram sa produžnim kablovima u nekim situacijama. Gledao sam neke primere na YT, čitao utiske i testove, tako da je izbor pao na Bosch (post #636), i to je to, verujem da će biti ok za moje potrebe. Da mi treba za posao, ne bih žalio ni 300-400e, ovako mi se ne isplati.
Ako vec imas Bosch baterije, onda tu Bosch. Ako nemas onda ovaj Parkside, sa 2 baterije i punjacem izadje oko 60e

I taj zeleni Lidl nije los za lake stvari za po kuci, imam i njega u drugom stanu.

Dobra stvar kod njega je sto je dosta kompaktan kada mu se skine glava, kao i to sto istovremeno mozes da imas bit u drzacu, pa preko bita stavis i glavu sa burgijom.

Jedino sto ako zahlavi bit u sraf, ispadne iz srafilice - ne moze da se stegne, vec ga drzi magnet. Ako treba da bude stegnut, onda u glavu samo.

A kako to zaglavi bit u šraf osim ako nije adekvatan bit ili kupljen prvi šraf koji mi se svideo.
Za kućne potrebe i par korišćenja mesečno Parkside je najekonomičnija varijanta a to sa zvučnim imenima za kućnu upotrebu je samo za manekene koji žele da kažu ja imam.

Ako vec imas Bosch baterije, onda tu Bosch. Ako nemas onda ovaj Parkside, sa 2 baterije i punjacem izadje oko 60e
Dobra ponuda svakako.
Fazon je što sam našao Bosch na sniženju (puno pakovanje, sa dve 2.0 Ah baterije), iskoristio GT bodove i na kraju će koštati oko 80e.

Kod nas za te pare nude ovo od ponedeljka, tako da to definitivno nije lose.

1719474240655.png

Svakako sam je pazario, nek se nađe. Što je neko već napisao, dosta mi je razvlačenja kablova.

Nazad
Vrh Dno