The Filozof
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 20.06.2016
- Poena
- 165
Burgija nedeljom ujutro. Tada je zid najmekši. 🤣Šta radiš ti u tom stanu 😂
Burgija nedeljom ujutro. Tada je zid najmekši. 🤣Šta radiš ti u tom stanu 😂
Kompatibilne su baterije obzirom da je GBL 18v-120 takodje na Bosch 18v platformi i oba alata su u plavoj seriji. E sad koliko je taj malecni duvač pogodan za neki iole prihvatljiv posao duvanja lišća je već druga priča. I sasvim je moguće da ti baterije koje si dobio uz bušilicu, ako su npr od 2ah, neće pružiti zadovoljavajuću autonomiju rada.
Za te pare ako ne mora iz radnje mozes skoro kupis 2 kompleta sa po 2 baterije kineza ala Bosch, Makita na KP. Duze ce ti traje nego taj 1 Einhell sigurno.Upadam u temu, stara aku riknula, što pre moram da kupim novu. Nije za svakodnevnu/profesionalnu upotrebu, ali ne bih ni neki krš da kupim.
Šta mislite o ovom modelu? https://www.einhell.rs/en/p/4513914-tc-cd-18-35-li-1x1-5-ah/
Raspon cena od 7500-11000din, prodavnica u kojoj košta oko 7500 din. mi je na 300m od kuće, pa ako je ova ok, onda da ne gubim vreme dalje.
Sve što sam kupio u Lidlu je krš (doduše, mali broj artikala, jer sam znao da su krš generalno), tako da mi ne pada na pamet da kupujem više tu. Isto tako izbegavam kupovinu i kod kojekakvih Delbojeva sa KP.Imaš u Lidlu jaču za 4k din bez baterije i punjača. U katalogu je koji važi do danas. Pošto ih menjaš kao pelene a slabo koristiš zar ti nije bolje da uzmeš električnu?
Napisah za te pare 7500-11000din 2 kompleta (2 srafilice i 4 baterije). U pitanju su kineske kopije, tj nisu opste ni kopije nego samo tako lepe etikete Makita i Bosch. Nista losije od Einhell nisu. Vrlo moguce da ih pravi i isti kinez.Sve što sam kupio u Lidlu je krš (doduše, mali broj artikala, jer sam znao da su krš generalno), tako da mi ne pada na pamet da kupujem više tu. Isto tako izbegavam kupovinu i kod kojekakvih Delbojeva sa KP.
Odakle ti ideja da bušilice ''menjam kao pelene''? Prethodna je trajala dvocifren broj godina. Ne sumnjam da Bosch, Makita, B&D mogu da traju duže, ali za moje potrebe mi deluje da ne moram da dajem 200 evra.
Imam sličan model i nije loša kao šrafilica. Za bušenje uvek koristim Enhell jači model koji je bez četkica. Od skoro sam kupio Parkside Performance (crna) i bolja je od oba Einhella koja imam i sad mi je omiljena.Upadam u temu, stara aku riknula, što pre moram da kupim novu. Nije za svakodnevnu/profesionalnu upotrebu, ali ne bih ni neki krš da kupim.
Šta mislite o ovom modelu? https://www.einhell.rs/en/p/4513914-tc-cd-18-35-li-1x1-5-ah/
Raspon cena od 7500-11000din, prodavnica u kojoj košta oko 7500 din. mi je na 300m od kuće, pa ako je ova ok, onda da ne gubim vreme dalje.
Nisam pristalica kupovine takvih kopija na KP, tako da ta opcija otpada. Najviše volim da uđem u prodavnicu, kupim, reklamiram tu ako zatreba i to je to.Napisah za te pare 7500-11000din 2 kompleta (2 srafilice i 4 baterije). U pitanju su kineske kopije, tj nisu opste ni kopije nego samo tako lepe etikete Makita i Bosch. Nista losije od Einhell nisu. Vrlo moguce da ih pravi i isti kinez.
Za LIDL tacno, bas zbog e cinjenice sam odustao od kupovine njihovog alata, jednom treba pogodim kada ima crni alat, pa mzoda nema baterija za njega, pa cekam sledeceg puta kada se pojavi.Pogledajte prilog 446856
Evo mojih Parkside i Einhella (ono crveno u sredini nabacano). Još nekoliko od oba imam van slike.
Kad mi jednom bude bilo dosadno, sve ću da izvadim i poređam da vidim koliko čega u stvari imam. Žena kaže da preterujem, i počinjem da mislim da je u pravu
Mada, većina ovih se već odavno isplatila. Naša kuća nije videla majstora godinama.
P.S. Teško ćeš da uđeš u LIDL i da kupiš šta ti treba. Možeš samo da kupiš to što nude u tom trenutku. Po meni je to najveća mana kupovina alata kod njih.
Zelene Parkside su prihvatljive ali samo to, nije neka stezna glava, nije baš precizna, slabe snage. Ako imaju crne pro serije u ponudi, one su solidne šrafilice.Ok, pogledaću i te Parkside.
Ako je poput IKEA šrafilice zaobiđi... eto ima nešto i za šta je zeleni Parkside klasa alat, ta IKEA šrafilica.Ima li neko Xiaomi 12V Max Brushless Cordless Drill, da li je dovoljno dobar za amaterske potrebe ili je bolje kupiti nešto drugo sa sličnom cenom?
Xiaomi 12V Max Brushless Cordless Drill - Xiaomi Global Official
Xiaomi 12V Max Brushless Cordless low motor wear,Low noise output and high power conversion,No need to replace carbon brushes,Resulting in longer service life.www.mi.com
Teško da ima bolje za te pare, crne su uporedive sa plavim Bosch slabijim modelima koji su 17k i više.Za te pare je opet solidna ali ne pratim toliko srafilice pa da znam ima li bolje za taj kes.
Ako je u pitanju 20V alat, mislim da i za crne odgovaraju iste baterije kao i za zelene X20V team (baci pogled na yt da budes siguran, a mozes i da pitas Zonu Alata, mislim da bi ti odgovorio). Doduse, pozeljno je imati 4Ah za crnu, dok zeleni alati uglavnom dolaze sa 2Ah u pakovanju. Alat svakako radi i sa 2Ah, ali sa 4Ah radi bolje, zato sto nije razlika samo u kapacitetu, jer su u 4Ah dva seta od po pet celija koji su paralelno povezani, tako da mogu da isporuce dvostruko vise.Ta crna mi bode oci vec par nedelja uzastopce, tu na policama im bude i punjac i baterija ali kad se sve sabere izadje solidno jer mi se cini da ne pasuju one jeftinije Parkside baterije.
Srafilica bude 5-6k, baterija je oko 4k i punjac je sigurno 2-3-4k, ne secam se tacno koliko je on.
Za te pare je opet solidna ali ne pratim toliko srafilice pa da znam ima li bolje za taj kes.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari