Šta je novo?

ADSL novi sad?

Neznam sta se desava posto sam podneo "zahtev za realizaciju ADSL prikljucka " (u sredu preko neobee-ja) a oni me obavestili u cetvrtak da su ga oni dalje prosledili a ja jos nisam obavesten da je sve sredjeno , a vidim da su neki posle mene to odradili i vec imaju famozni aDSL (i to neki sa Naselja)...

Inace sam sa 'Naselja' - telefon 300-xxx
E jos da dodam da mi danas tel nije radio na nekih 10 min. da nije to to ??? Mozda treba sutra da " sedim gledam u telefon, cekam da me 'neko' zove! "

Jesam li jedini koji je 'jos' u sredu podneo zahtev a jos nisam obavesten od strane telekoma ili nas ima jos takvih pa da nebrinem?

Potpuno ista situacija kod mene, osim sto sam ja na satelitu ali smo na istoj centrali.
I meni je danas bio prekid telefona jedno 2-3 minuta. i don't worry jer ima jos pacijenata na naselju i satelitu kome strpljenje postaje tanje i tanje i tanje....
ali naviknuli smo se tokom svih ovih godina, da ne kazem decenija

i ne pomeraj se od telefona sutra :)

Poslednja izmena:
Jel' ste vi licno popunjavali zahteve ili ste slali preko neta?

A sto niste dali mobilni, nego strepite uz fixni? :p

Koje modeme Neobee ima u ponudi?Samo USB ili i neka ethernet varijanta?

Da li je neko uspeo da se konektuje na nekom Linux-u sa modemom iz Neobee-ja?

Poslednja izmena:
Mene ruteri zanimaju, tj. da li moze da se uzme uz doplatu... :trust:

Delija je napisao(la):
Jel' ste vi licno popunjavali zahteve ili ste slali preko neta?

A sto niste dali mobilni, nego strepite uz fixni? :p

Pa naravno da smo dali mobilni, tj. barem ja jesam :)

I ne strepimo, jer to sta javi telekom nije bitno. Bitan je mejl od provajdera da ja mogu da odem po modem :)
Ili mozda neobee to javlja na mobilni??

@vectorman:

kao sto rekoh ranije, nisam iz principa platio 850din za rezervaciju (nije samo iz principa, ima jos razloga, recimo nedostupnost sezam kartica od 850din, a i nisam hteo da srljam, radje mi je 850din za pivo tada nego da ulozim u nesto sto nem pojma kad ce biti) elem, platio sam jedan mesec i dobio jos dva meseca pride.

@Delija:

mislim da kod sezama ne moze da se doplati za ruter vec moras da uplatis biznis paket :( To je ja mislim namerno uradjeno i na ostalim provajderima...mora neko i da placa sav taj silni download LOL

ALi tata ! TO NIJE BILO TU !!! :d :d

PS. Smanjivanje piva ne dolazi u obzir...sta ti oces da ja nemam ni jedan porok aA ? :)

Ma dovoljno je bre sto usta ne zatvaras... :d :p

Pozdrav, drugar i ukljuci glupi trilian! :wave:

gx-x je napisao(la):
@Delija:

mislim da kod sezama ne moze da se doplati za ruter vec moras da uplatis biznis paket :( To je ja mislim namerno uradjeno i na ostalim provajderima...mora neko i da placa sav taj silni download LOL
Kod mene je bila situacija da sam u nedostatku modema, na koriscenje dobio ruter za koji sam kasnije doplatio nekih 15 EUR. Ne vidim zasto im se ne bi isplatilo da to i dalje rade, jer modem na ovaj nacin ne prelazi u tvoje vlasnistvo, vec se radi o naknadi za koriscenje te kad` odlucis da promenis provajdera, vracas i ruter. U pitanju je Sezam.

Pise i na sajtu da je jednokratna doplata 1200 dindzi...

Sto se tice tog rutera, bolje ga nemojte uzeti. Zaglupljuje se i jednostavno uspori konekciju i samo reboot pomaze. Ja cu uzeti USR posle nove godine. Ovaj conexant je stvarno djubre.

nIce, koji je tacno model koji treba izgegavati, posto ja hocu ADSL na NeoBEE-u, tj. sta vredi prihvatiti ako nude, a sta ne?

Ne znam koji je model, niti znam koji izbegavati. Jedino znam, da ovaj conexant sto mi je dao sezam ne radi kako treba, tj. radi ali posle nekog vremena pocne da se vuce ko slina, i posle reboota sve ok.

@nIce C.

Jesi li siguran da je ruter uopste sposoban da tako neko sra*** napravi ? :trust: Jedino ako se pregreva, ali ja bih rekao da je to do win-a 95% !

:)
Jednostavno, pocne sporo da rutira i prosledjuje zahteve.
Win nema veze sa time. Taj ruter je zakacen na linux rutersku masinu a na nju uradjen DMZ sa spolja.
Ne pregreva se sigurno, posto je u spajzu a tamo nije bas toplo, cak je idealno za njega ;)

...uostalom, ima u cro u hgspotu za 250kn USR ruter, uzecu ga ovih dana...

Sezam je u početku delio PRO-NETS ART514CXU rutere, ako su oni i sad u pitanju, po mom iskustvu neuporedivo bolje radi sada kada je Telekom promenio protokol sa ppp over atm na ppp over ethernet...
Više nema pucanja i zaglupljivanja i radi sasvim ok...E sad, kako neku drugi ruteri rade ne znam, jer nisam probao :crash:

Poslednja izmena:
nIce Cream je napisao(la):
Ne znam koji je model, niti znam koji izbegavati. Jedino znam, da ovaj conexant sto mi je dao sezam ne radi kako treba, tj. radi ali posle nekog vremena pocne da se vuce ko slina, i posle reboota sve ok.

isključi mu h/w firewall...

Ma iskljuceno je sve zivo na ruteru, sve dolazne konekcije se forwarduju na glavni ruter. Ta mala kutija ne igra nikakvu ulogu. Kad bih nasao neki PCI modem sto ima drajvere za linux ovo bi odma letelo u smece.

gx-x je napisao(la):
@vectorman:

kao sto rekoh ranije, nisam iz principa platio 850din za rezervaciju (nije samo iz principa, ima jos razloga, recimo nedostupnost sezam kartica od 850din, a i nisam hteo da srljam, radje mi je 850din za pivo tada nego da ulozim u nesto sto nem pojma kad ce biti) elem, platio sam jedan mesec i dobio jos dva meseca pride.

GDE I KADA si uplatio jedan mesec i dobio još dva meseca pride? Ja pre pola sata bio u Sezamu i dobio jedan mesec for free.

E ako je neko dobio adsl u NS preko neobee, jel mozhe da mi kazhe da li je morao da ode kod njih po opremu i ugovor ili je dobio na kucnu adresu i platio pouzecem? Pitam poshto me je zbunio neobeejev mail.. :)

Moras da odes u jevrejsku 1 :)

Inace ne radi mi njihov mikrofilter, moracu po drugi. Malo setanja nikog nije ubilo, a?

nIce Cream je napisao(la):

Hmm ne znam za tebe. ali kod mene sasvim korektno radi.
Koliko user-a ti je na njega prikaceno? Da li se to desava kada koristis neki P2P program ili uvek posle nekog vremenskog intervala?

nIce je sigurno puno iskusniji od tebe u svakom pogledu i ako kaze da je ruter djubre, onda je djubre...

Matthias je napisao(la):
Hmm ne znam za tebe. ali kod mene sasvim korektno radi.
Koliko user-a ti je na njega prikaceno? Da li se to desava kada koristis neki P2P program ili uvek posle nekog vremenskog intervala?

Vec sam rekao da nisu useri na njega zakaceni, nego linux ruterska masina :) znaci jedan user.
Preko tog linka ide samo http, p2p ni malo. Obzirom da se koristi 80 i 443 ne verujem da ga previse saobracaja ubije i zaglupi. Evo sad je prvo jutro koje sam se probudio a ruter nije zaglupljen, a nije nestajalo struje :d
Necu da tvrdim da je to djubre, ali meni definitivno nije zapao dobar primerak.
Stize mi za koji dan USR ruter pa cemo da vidimo.

mozda se jednostavno taj ruter i ta masina ne vole... Nista neobicno u komp. svetu...

vectorman je napisao(la):
GDE I KADA si uplatio jedan mesec i dobio još dva meseca pride? Ja pre pola sata bio u Sezamu i dobio jedan mesec for free.
A ja ne dobih odgovor na pitanje upućeno gx-x-u. Nema čoveka 'di je čovek!?
Odvuče ga ADSL...

Nazad
Vrh Dno