Šta je novo?

ADSL novi sad?

ja predlazem da se stavi moratorijum na pljuvanje neobeeja... na 2 meseca... cenim da ce im toliko trebati da se pokvare |> siguran sam da nece prosirivati link da bi vas 20-30 moglo da skida po ceo dan xxx sa neta |_)))

iskustva sa dialupom su irelevantna... moja najbolja iskustva sa dialupom su sa akademskom mrezom, koja je u ns em najbrza em najjeftinija (DZABA |PPP), pa opet ne ubedjujem nikog kako treba da uzme adsl kod njih |))))

dosta ljudi ima lose iskustvo sa njihovim wirelessom i mislim da je to iskustvo puno relevantnije... rekao sam vec svoje misljenje o njihovom ugovoru, ali bar se mozete smatrati upozorenim...
sbb je pokusao nesto slicno da nam uradi, bez da ima takve stvake u ugovoru... srecom po njih odustali su...

niko od nasih provajdera nije blesav da da za 20eu neogranicen full speed dl (jer prosto oni nemaju taj kapacitet, a mi svi volimo da trosimo ono sto smo platili, uglavnom), pa da ne pokusa bar nekako da zeza korisnike, pitanje je samo koliko ce ko biti bezobrazan/upotrebljiv...

mene zanimaju konkretna iskustva sa promenom provajdera? dakle da li je nekom uspelo, koliko se ceka itd? ako je izmena relativno laka (tj ako moze bez pauze), onda ne vidim razlog da se ne uzme kod neobee-a, sada, pa ako (kada) se pokaze da je gxx upravu, lepo predjete na ozbiljnijeg provajdera...
ono sto sam prilicno siguran je da kad jednom otkazete nekom provajderu, taj bas nece biti narocito raspolozen da vas uzme nazad...

Auu, al ste zapenili.
Iamam ADSL kod neobee, dobio sam ga 4 dana nakon podnosenja zahteva!
Radi super i stalno imam 28-30Kb/s. Ako se pokvare, moz misliti, promenucu providera, sto se tice toga da niko nije lud da za 21e da full internet, pa to je smesno, sve cene neta kod nas su potpuno preduvane, i kad iporedimo sa cenama iz okruzenja, onda to ispadne pljacka korisnika a ne ludost providera.
A da gazda oce da zaradi, pa naravno da oce, ko je lud da nece da zaradi, ako je posteno dosao do para za otvaranje firme, a firma super radi, onda je to super i sta me zabole sta pije. E sad sto se tice alavosti za sto vecom zaradom a zanemarivanjem korisnika, pa za to i sluzi konkurencija da se to ne desava, a kod nas je tu zapravo najveci problem u telekomu, koji nema konkurenciju! Ni najmanje nebi bilo normalno da iko u buducnosti dize cene, vec samo da se dize protok za iste pare, pa necemo valjda zauvek ostati na ovim, za razvijene zemlje smesnim brzinama brzinama.

Jel zna od vas neko mozda.. Slao sam zahtev beotelu i rekli su da imam uslove i da odem u nspoint?!?!?! Nije mi jasno jel beotel u ns-u nspoint? :>

lazu, KOM okruzenju... ako msilis da je net kod nas skuplji u realnoj upotrebi nego u slo, hr itd, varas se... montenegro pogotovo...

flat je u okruzenju jako skupa i retka zverka... daju za slicne cene vece brzine, ali to ti je to... uvek su neka smesna ogranicenja, tipa 500mb ili tako neko sr... pogledacu bas u bugu sta pise kad dodjem kuci...

LOL, ljudi skontajte nigde nema pravish flatova. To nikako ne bi moglo nikako da se nekome isplati. Inache ne bi bilo razlike izmedju home/office paketa. I agregacija bi morala da bude 1:1 ;) Znachi 1Mbit bi trebao da koshta preko 40000 din ...znachi...256/64 =10 000 :) Jel bi to neko od vas platio??

Atomrofl ... isao sam da uzmem adsl i gde god da sam otisao kazu dodji za x-nedelja,meseci sve je "rasprodato" itd :p

buahaha... znao sam da ce tako ispadne u ns...
elem ko je dobio dobio... ostali ce da kuliraju jedno 3 meseca...
eventualno ko od klinaca ne bude mogao da plati sledeci mesec, pa ostane bez priljucka, pa neko uleti... kod nas se sve radi nakaradno, pa i adsl... samo da ovi iz sbb-a ne cuju, taman su hteli da spuste cene...

Ma dobija se ADSL bez problema svuda. Ne znam jel' ono gore provokacija ili neslana sala ali meni su danas uradili deo posla u centrali i sada cekam Neobee da mi jave da odem po modem... Prijavio se prosle nedelje...

E bio sam celo leto u sloveniji! Znam sta pricam, flat 1Mb/s dodje nekih 2000din, tada u avgustu su pocele i neke reklame za 5Mb/s za neke 3000, ali to tad jos nije zazivelo. Uostalom pitacu Slovence kakva je sad situacija pa cu vam reci.

LazaNS je napisao(la):
E bio sam celo leto u sloveniji! Znam sta pricam, flat 1Mb/s dodje nekih 2000din, tada u avgustu su pocele i neke reklame za 5Mb/s za neke 3000, ali to tad jos nije zazivelo. Uostalom pitacu Slovence kakva je sad situacija pa cu vam reci.
mene ne zanima kakva je situacija u sloveniji jer tesko da donde mogu da razvucem bakarnu paricu :p

shina1 je napisao(la):
Jel zna od vas neko mozda.. Slao sam zahtev beotelu i rekli su da imam uslove i da odem u nspoint?!?!?! Nije mi jasno jel beotel u ns-u nspoint? :>

nadprovajder nsponta je beotel, tako da preko njih idu u ns-u

<offtopic>
danijel00 je napisao(la):
lazu, KOM okruzenju... ako msilis da je net kod nas skuplji u realnoj upotrebi nego u slo, hr itd, varas se... montenegro pogotovo...
flat je u okruzenju jako skupa i retka zverka...

okruzenje, realna upotreba, skupo.
Mnogo su mi jasni pojmovi? :) Ljudi ne dajte se olako blamirati sa pausalnim ocenama, jer na ovaj nacin mozemo demagoski bilo sta da odvalimo u smisli "neko, negde, nesto".

Evo ovako. Jel moze Nemacka da prodje kao okruzenje? Imam UMTS, flat 384kbs, nosim laptop sa sobom i surfam gde god hocu. Radi sve sem VOIP. 40e.
Madjarska? Link od 3Mbs (nisam rekao garantovani, a to nisu ni vasi u SCG) Kabel, flat. 40e. Koristim ga, protok na dole je u proseku 130Kbs i vise zavisi od sporih servera nego od moje veze.

</offtopic>
:guitar:

Poslednja izmena:
eto, znaci imamo dosta jeftiniji net nego nemci, a jefitniji je nas ADSL nego kod hrvata (ako sam dobro racunao). Ali ovo sve nista ne znaci posto finci recimo placaju 20mbit link (flat, ne-garantovani) 40e mesecno (reklo mi nekoliko finaca na jednom DC HUB-u), Englezi su pre neki mesec dobili ponudu isto 20mbit za 20 funti, dok mi je neki Spanac rekao da placa 512KB/s flat 50e (cable), o Svedjanima da ni ne pricam...oni su divljaci, mislim da posle japanaca imaju najjeftiniji net na svetu... Tako da narode nije nam ni najskuplje - ni njajeftinije (Rumun jedan je rekao da placa 64/46 vezu 20e mesecno).

Ni nemacka ni madjarska nisu okruzenje... kao okruzenje nam prolaze bugarska, albanija, makedonija, hrvatska, bosna i crna gora

Evo me! Prvi post sa ADSL-a! Za sada (cca. 30 sekundi) radi k'o zmaj ;)

hehe, a reci mi odakle si prikljucen ? da nije mozda liman ? i koji provajder ?

Detelinara, nova centrala 631X-XXX, Neobee... Bas fino radi. DL je oko 29Kbps, nisam jos probao PTP... Ma posle 10 godina dial-upa ovo je raj...

gx-x je napisao(la):
eto, znaci imamo dosta jeftiniji net nego nemci

Do ovog zakljucka si dosao citajuci moj post? :))
Rekoh UMTS flat. Jel postoji uopste UMTS u Srbiji?
ADSLflat 6mbs 20 e + telefon mesecna pretplata za ISDN koji te nateraju da uzmes ovde 10e.

Sto se tice okruzenja. Moje saucesce ;)

Poslednja izmena:
nIce Cream je napisao(la):
Sto se tice tog rutera, bolje ga nemojte uzeti. Zaglupljuje se i jednostavno uspori konekciju i samo reboot pomaze. Ja cu uzeti USR posle nove godine. Ovaj conexant je stvarno djubre.

@nIce
A kakvi su ASUS ruteri?

Nazad
Vrh Dno