Šta je novo?

ADSL novi sad?

ja sam bio ozbiljan kad sam rekao da sezam, kao velika firma, ima veze u telekomu i da useri prijavljeni kod njih imaju "bolji tretman u telekomu" tj. njihovi papiri su na vrhu gomile. Neobee je mala firma i rekao sam vam, a i nice Cream vam je reako (a covek ima iskustva jer stalno vija net za njihovu wireless mrezu) da je neobee "udri nezali firma". Kad je sezam rezervisao 10.000 prikljucaka, neobee je igrao na sigurno i prikljucke uzima po potraznji i zato i cekate. Ko vam kriv kad ciganite za 100din ( i mozete da se vredajte kolko ocete, ali kod sezama dobijete vise za prividno vise para, a kazem jos jednom, znam gazdu neobee-ja i covek posluje da debelo profitira, a ne vama da da uslugu i u startu ste se *****ali, pa zaboga, ja sam tamo imao dzaba net pa sam uplatio kod drugog provajdera jer je njegov bio ocajan, ja ga znaci licno poznajem, ne previse dobro ali dovoljno da vam kazem da je covek pecaros, a vis te ribe na mestu gde je on spustio hranilicu da bi vas kasnije pecao, pa jer treba da vam kazem da on ima u celoj firmi 11 zaposlenih ?!? jel treba da vam kazem da je on prvi covek koji je smislio ponudu za brz netu srbiji po ceni od 12.500 dinara za 256k flat (metrohive, '02) oprema od 600e (treba vam AP + omni antena kako bi on na Vas trosak sirio svoju mrezu) ako mi ne verujete pogledajte sad link preko neobee sajta za metrohive net i recite mi kako vam se cine cene ? Neobee, kao najjeftiniji provajder za ADSL Vas peca na 1500din i ako u roku od 2-3 meseca (kao sto je i Nice Cream reako) ne napravi agregaciju 50:1 nije nista uradio. Evo zasto, 2002-god. neobee ima 2mbit link ka deutsche telkomu na koga usmerava SVE flat rate korisnike, ima jos 2x4mbit linkove na koji idu oni koji placaju sate...2003-god. neobee ima SAMO 1x4mb link deutche telekom na koga idu SVI korisnici, ali je zato net jeftin i ide u 2kbs i uz to random disko na 5mb dwnld. Taj covek je sa bicikla seo u pasata 2001 godiste, sa jelen piva koje smo zajedno pili je presao na studio (klub u NS) i vino (250din casa, sto mu dodje kao 600din u BG), Covek koji je rekao: "e ti vasi quake serveri su strava, samo znas, vas dvadeset tu stalno visi, meni je to opterecenje linka tako da moramo to da gasimo"

Ja jesam rekao "preci cu na neobee jer je 1500din" ali cim on pocne da zavrce slavinu i da se javljaju problemi, znam o cemu je rec i to je znak kada ja kao pacov krecem da bezim sa broda. Toliko.

PS. Da ste upaltili sezam vec bi imali net, ali Luka (vl. neobee) NEMA rezervisane prikljucke i za sve Vas mora da prijavljuje i uzima prikljucke, zato cekate. On je uzeo odredjeni broj i ko je bio brz dobio je net, ali posto je on toga uzeo "na kolicinu koju je siguran da ce prodati" (jer jelte, sto bi on unapred davao lovu, treba ici za dubai) ostali cekajte ! A znate sta cekate ? pa cekate da on skupi jos 100 korisnika pa da vas sve djutire priajvi, jer jedan po jedan nemoze !

ma bre, jednostavno - neobee vam je ko slobodan milosevic ! pa vi uplatite i cekajte !

@vectorman:

sezam je ozbiljna firma, imas velike sanse da ce danas izmedju pola 12 i pola 13 zvati da dodjes po opremu, rade ljudi, pitao sam

+ jos jedna stvar: "neobee net zadrzava pravo da sam oceni postupke korisnika i uvede restrikcije bez ikakvog prethodnog obavestenja"

sa druge strane:

"sezam je duzan da korisnika obavesti o eventualnim prekrsajima i upozori ga pre sankcionisanja. "

Sto ce reci neobee moze da oceni da vi skidate previse i umanjute im profit i lepo vas iskljuci kao i SBB i posle vam se pravda kao ovo ono, to nije normalno koriscenje bla bla. (znam da je sezam nesto bio salo i pretio ali ovo su UGOVORI tako da mogu da se je**)

jebote kolki sam post napravio : )))))))))))) ma, sretna vam nova ! sve najbolje i da svi dobijete net ! ja sam ovo sto sam napisao, napisao iz iskustva iz prve ruke i nadam se da ce vam koristiti (pogotovo argumenti).

ja sam na adsl cekao 6 dana kod neobee-a , najjeftiniji su , ako povecaju cene najmanji problem mi je da predjem kod drugog provajdera , prvih par sati adsl mi je skrnavo radio sad pegla 27kb i milina , prezadovoljan sam !!!

eto, meni nista ne skranavi, slusam winamp radio (192) skidam sa DC++ neke mp3, i surfujem, nema nistucanja, znaci full

A jel modem treba da se greje, mislim moj je bash onako vruc.. Neobeejev actiontec je u pitanju..

I moji matori externi modemi se dobrano greju... Ne fali mu bre nista...

Neobee kod mene za prvih 4 dana radi PERFEKTNO...download izmedju 26-31KB...nisam ni jednom morao da reconnect-ujem konekciju jer je sve letelo ko podmazano. Za sada sam prezadovoljan i nadam se da ce takav kvalitet ostati za stalno.

Bas me zanima kako ce se stvari dalje odvijati. Mislim da ce se desiti ono sto je gx-x spomenuo. Za par meseci ce se skupiti dovoljno ljudi koji ce se satirati od skidanja (medju kojima bih bio i ja!) i zagusiti link koji se nece prosirivati jer im se ne isplati. ADSL bih uzeo samo zbog skidanja a ako to ne radi kako treba onda mi je beskoristan. Zato cu malo sacekati da se stvari stabilizuju

Gresis, sad je momenat da uzmes ADSL jer jedno vreme nece biti problema sa protokom, odnosno do mementa kada ce se stvar omasoviti.

Sta mislis da im se vise isplati? :trust:

1. Da prosire link
2. Da izgube usere

p.s. Treceg nema! ;)

2. da izgube usere, link nisu sirili 3 godine iako se pola ljudi zali (metro hive). NE trebaju njima useri koji skidaju 24/7 po 30kb/s

PS. Sezam radi 30kb/s stalno, a iz nekog razloga i brze, download monitor je pokazao pikove od 90KB/s, a evo skidam neki fajl, i ne verujem - 1.5mb za 30sec (256k flat) ali opada brzina

PS. Prosta racunica: jedan user popi** i ode, drugi dodje na njegovo mesto, i tako u krug dok na mesto tog usera ne dodje neki koji ne skida puno sa neta i sve mu ok. Neobee ni dinara ne gubi jer svakog meseca ima isti priliv novca. (ovo potvrdjuje cinjenica da ne daju ni mesec dana neta za dzabe, iz gore pomenutih razloga)

Poslednja izmena:
@gx-x
Stvarno nema više smisla ovo što radiš!`Ajde ti i taj tvoj bivši prijatelj izravnajte račune negde drugde.Nadam se da će bar još neki user reći da ga stoli bojko što ste ti i Luka nekada cirkali pred samiškom,a sad Luka cirka vinaju za 250 džindži,a ti zaseravaš etar na Benchu.
...Aloooo,bre...

e Censi, ja ove ljude ovde sve znam i pokusavam da ih odvratim od pravljenja greske, a sta tebe interesuje, a sta ne -zabole me patka ;) Uostalom niko te ne tera da citas sta ja pisem, mozes lepo da me preskocis, a mozes da me stavis i u ignore listu, nemam ja nista protiv, samo nemoj da vredjas, jer tebe niko nije ovde vredjao.

PS. sad bas vidim po forumu da si ti jedan od onih koji uzimaju sve najjefitinije moguce stvari makar bile i krsevi (kao sto i jesu) tako da slobodno bez brige ikakve uzmi neobee ADSL posto ti kvalitet uopste nije bitan. Pozdrav.

Poslednja izmena:
Sorry,nisam mislio vređati,a možemo se i vređati...
A,kako god okreneš,moram čitati šta pišeš jer je svaki 4-5 post tvoj.
Hteo sam reći da svako ko pročita gomilu tvojih postova u istoj temi može da pomisli da si zaista u pravu ,sa kolikom žestinom se ostrvljuješ na samo tebi znane mete.
Konkretno,taj Neobee ADSL ni gori ni bolji od većine ostalih.Imam ga od 30.12.; ništa strašno loše.Čak i bolje nego što sam se nadao.Uvek se neki Linux skida,a usput slušam Shoutcast radio(koji se takođe snima preko QCD-a),a još i pogledam pokoju stranicu Benchmark-a bez nekog dramatičnog kašnjenja,itd...
Pazi,čak sam i ja najstrašnije napljuvao Neobee zbog načina na koji su sročili ugovor o korišćenju ADSL-a,ali ništa posebno za naše uslove,verovatno svi slično rade.(Čuvaju sebe za zlu ne trebalo...)Meni se ne sviđa da toliko nekritički pljuješ nekog(firmu,pojedince...),a vidim da većina tvog besa proizilazi što si nekada pokušao biti korisnik Metrohive-a.Niko se verovatno nije usrećio sa našim wirelesss provajderima...
Polako,čoveče.Nisam ti ja neprijatelj ali preteruješ...

P.S.Ne znam kako si došao do toga da mene interesuju samo najjeftinije stvari...`Ajd` probaj objasniti to...Naprotiv...Interesuju me samo stvari koje imaju realnu vrednost...(ovde naravno ne mislim na 9800 pro za 150€,ni na Maxtor 40 Gb za 30€,ni na GF za 25€,ni na 256/266 za 20€,ni na Intel(eeeej,Intel)500 MHz sa pripadajućom kršinom za 80€...ima toga još...
Opet ponavljam da bih i ja voleo imati 10 Mb/s za 10-20€ ali pošto živimo ovde gde živimo to nije naša realnost...dakle možemo samo govoriti o tome da li nam naši provajderi baš jako deru kožu s` leđa?...mis`im da ne baš jako...Pazi, i za dial-up flat ti je trebalo mesečno oko 650-700 dinara i još otprilike toliko za PTT...znači tu smo negde,a protok je 5 puta veći...za sada je dobro...
Živ ti meni bio:i nemoj se žestiti toliko...

vidi sve sto sam pisao bi trebalo da ti da dovoljno argumenata i nekih tzv. inside informacija o doticnom provajderu zato to nije ne-argumentovano, vec suprotno.

Nisam ja uopste besan na neobee, niti tebe smatram za neprijatelja isl. ali mislim da je tvoj ispad bio nepotreban, a ko nista drugo mogao si to drugacije srociti.

elem, ajde poredi sad ovo pa mi reci da li je neobee jedini pametan, a svi ostali blesavi:

neobee
1500din - 256 flat, agregacija 16:1

svi ostali daju 1:32 i pri tom su jos i skuplji. Kako je ovo moguce ? E onda se osvrni na ono sto sam pisao o gazdi i njegovom poslovanju i shvatices kako je moguce. Pa ni PTT sam ne nudi takve dobre uslove kao neobee, koji od njih (na neki nacin) uzima uslugu :) Zar ti ne smrdi tu nesto ? Pa za cega ja sve ono napisah ?! Ispada da je stvarno beskorisno ako sad treba ponovo da objasnjavam.

Iskreno, boli me uvo, uzimajte sta ocete, ali sam 90% siguran da ce za koji mesec na neobee-ju biti najvise korisnika koji vicu "kuku leleee"

PS (off) to oko stvari, pa da ne zalazim u raspravu, svako kupuje ono sto moze da priusti, ali ako ne mogu da kupim nesto sto iole valja - necu ni kupiti. Kupovao si neku ECS plocu, imas 40gb harda, oces da popravljas neki zvucnik koji ne vredi kolko popravka istog... Iz toga sam zakljucio (alcatel 332 ?!?!? mani se...) da uzimas sto jeftinije. BEz uvrede, samo sam prokomentarisao, tvoj novcanik me ne interesuje uopste niti zelim da pljujem po njemu, ali sam to pomenuo jer si krenuo da branis neobee, a i njega si uzeo zato sto ti je bila presudna cena, a nisi najjeftinije prosao, mogao si totalno za dzabe da uzmes beocity ADSL za prvi mesec, sledeci bi platio 1700din) ili ako si bio prijavljen na sezam mogao si da dobijes dva meseca dzabe i tako...da ne duzim.

PPS. uopste se ne zestim, sve je ok. I imao si flat na bluenet-u za 390din radio je perfektno :) eto da si citao malo moje postove... ziveo i sretna ti nova godina !

Poslednja izmena:
Gx-x, meni neobee dialup radi savrseno i iz NSa i iz VSa vec 2 godine...

Do juce, meni se konektuje na 28.8 i ponekad uleti 31.2k, mislim sramota. Super im je pocela nova godina, ko da sam se vratio u 20-i vek. Jad i beda. Stavio bi smajli posle ove recenice da nije zalosno.

@Delija:

blago tebi :) meni nije savrseno dok ne vugli bar 5.6kb/s, a to na neobee dial-up-u nikad neces videti da traje duze od 2sec

To je zbog centrale a ne NEobee-a. Probajte kod nekog na ISDN-u :)

Pa ako neko na ISDN ima 5.x kB/s kod neobee-ja onda je stvarno vreme da menjam provajdera.

@gx-x
Zaje*avas, drugar! :d
Kod kog provajdera na dialup-u imas 6kb/s? :trust:

Meni na neobee ide download 5.7kB/s, ali je juce i danas zlo usporeno.

Sa lucent modemom koji se kaci na 52333bps sam imao oko 5K8-6K pri download-u ali ne na SMIN linijama vec na PRI portu. ISP je panline.net.

Delija je napisao(la):
@gx-x
Zaje*avas, drugar! :d
Kod kog provajdera na dialup-u imas 6kb/s? :trust:

kod kog oces, blue net, sezam, teleport net, NSpoint.net...zasto mislis da bi prelazio sa neobee-a na nesto drugo da je valjao ? Ok, ako je tebi dobro i meni je sta da kazem, dosta sam pljuvo po njima, a to sto ti mislis da je isto surfovanje i DL sa 33.6 i sa 56k modemom to nije moj problem, mozda na neobee-ju i jeste isto, meni nije bilo kad sam presao sa 33.6 na 56k

offtopic:
Choveche...al si ti ljubomoran....to nije zdravo...

Inache..ajde neka o provajderima prichaju ljudi koji imaju njihov ADSL, tako cje se dobiti realnija slika nego: Ej gazda onog provajdera me je napucao i ukrao klikere kad smo bili klinci i sada bi ja jako voleo da mu crkne krava.

Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Mislim da download na dial-up-u kod nas dosta zavisi od centrale.Dok sam bio na analognoj centrali retko kad je prelazilo 46666,a kad sam nedavno prebačen na digitalnu centralu stalno se kačio na 52000,dload konstantan 5,5 kbs.Mislim da su sve ostalo finese.Uostalom Neobee se bar potrudio sa tim Speedy-em,a ni licenca za Kaspersky(kod flat naloga) nije baš za bacanje.
Nisam primetio da su neki drugi dial-up provajderi baš nešto dramatično bolji da bih se odrekao ove 2 zadnje stvari.Što se Bluenet-a tiče samo jednom sam video kako radi na
analognoj centrali (na Detelinari);takođe me nije ubedio da može nešto više nego Neobee.
Vratimo se na temu.Verovatno će svi provajderi imati problema za 5-6 meseci kad prođe ova početna borba za korisnike.Novosađani se verovatno sećaju kad je pre nekoliko godina remontovan kablovski sistem u gradu i tadašnje borbe za tržište.Ova situacija mi liči na tadašnju s tim što je sada malo više igrača.

P.S. @gx-x
Te jeftine komponente nisu kod mene nego sam dva puta sklapao konfiguracije za rodbinu sa jako ograničenim budžetom za PC.

Pozdrav svima.Najbolja varijanta za 6 meseci bi bila da bude dovoljno korisnika za apetite PTT-a i provajdera pa da počnu da razmišljaju o smanjenju cena ili povećanju protoka za iste novce.
Usput,čini mi se da kod nas u Srbiji i nije tako crna situacija sa ADSL-om kao u Hrvatskoj ili BiH.Ono tamo je baš pljačka.

gx-x je napisao(la):
kod kog oces, blue net, sezam, teleport net, NSpoint.net...zasto mislis da bi prelazio sa neobee-a na nesto drugo da je valjao ? Ok, ako je tebi dobro i meni je sta da kazem, dosta sam pljuvo po njima, a to sto ti mislis da je isto surfovanje i DL sa 33.6 i sa 56k modemom to nije moj problem, mozda na neobee-ju i jeste isto, meni nije bilo kad sam presao sa 33.6 na 56k

Zaboravljas. :) U VSu imam 56k ELSA externi modem.

Ja sam na Neobee-ju (dial-up) već nekoliko godina i više sam nego zadovoljan. Kačim se bez obzira koliko je sati na prvo biranje, download je oko 5,5 kbs...
Pre dva meseca sam imao nalog i kod Blueneta (naravno, privukla me niska cena full flat paketa), međutim, pokazalo se da se uveče posle 21,00 jako teško nakačiti, a kako su nedavno podigli cene (razlika između njih i Neobee-a više nije velika), odustao sam.
Trenutno se kačim preko Bug-a jer su ubedljivo najjeftiniji (mada i kod njih često ima problema sa kačenjem uveče) a Neobee account imam i dalje zbog maila i za hitne potrebe. Obzirom na to koliko sam mesečno na Internetu, jeftinije mi je njima plaćati sate SMS-om (i ne gubiti vreme za odlazak do provajdera), nego kupovati negde flat paket...
Što se tiče Neobee-a, mislim da ga nije u redu ovako pljuvati (gx-x), jer zaista više nego korektno pruža usluge i to niko ne može da ospori... Ako se to u budućnosti promeni, ja ću prvi stati u red za pljuvanje. Uostalom, što neko reče, bar danas nije veliki problem promeniti provajdera...

Poslednja izmena:
Vrh Dno