Šta je novo?

8800GT [split, cene, firme i ostalo]

Ja predlazem da svako ko je narucio kartu u eurolinku napise datum narudzbine pa neka mi "sklepamo" neku listu

Prva tura 21.12 je 50 + 50, do 28.12 trebalo bi da stigne jos 70 Sonica-, ako stvari budu kako bi trebalo mozda ce 28.12 stici ( 220 Sonica + 150 Simple ) to cemo znati u ponedeljak 17.12.
kao sto svi znate katolicki bozic je blizu i problem je sto preko bare spajaju praznike pa se ne radi.

poz

Prva tura 21.12 je 50 + 50, do 28.12 trebalo bi da stigne jos 70 Sonica-, ako stvari budu kako bi trebalo mozda ce 28.12 stici ( 220 Sonica + 150 Simple ) to cemo znati u ponedeljak 17.12.
kao sto svi znate katolicki bozic je blizu i problem je sto preko bare spajaju praznike pa se ne radi.

poz

Izvinjavam se unapred sto postavljam indiskretno pitanje, koje glasi:
Koliko je relevantan izvor na osnovu koga iznosis ovako detaljne informacije?
:)

Ljudi,sta bi sa mojim predlogom???
Pouzdano znam da je Nenad22 bio 10-ti na listi i on je dobio karticu.Takodje znam da bi trebalo da sam ja izmedju 11 i 17 mesta...jel ima nekog ko je narucio 27.11. On bi trebao da je ispod 17...
P.S.Znam da je ludost sto ovo pisem,ne treba mi to drugi reci ali ako smo vec dokoni daj da bar probamo sastaviti koliko toliko listu a ne kukati ovde i moliti za informaciju jer je necemo dobiti.Ipak je ovo Srbija

Stvarno neverovatno kakvih sve ideja ima! Svi ste dobro upoznati sa celom situacijom i svejedno samo kukate. Niko nije obavezan da kartu kupi kod EL-a, rekli su karta kasni jednu nedelju, molim lepo, kome se žuri - zna se cena kod drugih koji je imaju, ko odluči da čeka - sam je odlučio, al' samo da prestanu ove kukumavke. Temi bi trebalo promeniti imu u "Da li će nas EL ispaliti za kartice?"
Ne branim nikoga, i sam čekam ili običnu sa plavim kulerom ili Sonic (verovatno sam naručio medju zadnjima). Razumljivo mi je sasvim što se ta famozna lista ne obelodanjuje, jer šta ako stigne ipak samo ukupno 50 komada od obe karte? Eurolink ne može u potpunosti da utiče na dopremu ovih kartica i da je do njih, siguran sam da bi svi zainteresovani kupili svoje primerke... Toliko

Izvinjavam se unapred sto postavljam indiskretno pitanje, koje glasi:
Koliko je relevantan izvor na osnovu koga iznosis ovako detaljne informacije?
:)

ma 100% i prosle godine su katolici spajali praznike za bozic pa nisu radili, videces ;)

salu na stranu, izvor Palit, kasnjenje je bilo zato sto Nvidia nije na vreme isporucila cipove, kao i svugde sto se desilo, Palit je imao odradjene ploce ali Nvidia je zakazala sa cipovima

jos plus na to promenuli su referntni dizajn hladjenja i stavili nesto veci ventilator koji pri manjem broju obrtaja vise hladi sto verovatno takodje utice na kasnjenje

Ljudi,sta bi sa mojim predlogom???
Pouzdano znam da je Nenad22 bio 10-ti na listi i on je dobio karticu.Takodje znam da bi trebalo da sam ja izmedju 11 i 17 mesta...jel ima nekog ko je narucio 27.11. On bi trebao da je ispod 17...
P.S.Znam da je ludost sto ovo pisem,ne treba mi to drugi reci ali ako smo vec dokoni daj da bar probamo sastaviti koliko toliko listu a ne kukati ovde i moliti za informaciju jer je necemo dobiti.Ipak je ovo Srbija

Otvori temu u klubingu pa probaj da napraviš listu, nemoj to raditi ovde...

ma 100% i prosle godine su katolici spajali praznike za bozic pa nisu radili, videces ;)

salu na stranu, izvor Palit, kasnjenje je bilo zato sto Nvidia nije na vreme isporucila cipove, kao i svugde sto se desilo, Palit je imao odradjene ploce ali Nvidia je zakazala sa cipovima

Mislim da se nismo razumeli.
Kada sam te pitao odakle ti informacije, mislio sam na precizne kolicine i datume
koje si naveo u postu.:)

Stvarno neverovatno kakvih sve ideja ima! Svi ste dobro upoznati sa celom situacijom i svejedno samo kukate. Niko nije obavezan da kartu kupi kod EL-a, rekli su karta kasni jednu nedelju, molim lepo, kome se žuri - zna se cena kod drugih koji je imaju, ko odluči da čeka - sam je odlučio, al' samo da prestanu ove kukumavke. Temi bi trebalo promeniti imu u "Da li će nas EL ispaliti za kartice?"
Ne branim nikoga, i sam čekam ili običnu sa plavim kulerom ili Sonic (verovatno sam naručio medju zadnjima). Razumljivo mi je sasvim što se ta famozna lista ne obelodanjuje, jer šta ako stigne ipak samo ukupno 50 komada od obe karte? Eurolink ne može u potpunosti da utiče na dopremu ovih kartica i da je do njih, siguran sam da bi svi zainteresovani kupili svoje primerke... Toliko

Ovo lici na ono iz devedesetih "Ako ti se ovde nesvidja, napusti zemlju."
Tu tvoju logiku bi mogli primeniti i na tebe. "Ako ti se ne svidja ova "kukamavka" zaobidji ovu temu li idi na neki drugi forum."
Fer, zar ne?

Ovo jeste demokratska zemlja i imas pravo da biras sta ces uraditi: cekati Palit u EL za ~200e ili kupiti kod nekog drugog za ~250e. Zanimljivo je da su mi u jednoj firmi rekli da imaju samo 3 GT za ~250e ali zato GTS 512 koliko god zelim za samo ~315e. Kako se graficke menjaju max za god dana a osim Crysisa GT radi sve extra full vise ne vidim razlog kupovine jace karte do 1680x1050. Ionako dogodine cekamo vec prve DX10.1 naslove a taj 10.1 (heh i surround sound a? ) bice nista drugo nego ono sto je DX10 i trebao da bude na pocetku.

Poslednja izmena:
Razumljivo mi je sasvim što se ta famozna lista ne obelodanjuje, jer šta ako stigne ipak samo ukupno 50 komada od obe karte? Eurolink ne može u potpunosti da utiče na dopremu ovih kartica i da je do njih, siguran sam da bi svi zainteresovani kupili svoje primerke... Toliko

Pa sta ako stigne 50 komada? Niko nece da ih kune zbog toga, *** visa sila.Ali za sad se prica o cifri o 100 komada karti i sta je problem da se kaze ljudima kakva im je sansa da dobiju svoju karticu.Ovo nije njihova obaveza ali bi bilo fer da se kaze bas zato sto bencmarkovci u "posebnoj vezi" sa EL.

Pa sta ako stigne 50 komada? Niko nece da ih kune zbog toga, *** visa sila.Ali za sad se prica o cifri o 100 komada karti i sta je problem da se kaze ljudima kakva im je sansa da dobiju svoju karticu.Ovo nije njihova obaveza ali bi bilo fer da se kaze bas zato sto bencmarkovci u "posebnoj vezi" sa EL.

Pa i nije bas da nije obaveza. ja kada sam rezervisao receno mi je da ne mogu da udjem u "prvu turu", vec cu karticu dobiti do 15. dec. Posle je taj datum pomeran, sto nije veliki problem, a ljudi iz EL u ovoj temi su rekli da ce u biti dovoljno za sve. Poslednja informacija je da stize ogranicena kolicina. Jasno je da je EL ucini sve sto je mogao, ali im je obaveza da obaveste ko ce dobiti kartu a ko ne, jer se situacija dosta izmenila. Reci da je neko nestrpljiv jer nece da ceka do sredine januara je blago receno smesno. naravno, problem je sto ljudi ne znaju ko ce cekati do sredine januara.

Poslednja izmena:
Tu tvoju logiku bi mogli primeniti i na tebe. "Ako ti se ne svidja ova "kukamavka" zaobidji ovu temu li idi na neki drugi forum."
Fer, zar ne?

Dobro da si mu ti to napisao,ja bi dodao jos ponesto...
Ja ovde ne branim niti napadam nego predlazem,ako se nekom svidi neka podrzi a ako ne neka zaobidje...ili neka moderator izbrise,nema frke.
Stav prosecnog kupca nas je i doveo u ovu situaciju,samo da ja dodjem na red,zabo...me za druge...pa budimo ljudi,ako stize 50 kartica,prvi ispod liste ako mu ne odgovara dalje cekanje ce kupiti na drugom mestu ili ce sacekati eventualni otkaz nekog pre njega i doci ce na red...
a i eurolink nece sigurno izgubiti kupce,ako im stize preko tih 50 kartica,lako ce naci nove kupce...za dobar proizvod se uvek nadje musterija

Pa ti zaista mislis da ce neko otkazati karticu? Naci ce se vec neki drug, poznanik, rodjak i drugi kome ce se ta ista kartica prodati.Znaci od otkazivanja nema vajde jel ih nece ni biti.

Fer, zar ne?

Alo, slušaj se samo, ako baš toliko volite da se samosažaljevate samo izvolite.
Kukumavka mi se, kao što rekoh, ne sviđa. Ovde (u ovoj temi) bi trebalo da se piše o tome gde i pošto se može kupiti 8800GT, zato je i pratim, samo što je pola postova spam zahvaljujući kuknjavi. 28 strana, kuku a i lele.

Poslednja izmena:
Pa ti zaista mislis da ce neko otkazati karticu? Naci ce se vec neki drug, poznanik, rodjak i drugi kome ce se ta ista kartica prodati.Znaci od otkazivanja nema vajde jel ih nece ni biti.

Ovde se retko citaju postovi ili se pogresno tumace isti...
Nisam ja ni mislio da ce neko otkazati karticu vec jednostavno eurolink kaze stize nam 50 komada,evo liste prvih 50 kupaca....
primer:
1.Rade
2.Zika
3.Prle
4...
5...
6...
7...
50.Ivan

i sta sada od tih 50 prvih,45 je cekalo i dobilo,onih 5 eventualno odustalo,ulece 51-55 i svima lepo...
ali ovde je sve odavno puklo,pa ocigledno i ja kada pisem ovo u 01:08
ljudi idem ja,kucam ovde sam sa sobom i;)
zgleda

Pa brate po onome sto si napisao reklo bi se da se slihtas nekome. Pa ti sad razmisli malo o sazaljevanju i samosazaljevanju.

Bože sačuvaj, samo realno gledam na stvari

Edit: O, Nvidijo šta nam radiš?!

Poslednja izmena:
da samo zamislite ovaj scenario 50+50 je figurativno kao i broj potencialnih kupaca a u stvari stize im 500+500 od 1500 kartica koje su narucene :p
pa ko je lud te podatke da daje u javnost pa mika i pera iz jugodate i ostalih mafijasa da planiraju osvetu ;)

Ovde se retko citaju postovi ili se pogresno tumace isti...
Nisam ja ni mislio da ce neko otkazati karticu vec jednostavno eurolink kaze stize nam 50 komada,evo liste prvih 50 kupaca....
primer:
1.Rade
2.Zika
3.Prle
4...
5...
6...
7...
50.Ivan

i sta sada od tih 50 prvih,45 je cekalo i dobilo,onih 5 eventualno odustalo,ulece 51-55 i svima lepo...
ali ovde je sve odavno puklo,pa ocigledno i ja kada pisem ovo u 01:08
ljudi idem ja,kucam ovde sam sa sobom i;)
zgleda

Pa ocigledno da se ne razumemo.Pa ja ti i kazem da tih 5 nece odsustati.Uzece ih za nekog drugog ili ce je uzeti licno i prodati za malo vece pare.Sta da se radi deficitarna roba. Da vidite samo kad bude pocelo jos malo da se prodaje i mesto u redu kod EL :D

;)Strpićemo se i do tog 21.Decembra, a ko će kupiti kartu videćemo.
Ovde se ne radi ni o kakvoj "kuknjavi".
Forum je javni medij gde ljudi imaju priliku da javno kažu ono šta misle i da razmenjuju informacije.
Često mi je nelogično što neko misli da je skretanje sa teme razgovor o pretpostavkama nestašice
ove karte koju svi čekamo, u tom slučaju sve bi se svelo na suvoparne informacije o raznim oglasima
gde karta navodno može da se kupi.

Poslednja izmena:

Eto, ja sam otkazao. Kupio sam Asus-a, jer više nisam mogao da čekam Palit-a. Problem je što je u svetu nestašica GT-ova, tako da je pitanje da li će neka veća količina u dogledno vreme stići u ovu vukohebinu, ne krivicom Eurolinka već "velikih distributera". Usput, radi li Mišković sa računarskom opremom??? :whip:

Moram samo da kazem da mi nikako nije jasno da za 3 nedelje cekanja tih katica oni nisu uspeli da ih nabave a sada najavljuju da stizu 21. i oko Nove godine. Sve mi ovo, na zalost, opet mirise na veliku ispalu.

Moram samo da kazem da mi nikako nije jasno da za 3 nedelje cekanja tih katica oni nisu uspeli da ih nabave a sada najavljuju da stizu 21. i oko Nove godine. Sve mi ovo, na zalost, opet mirise na veliku ispalu.

prvobitni rok isporuke palita je bio 2 nedelje od porucivanja ali kao sto rekoh nvidia je kasnila sa isorukom cipova time je i Palit kasnio s isporukom Grafickih. Ako mislis da je ispala slobodno kupi na drugom mestu Asusa za 50Eur vise. ali po meni isplati se cekati http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1316272#post1316272

Poslednja izmena:
Eto, ja sam otkazao. Kupio sam Asus-a, jer više nisam mogao da čekam Palit-a. Problem je što je u svetu nestašica GT-ova, tako da je pitanje da li će neka veća količina u dogledno vreme stići u ovu vukohebinu, ne krivicom Eurolinka već "velikih distributera". Usput, radi li Mišković sa računarskom opremom??? :whip:

I sam kazes da je nestasica GT-ova a okrivljujes distributere :). da je do distributera trziste bi bilo preplavljeno Gt-ovima ali posto niko nema znaci da je do proizvodjaca cipova tj Nvidije

I sam kazes da je nestasica GT-ova a okrivljujes distributere :). da je do distributera trziste bi bilo preplavljeno Gt-ovima ali posto niko nema znaci da je do proizvodjaca cipova tj Nvidije

Da, nestašica je i "distributeri" to obilato koriste, lažu, muvaju i prodaju "ispod žita". Eto, u Pakomu ima XFX za 25.000. Mislite li da se Pakom tu ugradio za 6-7.000 po kartici?? Verujem da Eurolink može da nabavi GT-a koliko treba po ceni od 300+ evrića. A Nvidija, tačnije TSMC proizvodi uobičajene količine G92 čipova (ko se razume u proces proizvodnje procesora, zna koliko ima škarta prilikom izrade) samo što je, opet da ponovim, malo podcenila karticu, te se prodaje "na kilo". Sa početnom cenom od oko 200€ (toliko je u americi) ko bi bio blesav da kupuje ATI3870 za iste pare. Ili bilo koju drugu karticu...

Po 300e ih ima, ima ih i po 250e, ali koliko ja vidim, ovde bi ljudi da se prtzaju a da im ne uđe.
Poenta cele frke i jeste u tome da bi svi 8800GT za manje od 200e.
Realno stanje jeste da je glavni krivac Nvidia jer ne isporučuju dovoljnu količinu čipova.
Verujem da su ljudi iz Eurolinka imali najbolju nameru, u medjuvremenu se desilo šta se desilo, tj nije bilo moguće nabaviti Palit po toj ceni jer ga nema, ne samo kod nas.
JA da sam hteo tu grafu, kupio bi je pa da je i 300e ili bi ćutao i čekao je na lageru Eurolinka...ali ne bi graktao kao baba na pijac, kao što neki ovde to rade ;)

@Oni kojima je Eurolink kriv za nesto, za sta ne znam...

Aman ljudi sta se zapenili sa Eurolinkom, ne poznajem nikoga ko tamo radi, ali ljudi su stvarno korektni i ekspeditivni koliko mogu, i vrlo su profesionalni, i dali su svima mogucnost da kupe hardver po niskim cenama i to kvalitetan hardver i najbolje proizvodjace, i ne mogu da razumem ljude koji pljuju po njima (sem ako su im konkurenti), stvarno ima svakakvih, politicari vam obecaju sve i svasta pa vi glasate za te debile, a ovi ljudi imaju zelju da vam omoguce po nizoj ceni i vi ovde samo lupate.

Sto se Pakoma tice, mislim da se oni debelo ugradjuju, jer su jednostavno takvi, i odlicno ih poznajem i imam iskustva sa tom firmom jos od 2000. godine, i neprofesionalni su u maloprodaji i da ne nabrajam dalje...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno