Šta je novo?

8800GT [split, cene, firme i ostalo]

Samo da stigne do Nove godine! Jer ako se to ne desi svi znamo da je Januar "mrtav" mesec sto se tice
trgovine. U tom slucaju tek krajem Januara bi mogli ocekivati neku kupovinu kada su lageri potpuno prazni.
J....e, kao da cekamo, nedaj boze, bubreg a ne j....u graficku kartu!
Opusteno to je samo hardware! Nek smo mi zivi i zdravi! He he he!

Samo da stigne do Nove godine!

Thats the spirit,idu novogodisnji praznici cheers

P.S. : NA prodaju 100 kom. Sparkle SF-PX88GT512D3-HP Cool-pipe 3 with Record-Breaking Performance and Consumer-Friendly Price,180 €,zainteresovani prijavite se na check-anja listi,isporuka je pomerena za Novu godinu,2008 ili 2009 ? Svetsku ili nasu ? ili kinesku ?

Prilozi

• 8800GT_512_W.jpg
    8800GT_512_W.jpg
    43.9 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
J....e, kao da cekamo, nedaj boze, bubreg a ne j....u graficku kartu!

Bas tako. :d :smoke:

Eurolink je najbolji u Srbiji sto se tice hardvera, ali niko nije idealan, pa tako ni oni. Dosta su nam izasli u susret otvaranjem Bench kluba, ne mozemo sad tako da im vracamo. I ja nisam srecan sto moram toliko cekati graficku, ali sta je tu je.
Oni nemaju velikog uticaja na dobavljace, tako da ne zavisi sve samo od njih i nas.

Bas tako. :d :smoke:

Eurolink je najbolji u Srbiji sto se tice hardvera, ali niko nije idealan, pa tako ni oni. Dosta su nam izasli u susret otvaranjem Bench kluba, ne mozemo sad tako da im vracamo. I ja nisam srecan sto moram toliko cekati graficku, ali sta je tu je.
Oni nemaju velikog uticaja na dobavljace, tako da ne zavisi sve samo od njih i nas.

da tacno. ali je u njihovoj moci da ti kazu da li ces dobiti kartu u narednoj isporuci

u mom referentnom sistemu ovo je minus za eurolink jer nas drze na tankom ledu i oko kartica (tj. nece da kazu kad tacno stizu) a veci minus ide zbog toga sto kaze pedjape (nece da kazu da li cemo karticu dobiti u zavisnosti od kolicine pristiglih i rasporeda na listi)

ovo drugo stvarno ne vidim da je normalan razlog, jer mislim i da im ostane 20 karata kad se pokupuju one rezervacije koje su sacekale taj 2x decembar, nece imati trunku problema da te karte prodaju po toj ceni i bez rezervacija u narednih par dana ... veliki minus ...

ali s druge strane ogroman plus jer prodaju karticu po ceni od 200 evra po kojoj se i u evropi jako tesko nalazi

nista nije crno ni belo, pa ni eurolink ... sivkast malko

Poslednja izmena:
Jedino me zanima zashto niko ne kazhe kako stoje stvari...hipotetichki ljudi iz Eurolinka su ili dobili info od dobavljacha da ce cena biti ta i ta i da ce se oni uklopiti u 196eura sa PDV-om...ili su oni procenili da ce cena pasti i najavili karte mesec dana unapred...ovo drugo je do sada vazhilo za druge komponente ako pogledamo u proshlost..no to se nije dogodilo..svi znamo da su karte i poskupele u medjuvremenu...
Pretpostavljam da ce stici max 20 kartica i da ce ljudi iz Eurolinka isposhtovati kupce na svoju shtetu.Samo isto tako mislim da bi bilo fer da to neko od njih sada i kazhe javno na forumu.

Mogao bih naci puno stvari koje mi se ne svidjaju u njihovom poslovanju... ali posto zivim u Srbiji, i posle gomile losih iskustava i puno litara nafte potrosenih na obilazenje nepostojeceg hardvera u jedva postojecim radnjama, ne mogu nista zameriti eurolinku, moja iskustva su (da se opet ogradim, u odnosu na 95% firmi od kojih sam kupovao), izuzetno pozitivna... iskreno, mozda bih od 2, 3 firme u gradu stvarno i ocekivao da mi prodaju po ceni koju su obecali, iako je niza od trenutno realne...

Nije bilo korektno vezivati se izjavama o kolicinama i datumu dospeca, ako vec ne mogu da uticu na to, ali opet je izuzetno pozitivno sto ipak nisu odlucili da iskoriste situaciju i prodaju to malo po mnogo vecim cenama, vec pokusavaju da ispostuju sto vise kupaca.

izvinite za off... ali i tema je vec zasla u debeli off...

Niko ovde nikog ne napada ali sam morao da iskazem svoje nezadovoljstvo. Koliko vidim djolez i staxm jedini "brane" Bacid-a i Omnik-a (nema potreba da ih brane jer kao sto rekoh niko ih ni ne napada) jer je djolez verovatno zaposlen u Eurolink-u a staxm vec ima Palit 8800GT koji je verovatno dobio u navodnoj prvoj turi jer je neko "sakrio" karticu ispod pulta samo za njega.
Jedina stvar koju zelim da kazem da je ovo jedan veliki minus za Eurolink jer su mogli da kazu da kartice stizu kasnije i nista vise.
Bacid i Omnik, ako ste citali neke od njihovih postova, su sve vreme pricali da kartice dolaze 100% i da ce ih biti u dovoljnim kolicinama za sve sto se na kraju nije desilo.
Naravno da ih oni ne donose tako da njih ni ne krivim ali ovo zavlacenje je stvarno po meni sramota.
Jos da kazem ako cekaju da bi ispostovali cenu od 216e za Palit Sonic onda ne moraju vise ni da cekaju jer sam ja voljan da je platim eventualno i malo preko te cifre. A takodje me interesuje koliko oni racunaju evro jer po zvanicnom kursu sigurno nije koliko vidim u njihovom cenovniku odnos evra i dinara.

@Bacid
Nisam ja pustio buvu da ce doci posle Nove godine nego da me ne bi cudilo da se to desi zbog ove ispale. Ja cu karticu sacekati do tog 21. pa cemo da vidimo sta ce biti.
A ako opet ispale predlazem da im svi odgovorimo na "oficijalni" email koji smo dobili sa poslednjim i najsvezijim informacijama i da iskazemo svoje nezadovoljstvo na taj nacin.

Off:
Okrenu sam ih cim sam procitao email da se informisem (ne da je kupim) za ovaj Asus 8800GT 249e i rekose da je stigao u firmu i da ce oko 18h biti distribuirane po maloprodajnim mestima. Okrenem u 18:30h i rece mi covek da nisu jos distribuirane. Sutra ce biti 100%. E bash cu i sutra da ih okrenem i da vidim sta ce da kazu. Ocekujem odgovor da su prodate i da nema vise.

Inace svaka cast na popustu za Bench-ovce. To im se ne moze osporiti samo steta sto nije trajao malo duze.
I da dodam jos nesto. Dosadasnjim svojim postovima nisam hteo nikog da napadam i da uvredim ali ako slucajno nekog jesam napao ili uvredio evo sada se javno izvinjavam.
Do 21. necete vise citati moje postove u ovoj temi jer nema smisla vise se raspravljati, ubedjivati itd a od 21. ako nista ne bude eto mene ponovo samo jos zesce ce biti.... :d

Poslednja izmena:
Jedino me zanima zashto niko ne kazhe kako stoje stvari...hipotetichki ljudi iz Eurolinka su ili dobili info od dobavljacha da ce cena biti ta i ta i da ce se oni uklopiti u 196eura sa PDV-om...ili su oni procenili da ce cena pasti i najavili karte mesec dana unapred...ovo drugo je do sada vazhilo za druge komponente ako pogledamo u proshlost..no to se nije dogodilo..svi znamo da su karte i poskupele u medjuvremenu...
Pretpostavljam da ce stici max 20 kartica i da ce ljudi iz Eurolinka isposhtovati kupce na svoju shtetu.Samo isto tako mislim da bi bilo fer da to neko od njih sada i kazhe javno na forumu.

Ne znam koliko su bitne vise ove nase besede.
Prva kolicina kartica koja je dosla je pordata maltene sa minusom kako bi se ispostovali kupci koji su cekali jer je iscimano milion dhl-ova da prebace samo te kartice cim su stigle. Ne smatram da je to nas plus, smatram da je to nasa obaveza. I verujem vremenom shvatice mnogi, to je jedini nacin na koji se kupac zadrzava ma koliko on zahvalan ili nezahvalan bio.
Ja ne znam sta ocekujete da uradim sada. Da uzmem i da obelodanim listu rezervacija ili da Vam kazem da cela Srbija radi na tome da Eurolink ne dobije tu kolicinu kartica. Konkurencija na zalost ne supeva u tome da nas spreci i kartice ce se naci na trzistu po ceni po kojoj su i najavljene kao i ostale najavljene VGA kartice u pozamasnoj kolicini, toliko velikoj da mozemo da snabdemo 20 osrednjih ''shopova'' u Beogradu.
Da li mi je posle sveg ovog pljuvanja zao sto na jednoj kartici nismo zaradili kao na celom racunaru...
Nije....Vreme ce pokazati.

Bogami ja danas u Eurolinku uzeh ASUS 8800gt. cca 20.000 din.
Ne mogu više da čekam i da gulim google. Mislim da je ostalo još 3 kom. Pa, ko pre devojci...

Kad se kupuje kod Eurolinka, kakav popust se dobija kao clan Bench-a?
Kome se javiti, kako to ide i koliki je popust?

Hvala!

posto nisam na mail listi ... stanje sad je da karte stizu u sledeci petak, jel tako?

Sto se 8800GT kartica i Palita tice, isporuka je pomerena sa 15. decembra na 21. decembar i za sada imamo potvrdjene kolicine od po 50 kom po modelu. Druga kolicina Palit grafickih kartica se ocekuje pred same novogodisnje praznike.Prve kolicine ce biti rasporedjene po redosledu po kojiem su porucivane.

P.S. : Ko ne dobije u Petak 21-og,neka javi putem mail-a gde ce biti na doceku N.G. da mu se kartica isporuci na licu mesta :d:p

Poslednja izmena:
JA sam kupio Gainward GT 512 karticu danas za 17700 din.To je prijateljska cena sa samo 3% zarade.Iskreno,josh je nisam ubacio u komp.Nisam stigao.Ali mislim da je cena od 19000-20000 din realna u maloprodaji.U svakom slucaju,bolja je kupovina od novog GTS g92 jer je prevelika razlika u ceni u odnosu na boljitak u performansama.
Ono shto mi se chini da mozda postoje 2 varijante(a vi me ispravite ako greshim):
1.ima josh puno GTS starih g80 kartica na lagerima pa se namerno prave nestashice novih G92 kartica.
2.Nvidia je izbacila mali broj GT kartica a sada napucava solidan broj GTS kartica.

@DARK SIDE
Verovatno je tacno to sto kazes. Jer je 8800GT ista kartica kao GTS, samo sto na GTS-u nisu unistili jedan SP kluster (zna se da nisu na svakoj karitici miali jedan neispravan, nego se nekako onesposobljavaju ... e gde su stari dani kad su se PS i VS otkljucavali ... )
A kad imaju dve skoro iste kartice, a jednu mogu da prodaju po 50-100$ visoj ceni zasto ne bi

Niko ovde nikog ne napada ali sam morao da iskazem svoje nezadovoljstvo. Koliko vidim djolez i staxm jedini "brane" Bacid-a i Omnik-a (nema potreba da ih brane jer kao sto rekoh niko ih ni ne napada) jer je djolez verovatno zaposlen u Eurolink-u a staxm vec ima Palit 8800GT koji je verovatno dobio u navodnoj prvoj turi jer je neko "sakrio" karticu ispod pulta samo za njega.

Djolez ti odgovorio lepo :D

Pricas bezveze....jednostavno,cim sam video u nekom tredu da ih u eurolinku ocekuju,pogledao cenovnik i rezervisao par minuta kasnije ,)
neko bi rekao da sam srecnik sto sam je vec dobio,a i nisam jedini i stvarno sam bio strpljiv i cekao bi je jos sigurno i 10-ak dan ako treba.......prvo sam planirao da uzmem nekog atija,ali kada sam video cenu za ovog palita...jednostavno za te pare nisam mogao da odolim...aj nadjite negde bolju cenu u svetu za 8800GT...nema nigde i stvarno treba da budemo srecni sto nam ovde neka firma ponudi ovako lepe cene....a mi srbi,kao i svaki put,stalno nam nesto smeta,uvek nam je neko drugi kriv i uvek pljuj po drugome...ti ako ti smeta i ne mozes da cekas idi pa kupi za minimum 230€ pa se igraj do mile volje :)

karta je pravi zmaj,videli ste klokove...kuler je dosta bucan na 100%,ali dovoljno je da se podesi na nekih 60% kada se igras ;) ko hoce da se naigra za lepe pare moze,ali mora da bude strpljiv ;)

:wave:

Poslednja izmena:
Posto sam i ja jedan od par ljudi koji su kupili Palit-a 8800gt iz Eurolinka mogu reci da nisam niciji prijatelj tamo, nego eto gledao sajt , video da stize Palit, narucio preko sajta i to je to.Stvarno mislim da nije nikakva zavera, da je sve regularno, i da su kartice stvarno dobili ljudi koji su je na vreme narucili i jedini je problem sto nije stigla ta kolicina od 300 komada nego samo par.Ni ja nisam znao koji sam po redu za kartu(iako sam ih pitao da li znaju to) samo su me pozvali pre par dana i javili da dodjem po kartu.Karta sada sljaka u kompu na klokovima 700/1750/2000(nisam probao vise) i stvarno je cudoviste.Iskreno bi voleo da vise nas komentarise ovu karticu iz licnog iskustva, i nadam se da ce ta nova tura brzo stici.***, ja moram da branim Eurolink jer sam dobio kartu ali smatram da bi trebalo da se postavi ta "rang lista za Palit karte" da ljudi znaju da li da ih cekaju ili kupuju neke druge 3870/8800gt kartice jer ne verujem da ce se pojaviti u skorije vreme neka jeftinija 8800gt kartica a da nije Palit is Eurolinka.

mislim da je problem postavljanje liste druge prirode narocito u zemlji Srbiju gde konkurencija koristi i noge i ruke...

JA sam kupio Gainward GT 512 karticu danas za 17700 din.To je prijateljska cena sa samo 3% zarade.Iskreno,josh je nisam ubacio u komp.Nisam stigao.Ali mislim da je cena od 19000-20000 din realna u maloprodaji.U svakom slucaju,bolja je kupovina od novog GTS g92 jer je prevelika razlika u ceni u odnosu na boljitak u performansama.

Lepa cena, bogme. Slažem se vezano za GTS.

Ono shto mi se chini da mozda postoje 2 varijante(a vi me ispravite ako greshim):
1.ima josh puno GTS starih g80 kartica na lagerima pa se namerno prave nestashice novih G92 kartica.

Nvidia je samo kreator čipova, a pravi ih firma koja se zove, čini mi se, TSMC. Dakle, oni prave čipove, neka druga firma sklapa kartice i lepi nalepnice trećih firmi (zato se 99% kartica razlikuje samo po nalepnici, izuzimajući Palit Sonic i Asusov model sa Zalman kulerom). Dakle, to što ima još g8o kartica ni najmanje ne dotiče Nvidiu već same "proizvođače" kartica...

2.Nvidia je izbacila mali broj GT kartica a sada napucava solidan broj GTS kartica.

Ne bih se složio. Još od GF2 MX-a ili GF4 Ti-4200 nije bilo tako dobre kartice po pristupačnoj ceni. Kad je i u ovoj siromašnoj i bednoj Srbiji takva jagma za 8800GT, zamislite kako je tek na zapadu, da neko odvoji petinu plate za 2x8800GT (oko 400-450$ u SAD ili 400-450€ u jevropi), turi ih u SLI i sve da mu puca prsluk za bilo šta osim maximuma (naravno, tu ne mislim na Crysis), makar rendao u 3Dmax-u. Ovakva potražnja je do sada neviđena, pogotovo što se bliže božićni praznici kada se tamo "kupuje lopatama", pa ni Nvidia nije mogla to da očekuje. Na Newegg u u jednom danu imaš oko 250 kartica u 11 modela, a već sutra su sve rasprodate. Da li se to ikada desilo ranije?

djolez je u pravu, zar je neko stvarno ocekivao da u zemlju srbiju dodje neogranicen broj 8800gt kartica po ceni nizoj nego u nemackoj, austriji, gb...

svaka cast eurolinku i za ovih 100+ kartica po tako niskoj ceni, mogli su je prodavati po 240... onda bi verovatno bilo dovoljno kartica za sve koji su spremni toliko da plate...

a sto se tice onmika i bacida, razumem zasto ih napadate, ali sam siguran da su uradili sve sto je u njihovoj moci da sto vise kartica stigne... ja licno smatram da je lepo sto su svo vreme delili informacije sa nama, i time omogucili da sto vise clanova bencha priusti sebi dobru karticu koju inace ne bi mogli sebi priustiti...

Sa ovim se u potpunosti slazem, nije Eurolink kriv sto je Nvidija napravila Hype oko te kartice pa sada ne mogu (ne zele) da je naprave u dovoljnim kolicinama, a sa nasim uvoznicima, papirologijom, carinom itd, e to su tek komplikacije posto se u ovoj zemlji svako poslovanje uglavnom svodi na "dodjem ti", Eurolink ce verovatno i ispostovati kupce ali na svoju stetu jer je realna cena tog Palita 250 eur...manite vi to sto pise u Austrijskim cenovnicima, nema u Becu te kartice nigde po 200 eur.

Ja narucih u eurolinku i strpljivo cekam kad sam cekao 15 docekacu i 21 taman da stigne pred NG kud ces lepsi poklon :D

Ja sam u Eurolinku kupio ovaj Gigabyte koji sa popustom za clanove bencha super jeftin. Necu da napisem koliko ali mislim da je regularna cena bila oko 23000. A vec po toj ceni se itekako isplati vise od GT. To sto nova comp pljacka ljude 27000 za istu ili sto pakom pin i mnogi drugi traze 270 eura za stock 8800gt je mnogo veci problem nego ovo.

Ljudi ,koliki je popust za clanove bencha?

o tome ne sme da se prica javno to je TOP SECRET

Jedna "vesela" vest...U eurolinku NEMA 8800GT kartica obecanih za danas.Kazu da ce stici sledece nedelje,oko srede, i to mozda.Jos kazu da je kolicina koja treba da stigne prepolovljena.Tako da svi oni koji cekaju ovu karticu,neka se ne nadaju mnogo...***
Poz

Nazad
Vrh Dno