Šta je novo?

8800GT [split, cene, firme i ostalo]

Prichali ne prichali opet mi ti neshto smrdi oko nabbavki i ponude GT i GTS karti.I u kolichini i u ceni.,)
Kraj mi je godine pa me smara da se jurim sa svim tim ali mogu sluzbeno da pretresem sve to i saznam pravu istinu.Na kraju to mi je posao.Ali ajd' da vidim sta ce se desiti u januaru.Ako stanje bude isto.......videcu o cemu se radi.

U Novi imate na stanju Gigabyte-ovu i Asus-ovu.Znaci ako sad odete da kupite,mozete je naci.

evo procitah da su neki vec dobili taj famozni palit pa bih voleo neko da mi kaze vredi li cekati tu karticu konkrento mislim na sonic verziju...kakvi su utisci moze li to malo podrobnije...

Daj da malo skrenemo temu i izadjemo iz OFFtopic.
Ovi koji su dobili Palit-ovu obicnu i OC verziju nek se jave sa testovima.Koje rezultate su izdobijali i koliko su mogli da OC-uju svaku od kartica.Da vidimo vredi li to cudo sto toliko cekamo... :):d

Znaci vredi cekati.Zanima me kakav je kuler.Ti imas obican Palit.Jel stock kuler ili onakav kao sto je na slici-onaj plav,Zalman-ov valjda?

da malo ste preterali...neka neko uslika svoju karticu da vidimo kako ona izgleda sta je sve doslo uz nju koliko se greje dajte neke korisne informacije

Nije Zalmanov, vec Palitov :)

Sl. je onom na Palit 8600GT Sonic+ tako da treba ocekivati da dobro radi ;) no, videcemo uskoro...

Da u prvoj turi je svima stigao obican palit sa stock kulerom...

Nije Zalmanov, vec Palitov :)

Sl. je onom na Palit 8600GT Sonic+ tako da treba ocekivati da dobro radi ;) no, videcemo uskoro...

Omnik,zanima me sledece...vredi li kupovati tu Sonic verziju.Obicna verzija ima samo stock kuler,Sonic ima bolji kuler.Pitanje je sledece.Da li je osim tog kulera promenjeno jos sta,i da li sa obicnom verzijom mogu da postignem klokove koje bih postig'o i sa Sonic verzijom?

sad sam pogledao onaj review na tweaktown-u i prosto mi neke brojke deluju neverovatno dobro

3dmark06 - 14000 poena, a asus 13000

a u nekim igrama je razlika izmedju asusa i sonica dobrano preko 10% i to sve pre nego sto su jos vise overklokovali kartu, steta samo sto nisu testirali i u crysis-u

dajte ljudi, ako neko ima veze na carini da progura sto pre ove azdaje do eurolinka, pa da se i mi veselimo :d

21. decembar (T-6 days and counting)

Poslednja izmena:
jos jedan mali off, ali bitna mi je informacija a isteklo radno vreme :) ... @eurolink
jel imate u eurolinku jos GEIL ULTRA 2GB kit memorija?

jos jedan mali off, ali bitna mi je informacija a isteklo radno vreme :) ... @eurolink
jel imate u eurolinku jos GEIL ULTRA 2GB kit memorija?

Pa imas PM pa ih tu pitaj. :) Pucatje ti penale mozda zbog ovoga. :d

Vec sam negde pisao moja iskustva sa Palit 8800gt kartom.Meni radi sa 600/1500/1800 na 700/1750/2000 i to vec par dana, na 750/~1850/2100 je pukao Crysis gpu test posle nekog vremena(zabo win) , e sad ne znam u cemu sam preterao a mrzelo me da cackam nesto vise ,i ovo je dosta.

Lepa cena, bogme. Slažem se vezano za GTS.

Nvidia je samo kreator čipova, a pravi ih firma koja se zove, čini mi se, TSMC. Dakle, oni prave čipove, neka druga firma sklapa kartice i lepi nalepnice trećih firmi (zato se 99% kartica razlikuje samo po nalepnici, izuzimajući Palit Sonic i Asusov model sa Zalman kulerom). Dakle, to što ima još g8o kartica ni najmanje ne dotiče Nvidiu već same "proizvođače" kartica...

Nvidia želi još G92 čipova i traži od tajvanskog proizvođača TSMC da poveća njihovu proizvodnju. Ovo ne treba da bude nikakvo iznenađenje, imajući u vidu da i pored povećanog obima proizvodnje, potražnja za GeForce 8800 GT i GTS 512 grafičkim kartama ne prestaje, naprotiv. Nvdia je naručila dodatne količine čipova, ali pregovara sa TSMC-om da bez obzira na to dodatno poveća proizvodnju od sledeće godine. Potražnja za ovim grafičkim kartama ne prestaje, a Nvidia želi da poveća obim proizvodnje za oko 15% u prvom kvartalu sledeće godine.

Eto odgovora.

Poslednja izmena:
jedno pitanje za omnika: da li bi mogao da potvrdis da li bi isporuke doticnih kartica koje bi trebalo da stignu 21 i u tom drugom terminu pred NG mogle da podmire porudzbine ljudi,konkretno mislim na sonic model?da ne ulazimo u te stvari oko brojeva na spiskovima dakle po vasim saznanjima da li bi to moglo da bude tako...jeste nezahvalno o tome pricati ali...

Poslednja izmena:
A zasto ne posaljete ljudima sa benca na pm u kojoj turi ce dobiti karte? ne razumem sto je to toliki problem?

Znaš ti koliki je to posao?
Osim ako Omnik ili Bacid nemaju extra time for you:D

pa 100 karti stize znaci 100 ljudi treba da obaveste. njih dvojica po pola znaci 50 pm-ova. i neka to razvuku u naredna 3 dana, to je 17 pm-ova dnevno.Jos ako u tih 100 ljudi nisu svi sa benca znaci jos manje.A evo nek meni daju listu pa cu ja da pisem poruke.Ustvari moze i preko email-a jos brze.:D ne ozbiljno daj obavestite nas bencmarkovce

Ova inicijativa sa obavestavanjem ljudi koji su narucili Palit mi se svidja, ali je
pretpostavljam jako nezahvalna sa stanovista ljudi u Eurolinku.
Oni naravno znaju koliko porudzbina imaju za Palit i znaju koliko su oni kartica narucili od dobavljaca,
ali je pretpostavljam neizvesno i koliko ce ih dobiti.
Nama nije bitno da nam kazu koji smo na listi cekanja, bilo bi dovoljno da nam kazu da li prema
njihovim ocekivanjima o kolicini kartica koje trebaju da im stignu imamo ili nemamo sansu da iste kupimo.
To je moguce uraditi a nama bi znacilo utoliko sto bi mogli planirati kupovinu na drugi nacin ako se ne uklapamo svojim mestom na listi u kolicinu koja treba da stigne.
Ja sam kartu narucio pre tri nedelje imajuci na umu da ce karta stici 15.Decembra i to je cinjenica na koju
smo svi pristali i morali smo da cekamo do pomenutog datuma.
Posto je termin za isporuku kartica prolongiran i sada figurira 21.12.'07. a pominje se i isporuka uoci Nove godine,
mi smo u losijoj poziciji jer ako karte stignu u Eurolink a nase mesto na listi je nedovoljno visoko da kupimo
kartu (mi se svi i dalje nadamo da smo dovoljno visoko na listi da cemo karte i dobiti), uoci Nove godine kada
su lageri prazni izvesno je da cemo za neku alternativnu kupovinu morati cekati kraj Januara.
Ako neko iz Eurolink-a misli da u ovom mom predlogu ima smisla, a licno mislim da ima i da bi nam obostrano
bio koristan, molim ih da isti razmotre.

Poslednja izmena:
upravo tako jako je rizicno izvestiti ljude putem pm ili mail-a imajuci u vidu celu situaciju ali opet moze se reci koliko ce karata doci i da li ce one pokriti broj narucioca i to je rizik ali

pa da ali kad uzmes u obzir da je neko odustao, kupio na drugom mestu i sl., opet nista neznas sigurno :)

Nazad
Vrh Dno