Šta je novo?

8800GT [split, cene, firme i ostalo]

Pitanje za Omnika ili Bacida. Ako bih se sada prijavo, kada bi stigla Palit 8800GT obicna varijanta?

Obicnih je danas bilo jos nekoliko slobodnih.
Sto se telefona i zvanja tice ja sam licno danas krenuo sa zvanjem. Od 20 poziva 14 ljudi se nije javljalo. Posle pola sata smo zvali ponovo. Ko nema propusten poziv danas od eurolinka, neka proveri ujutro svoju porudzbinu da li je evidentirana sem ako nije narucio u zadnjih nekoliko dana.

BIlo kako bilo situacija trenutna je da ce Sonic-a faliti i da u sredu stize i Asus po nesto nizoj ceni.

Obicnih je danas bilo jos nekoliko slobodnih.
Sto se telefona i zvanja tice ja sam licno danas krenuo sa zvanjem. Od 20 poziva 14 ljudi se nije javljalo. Posle pola sata smo zvali ponovo. Ko nema propusten poziv danas od eurolinka, neka proveri ujutro svoju porudzbinu da li je evidentirana sem ako nije narucio u zadnjih nekoliko dana.

BIlo kako bilo situacija trenutna je da ce Sonic-a faliti i da u sredu stize i Asus po nesto nizoj ceni.

Meni se ugasio telefon minut pre poziva, ali sam zato kasnije ja zvao vas.:)

Zvali su me. :smoke: :banana:
Nadam se da cu je dobiti u petak/subotu. :banana: :party: :happy:

I mene su zvali! Uraaaaaaaaa!:banana::party::beer:

Poslednja izmena:
Uzeta ASUS 8800GT 512, danas stigla, sutra utisci...

@Fikro Imas u potpisu Palit 8800GT i uzeo si i Asusa? Oces SLI?

Ljudi zvao me je eurolink oko 10:30h verovatno da potvrdi porudzbinu, nisam se javio jer sam spavao:).. Porucio sam inace 28.11. Ja sam inace kupio u medjuvremenu Asus top iz potpisa, tako da necu uzeti Palita. Pa sam mislio ako bi nekom znacilo, ucinio bi mu da kupi kartu na moje ime tj rezervaciju, uz naknadu za Nestlu belu stracatelu:) Aj ko me prvi kontaktira na pm dacu mu svoj mobilni..

Malo je falilo da prelomim i uzmem 3870, ali evo danas dobih poziv i rekose mi da sam medju prvima na listi za sonic, jedva cekam :)...

aaaaaaa, zvao, na samoj sam granci, mora da se vidi da li ce neko odustati...Nekao mi pre deluje da cu izvisiti za Sonic...ali ajde da se ponadam.

Ima jedan for me !!!!
:banana::angel::exploder::happy::Klanjanje::smash::guitar::cigar::party::butt:

Dobro su oni rekli jos pre 10-ak dana da ce svako ko je narucio dobiti... :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje :type:

ps: :banana::banana::banana::banana:

Poslednja izmena:
i mene opet zvali jutros valjda su krenuli kontra prvo zadnji pa ondsa prvi ja sam 3ci na listi
eurolink :Klanjanje jupi jos da stigne ah brojim sate

inace koga zanima u alti u cacak stigo leadtek 8800GT (dil cena oko 205e s pdv) e maloprodaja?

Sad mi je laknulo.
Nikad nisam ocekivao neki poziv ovoliko, a da se tice kupovine neke komponente.Jos samo koji dan i posle :bottle:

da, platicu 50% vise za 10% bolji fps. ko lud sam bez novog GTS-a :d
i ja sam dobio obavestenje da cu dobiti obicnog palita u petak, a ako nekome znaci, prijavih se 6.12. :)
ja narucio masinu sa sonicom isto 6.12. ali za sad ostadoh bez poziva, ajde da se nadam da ce me zvati malo kasnije :D

E sta bi sa hladnjakom?Jel i u ovoj turi obican palit dolazi sa referentnim hladnjakom?

Ništa zato, radiće Accelero i biće još bolje! Na onu cenu za grafičku isplati se.
Meni je jedino žao što neće biti ona 3 phase napojna jedinica na karti, ali kao što već rekoh, za tu cenu...
Sve u svemu, svaka čast Eurolinku. :)

Znaci definitivno nije ni 3 phase naponska jedinica.e *** da sam znao uzeo bih sonica bez razmisljanja.Ma i ovako je vise nego dobro.Eurolinku svaka cast za cenu.

Znaci definitivno nije ni 3 phase naponska jedinica.e *** da sam znao uzeo bih sonica bez razmisljanja.Ma i ovako je vise nego dobro.Eurolinku svaka cast za cenu.

Kakve veze ima sto nije 3 phaze.Onda je 2 phaze jel tako?Mislim,cak i ako je 2 phaze OC-uje se kao lood,postize extra rezultate.Mozda ce samo malo vishe da se greje,jel tako? U principu sa dobrim kucistem to i nije toliki problem?

evo najsvezije od eurolinka

ASUS
ASUS Radeoni 3850 / 3870 na lageru u dovoljnim kolcinama (50+)
Sutra ocekujemo i novu isporuku ASUS Radeona 8800GT. (verovatno mislili na gforce)

Leadtek
Leadtek 8800GT na lageru sutra do kraja dana po izuzetnoj ceni!

sad ih svuda ima sa ce cene doleeeeeeeee

Poslednja izmena:
Ljudi i mene su zvali ali dok me ne pozovu i kazu da su stigle i da dodjem po svoj primerak Sonic-a ja se ne radujem unapred...
Kad dobijemo onda cemo da se radujemo. Ovako mogu opet da me okrenu i kazu da je pomereno. Inace ja sam rezervisao kartu 25.11.

I ja sam sa 8800GTS prešao na GT. Bar što se Crysis-a tiče, sa 8800GTS sam igrao sve na high (bez AA i AF) u 1280x960. Sve preko toga je bilo mučenje. Onda sam prodao GTS i kupio 8800GT, REINSTALIRAO SISTEM (ma kako to glupo zvuči, koji god novi hardver da staviš treba reinstalirati Windows), ponovo instalirao Krizu i krenuo sve high ali na 168x1050 i, gle čuda, radi kao sat. Da je kuler bučan, to jeste, ali jurim neki drugi sistem da ohladim karticu (Accelero s1 ili slično). Inače, novi GTS ima samo 16 stream-ova više i to je sve, što znači da objektivno ubrzanje (mislim na neklokovane modele) iznosi 5-7% (gotovo neprimetno) ali je preko 100 evra skuplja jer ima i bolje rešeno hlađenje. A i u svetu možeš novi GTS da nađeš gde oćeš, ali ne i GT koji je i dalje jako tražen.
Što se ATI-ja tiče, 3870 možeš naći gde `oćeš, dok je GT užasno tražen i kod nas i u svetu. Pa nije valjda ceo svet blesav pa se "navlači" na GT, a 3870 bolji!!! Ja sam imao ATI 9600 pro par meseci, ekstremno se mučio sa drajverima i igrama i od tada sam se zarekao da ne želim nikad više ATI karticu da vidim u MOM računaru. Na poslu imam preko dvadesetak kompjutera sa raznoraznim karticama, od ATI rage do 9550GE i Nvidia Geforce od GF2 MX do 6200 (posao je to, ne igraonica :type: ) i zaista ne vidim nikakvu razliku u 2D prikazu i, veruj mi da NIKO ko mi je dolazio na posao nije mogao da pogodi u kom je ATI a u kom nVidia kartica, tako da te priče o lepšem 2D prikazu i boljoj slici ne piju vodu. To je obično vađenje. Kao i ono: "Moja žena nije lepa kao tvoja, al se bolje kara". (heh, nije umesno poređenje, ali to mi je prvo palo na pamet :smoke: )
A što se 3870 crossfire tiče (ako misliš na 2 čipa na jednoj kartici) ja zaista nisam našao ništa na netu osim najave i zaista me zanima gde si to pročitao da "razvaljuje" i u fps-ima, kad treba da se pojavi u februaru ili martu. A i koliko će da košta? Ako je tako, evo da ti i ja kažen da će novi 9800GTX da je pojede za doručak. Otkud znam?? Pa, pročitao sam u najavi tamo nekog dileje koji piše šta mu padne na pamet. Treba sačekati da se pojavi, pogledati testove, pa tek onda prosuditi, ovako je suludo.
Uf, al` sam se raspisao...

Vidi se da si malo nVidia naklonjen. Prvo zbog tvog jednog loseg iskustva sa drajverima sa jednom ATI karticom, sad odma znachi da je svaka druga losa. Siguran sam da su i drugi imali iste probleme sa nVidiinim karticama.

Drugo, crossfire 3870 nije 2 chipa na jednoj kartici, vec 2 kartice na jednoj plochi, a tu kombinaciju mozes da napravis vec za nekih 370 evra, sto je prilicno povoljno.

I trece, pricas kako ce 9800GTX da "pojede za dorucak" buducu ATI karticu sa 2 jezgra. A reci mi kako ti to mozes da znas? Ono sto ti radis je navijas za nVidiu, i nadas se da ce ATI jako lose da prodje. Tako da to sto pricas nisu chinjenice, nego tvoja nadanja.

Inace 8800GT jeste bolja od 3870, to svi znaju, ali imaj na umu da je 3870 jeftinija za u proseku oko 35 - 40 evra. Evo u Imtelu imas club3D 3870 za 185 evra. Za te pare nemas bolju karticu. Ono cuveno, koliko para toliko muzike.

Dodas 10 evra i dobijes 8800GT...NO BRAINER!
To ima samo na jednom jedinom mestu, i tu je odavno nestalo zaliha. Naravno mislis na palit za 196 evra. Na svim ostalim mestima 8800GT minimum kosta oko 225 evra, dok 3870 ima uveliko za ispod 200 na nekoliko mesta.

Zaista nisam ATI baised, cak sam se i sa jednim likom raspravljao u korist nVidie, ali budimo realni.

Poslednja izmena:
Dodas 10 evra i dobijes 8800GT...NO BRAINER!

Brate ti meni kazi gde ima 8800gt nov za 200-210e ja odma odem i kupim, ne seme rezervisano pa malo stiglo pa dodje za mesec dana, pa na kraju bide posle nove godine i slicno. Palit koji se pominje u eurolinku je nerealan za poredjenje zato sto ga nema na lageru, a kad dodje nece sigurno biti 180e, zato sto je nestasica tih prokletih cipova svuda i sto bi onda neko nama cinio uslugu i prodavao te karte za 180e kad ima gomila ljudi koji ce opusteno dati 220-240e za istu kartu. Kad bude 8800gt na stanju, bez cekanja za 180e onda vredi pricati o njoj, a pre toga ta kartica i ta cena postoji samo na papiru i to je svakome normalnom jasno.

Naravno. Da smo na zapadu imao bi i GT za 196 evra. Iskreno, Club3D je firma od koje treba bežati u širokom luku...

Ne znam uopste zasto bezati. Imaju 2 godine garancije ,sto je sasvim solidno. Te kartice prodaje Imtel. Sasvim su okej.

Nisam baš siguran, reč je o dva čipa sa svojim ramovima na jednom PCB-u. Inače, to je već viđeno na GF7950GX2. Preskupo i ne baš dobro rešenje. Čudi me da se ATI odvažio na to...

Ne ne, on je spomenuo crossfire 3870. To su dve kartice na jednoj plochi, sto posto je to mislio, pogledaj na netu imas milion testova , i raznih reviews o tome.

A btw, iskreno, sad sam tek prochitao sta je napisao taj lik kojeg si citirao, i mogu reci da se gotovo nista ne slazem sa njim. Iskritikovao je 8800GT , a to je po svim testovima najbolja kartica, i sad je on tu napisao svoje strucno misljenje koliko je zapravo 8800GT losa lol (da se ne uvredi). 3870 je malo losija, i malo jeftinija, tim logicno 8800GT je malo bolja , i malo skuplja, i jedna i druge su dobre kartice za te pare. 8800 GTS 512 je preskup jos uvek.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno