800MHz je čudo! 🙂
Почео и Мтс, на десетак БС око аутопута кроз Бачку и Срем...Koristi ga samo Telenor, za sad?
Ne znam da li koriste LTE, ali ja sam putovao cesto ove godine busom, i ***... ajde sto svaki klinac ima telefon danas, ali i svaka baba je imala i buljila u nesto na njemu tokom voznje 😉Вип крупним корацима граби ка покривању аутопутева 4Г мрежом! (мада не баш велики број грађана Србије има ту част да на аутопутевима користи мобилни интернет 😉 ))
Ne znam da li koriste LTE, ali ja sam putovao cesto ove godine busom, i ***... ajde sto svaki klinac ima telefon danas, ali i svaka baba je imala i buljila u nesto na njemu tokom voznje 😉
Svasta, pa valjda je logicno da 800MHz ide na autoputeve, veci domet, a manji kapacitet.. 🙂
Svako moze da skine app pa da skenira/proveri sta je pokriveno.Мислим да је Вип врло близу по поривености, а и само што није стигао у Бујановац 🙂 пошто покривају аутопут.
Или ипак јесу и они почели на 800 MHz ових дана, недеља! Ухватио сам веома слаб Випов сигнал са ових (изгледа) 2 БС у околини Обреновца што су управо поставили, али је био тако слаб (-125), да брзо нестане, па онда пар минута нема ништа... али мислим да јесте; као вероватно и већина задњих око аутопутева.
(Иначе пре 10 дана у јужним/југозападним градовима Вип и Мтс су били искључуво на 1800, а новопридошли Теленора само на 800).
Што је веома добра вест, да су сад сви почели на 800 (штета што исто нису Вип и Мтс и на 3Г 900 у руралним подручјима
И опет похвале за Вип, каква прецизност мапе...)
Upravo tako.Za tako nešto jeste ok. Treba mnogo ljudi da koriste da bi bila ažurna
Баш тако, јако мало је обележено и тешко да ће некад бити бар приближно; сем да плате неког да обилази Србију 🙂 И опет, можеш обићи главне путеве и насеља, али не можеш сваки засеок и „чуку", где можда баш неком затреба, планинарима рецимо.Taj cellmapper je besmislen. Bila bi tuga da je pokriveno kako ta aplikacija prikazuje.
Mape Telenora i Vipa su prilično dobre.
Написах јуче по мејл Рателу (за неажурирање дозвола на сајту), Теленору (за кашњење у ажурирању мапе покривености и за кашњење у покривању са 4Г за друга два оператера), Мтс-у и Вип-у (за немање 3Г сигнала код мене). До после сат времена су стигли аутоматски одговори од Теленора и Випа. Данас одговор од Теленора да ће моје мишљење „сигурно бити узето у обзир". И да мејл Мтс-у није могао бити уручен, па ће се за 1 дан опет покушати уручење...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari