milanpavke
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 24.12.2015
- Poena
- 100
Нема разлике, истa је технологија. Видех само да је у Чешкој на некој мрежи уведена 4Г+ мрежа, до 150 Мbps, исто и аплоуд мало већи, можда 70...
Poslednja izmena:
Naravno da nema, kao sto sam ti rekao u prvom postu.Tačno, bilo je LTE ranije, ubačena je nova verzija andorida i sada piše 4G.
Predpostavljam da onda nema nikakve razlike između 4G i LTE.
LTE je 150, LTE-Advanced je 300Mbps, i dosta veci UL.Нема разлике, истa је технологија. Видех само да је у Чешкој на некој мрежи уведена 4Г+ мрежа, до 150 Мbps, исто и аплоуд мало већи, можда 70...
Jel' primetio neko da VIP u centru Nisa, oko Kalce, Pobedine, Trga republike i ceo taj tu deo na jednoj BS ima pun LTE signal ali bez izlaza na net?
Jacina signala se krece od -6XdBm do -8XdBm, u proseku oko -75dBm.
Na ovim screenshotovima, kad je CID:1, nema neta. Kad je CID:2 ili 3, radi bez problema.
Ovo je ovako par nedelja.
Ne verujem da je do fona, na drugim mestima (i baznim stanicama) sve radi bez problema.
PureNexus ROM na N5 i Franco kernel.
Pogledajte prilog 207294Pogledajte prilog 207295Pogledajte prilog 207296
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Опет ви знате боље
150 је реална брзина.
Ево чак и код Випа има, само можда не ради на свим уређајима.
http://www.benchmark.rs/vesti/vip_mobile_je_pustio_u_rad_prvi_4g_signal_u_srbiji-62743
Тај CID, је обично на другим апликацијама sector 1, 2 или 3 (21, 22, 23 или 31, 32, 33) и јесте редни број ћелије на БС. И на тој једна ћелија не ради тренутно.
Mozda su ti drugi sektori bili jaci.Bio sam krajem jula dole, radio mi je VIP 4g odlicno oko Kalce.
Trg Republike vec nisam obilazio![]()
Bila je priča da radi u Pančevu (ili barem delu) ta kombinacija 800+1800.
Nije pusteno u komercijalnu upotrebu valjda?
Pretpostavio sam da je jedna celija u pitanju.
Zasto bi je pustili u rad ukoliko nije podesena/povezana? Nisam doduse pokusavao sms.
Koliko se ja razumem u to - siri opseg ti omogucava vecu propusnu moc, ali isto tako sto je siri opseg to si podlozniji da se ista frekvencija poklopi sa konkurencijom ili sa tvojom nekom drugom BS ili bas pojedinacnom antenom i samim tim ces stvoriti smetnje (sum) pa ce SNR da se smanji i opet imas isti problem.По том тексту јесте и можда је то разлог што овде има скриншотова до 110-120 Mbps. А и код Мтс-а смо имали исто. Ја сам читао на блогу једног стручњака или познаваоца телекомуникација, да тај фреквенцијски опсег од по 10 MHz који су закупили наши оператери за 4Г није довољан за постизање брзине од 100 Mbps...
Nista ne pomaze ni ovo, a imam i neke gubitke na voice-u dok pricam ja savrseno cujem sagovornika, ali desava se da mene na trenutke ne cuju, da se veza prekida, tj. krci a meni pun signal ili dobar u najmanju ruku, a nekad se desi samo da ispadne iz mreze na par sekundi pa se vrati.
Ne, znam da ne bih imao lte, to sam konstatovao, nisam pitao.
Ja takvih problema nemam na Telenoru od kako sam podesio LTE only, nijednom nije palo ispod lte i svugde radi savrseno sa najmanjom brzinom 15/15 malo vise u UL a najvisom 50/15 takodje malo vise u UL.
Pricam za net, ne voice.
Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk
Da,dobro su pokrili Bg sa 4g,sta vise uvek mi pokazuje da je pun signal,mislio sam da je tel zakucao,jer ne vidim da pada na neku crtu manje
![]()
Ali problem kod telenora je ako se stavi 2g/3g/4g istovremeno desava se da stizu poruke o propustenim pozivima verovatno jer tel ne stigne da se prebaci na vreme na 3g kod pristizanja poziva. Ovo isto sam kod MTS primetio,za Vip ne znam jer ga nemam.
Ovo su sve pocetnicki problemi,tako je bilo i kod pocinjanja sa 3g mrezom dok to ne ispeglaju lepo za godinu,dve.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari