Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Pa kako sam onda dostupan?

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk

To samo on zna :d

Ako si ti telefon onda je odgovor DA

Pa kazes to samo on zna.
Valjda si trebao reci to samo ti znas.

Zato si ti tu da nas sve ispravis ;)

Da ne bude zabune, kad stavim lte only samo mi je Telenorova kartica non stop na lte tj. 4G, a Vipova kartica koja mi je za voice "seta" sa E, 3G, H i LTE, ona nije stalno u lte rezimu.
Zato i mogu da primam pozive, kad je automatski podeseno ako sam na lte spusta se na 3G, ako iskljucim recimo data karticu.

Sta ti znaci ova poruka?agen.me.JPG
Pojasni malo jer nismo svi isli u Svedske skole sa isturenim odeljenjima :d

Poslednja izmena:
E na toj telenorovoj koja je na lte only ne mozes primati pozive,bas se zato i zove lte "only" a kod nas jos uvek nema VoLTE koliko ja znam. . .

Pa naravno, na njoj i ne primam pozive sluzi samo za NET.
Pa valjda toliko svi znamo da kod nas ne radi VoLTE i da nema voice.
Ali zato ako je automatski podeseno odmah spusta na nizu tehnologiju.
Nekad se desi da ne odradi kako treba pa neki imaju propustene pozive.
Naravno da kod nas jos uvek nema VoLTE, dobro znas, nadam se da ce sl godine pustiti.

Poslednja izmena:
O cemu da pricamo kad im je 2G ovakav na mojoj lokaciji.
Pa pricamo o losoj lokaciji za VIP, end of story. To nema veze sa konfiguracijom. Eno, cesto pominjeno Knez Miletinu za Telenor - OK signal, ali garantovan prekid razgovora kada se prolazi kroz vrata, nesto im smeta.
(i druga dva obaraju signal dosta na tim mestima, ali ipak rade)

Evo iskljucena Tnor kartica sefim na istom mestu gde Tnor tuce konstantno lte ovi jadničci tuku napredni Edge.
Pokusao sa da otvorim ovu temu putem Vip mreze, jok ni da cuje 2 minuta, a telenor otvara u sekundi.
A pritom tel podesen na lte only. A lte-a ni od korova.
Zasto spusta na nize tehnologije ako mu zadam samo lte, zasto jednostavno ne budem dostupan ako zelim samo lte?

I dosli smo do toga da priznas (znas sta vec) ili ti je pokvaren telefon, iz tvojih reci. Posto ovo sto si rekao ne moze da prodje u normalnom svetu.

Pa pricamo o losoj lokaciji za VIP, end of story. To nema veze sa konfiguracijom. Eno, cesto pominjeno Knez Miletinu za Telenor - OK signal, ali garantovan prekid razgovora kada se prolazi kroz vrata, nesto im smeta.
(i druga dva obaraju signal dosta na tim mestima, ali ipak rade)

I dosli smo do toga da priznas (znas sta vec) ili ti je pokvaren telefon, iz tvojih reci. Posto ovo sto si rekao ne moze da prodje u normalnom svetu.

Da u pitanju je losa lokacija, to sam rekao u subotu, moderator je obrisao taj post.
Nazalost, tu je Vip los, na svim drugim delovima BG je dobar bar koje ja obilazim i los je na jednoj lokaciji u Zemunu.

Nije pokvaren telefon, ne citas kad sam sve istestirao i video kad stavis na lte only u service meniju , cim resetujes telefon ili cim u lte descovery-ju uradis restart cell odmah vraca na fabricka podesavanja lte/gsm i zato se to desava.
Sve je u redu i sa karticom i sa Vipom i sa telwefonom, samo je lose pokrivena ta lokacija signalom, a to imaju svi operateri, naprosto tako je.

Pesma se menja na sat :)

Pa menja se jer sam mislio da je do Vipa ili kartice, pa sam testirao, sto je normalno da vidim sta je problem.
Kad imam problem pokusavam da pronadjem uzrok i da ga resim. Na kraju sam provalio da restartom se vraca na fabricka podesavanja lte/gsm, sto nisam znao ranije.
Zato je nastao problem.
Sad je sve u redu.

Da ne bude zabune, kad stavim lte only samo mi je Telenorova kartica non stop na lte tj. 4G, a Vipova kartica koja mi je za voice "seta" sa E, 3G, H i LTE, ona nije stalno u lte rezimu.
Kako je moguće to?
Kod svih dual sim telefona koje sam video ili o njima čitao, samo jedna sim kartica može na 4G/3G/2G, dok druga onda mora da bude samo na 2G. Ne mogu istovremeno obe da imaju 3G ili 4G konekciju.

Kod ovog telefona je tako a tacno je da ostali rade lte/2G, ovde obe kartice mogu biti 4/4G ili 4/3G
48bfe498d10c91d29d814cf0b2baba08.jpg

178078f2ee924acee4393e2aca50d962.jpg

Evo ovde je na UMTS recimo voice dok je na drugoj LTE.
Dobar fon jeb. :)

Poslednja izmena:
Da, super, piše i na xda da jedna kartica može biti na 4G, a druga na 3G istovremeno, kao što si okačio na drugoj slici. 4G na obe istovremeno ne ide, bar po pisanju na xda, a i ove sličice koje si okačio su protivrečne.

Ja isto mislim da moze 4G i istovremeno 3G na drugoj, mislim da je neka greska 4/4G.

I 4G/3G je ogroman pomak, ako moze, to nijedan fon do sada nije imao.

Sad cu ozbiljno razmisliti o promeni telefona, prvi put na nesto sto nije OLED :)

Pišu da može i Xiaomi mi5. A biće ih još, jer se polako gasi 2G u pojedinim zemljama.

Tacno i ja sam se iznenadio kad sam to video da moze 4/3G. Nisam tome doduse pridavao paznju, zato i nisam pisao o tome na forumu.
Al vidim da ste iznenadjeni i ja sam bio jer sam mislio da moze samo 4/2G kao i svi dual telefoni do sada.

Pišu da može i Xiaomi mi5. A biće ih još, jer se polako gasi 2G u pojedinim zemljama.
To je i razlog zasto su uopste i poceli da budu dobri dual SIM telefoni u prodaji - Koreja nema 2G GSM, a i dosta trzista ih gasi, i onda je efektivno beskoristan za jaca trzista :)

Vidim da pise za Mi5, ali sumnjicav sam dok neko ne napravi ovakav SS, jer dosta cesto su i za druge telefone slicno pricali.

Pa džaba ti svakako mi5 jer ne hvata lte800

Sent from my Kinez

Niti me tangira lte800 za sada:)

Кодови за скривене меније код неких LG, где се може изабрати Lte only, било који band (али само до гашења тел), итд. под Field test, Modem settings:

K8 *#546368#*350#

K10 *#546368#*430# (или *#546368#*420#)

K7 *#546368#*330# (или *#546368#*332#)

Spirit 277634#*#

L9 II 3845#*605#

Poslednja izmena:
Mene interesuje to za bend za 5X, izgleda da ne može?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ako je nameštena LTE only opcija, ne može da se primi poziv. Ako kod tebe može, onda ti ne funkcioniše LTE
only.

Ne znaci mi lte800, jer kod Tnora sigurno necu, a ostala dva nece skoro lte800. I super mi radi u BG Lte1800, gde god idem. Tako da mi je nebitan.

Nazad
Vrh Dno