Iskreno, ja na Tnoru imam surf 15 paket sa dupliranim saobracajem dakle 30 GB i ne koristim ga za voice pa nemam problem sa tim, a podesio sam telefon na LTE only i nikad ne pada na H ili be daj boze na E kao kod Vipa.Da,dobro su pokrili Bg sa 4g,sta vise uvek mi pokazuje da je pun signal,mislio sam da je tel zakucao,jer ne vidim da pada na neku crtu manje
![]()
Ali problem kod telenora je ako se stavi 2g/3g/4g istovremeno desava se da stizu poruke o propustenim pozivima verovatno jer tel ne stigne da se prebaci na vreme na 3g kod pristizanja poziva. Ovo isto sam kod MTS primetio,za Vip ne znam jer ga nemam.
Ovo su sve pocetnicki problemi,tako je bilo i kod pocinjanja sa 3g mrezom dok to ne ispeglaju lepo za godinu,dve.
Cim vratim na automatiku lte/gsm ima na nekim mestim u stanu prebacivanja na H i samo na H, dok je Vip sa lte na E i tako bleji dok ne izadjem na terasu i onda opet uhvati lte.
Inace Tnor kod mene koristi za lte band 20, ili ti 800Mhz a tacnije za DL 806Mhz a za UL 874Mhz.
U stanu mi je max na lte 800 15/15 sto je ok apsolutno.
Def je Tnor bolje podesio mrezu ili pak ima bolju opremu.
EDIT:
Evo sad sam proverio Vip kod mene ima lte na 1860Mhz tj na band 3(1800) i non stop se smenjuju lte, h, e.
124 dcb na lte, njesra totalno i ne upotrebljivo, kad radim speed test krene DL lte a zavrsi sa H UL jer prebaci na 3G.
Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk
Poslednja izmena: