Reko sam vise puta da nije moguce da se trenuto radi sa tim
Moguće je i to oduvek, ali sa dva video strima.
a Da se pakuje nesto u wmv ili daleko bilo u avi koji si pomenuo nikome ne pada na pamet...
"Nikome ne pada na pamet" ti je baš jaka argumentacija.
Jedino što te demantuju i Stereoscopic plejer i Fujifilm FinePix Real 3D aparati koji koriste 3D-AVI.
Šta kome pada na pamet uopšte nije bitno... pričali smo o tehničkom aspektu toga i ja sam ti rekao da je moguće spakovati 3D video sa 48 Full HD frejmova u sekundi, a ti si tvrdio da nije. E pa, kao što vidiš moguće je... A ti umesto da priznaš grešku, posle svega kao "ma to je bezveze"... Kiselo lisici grožđe.
koja je poenta toga- to me uopste ne zanima ...
Pa nemoj onda ni da se upuštaš u ovakve diskusije...
Nikad tako nisu ripovani niti iko takve filmove skida...
Ne znam... možda. Ali ako je tako onda je to zbog stepena kompresije odnosno veličine fajla, kao što sam i tvrdio, a ne zbog nepostojanja enkodera koji ni nema veze sa tim (u slučaju dual strim fajla).
Drugo... mi smo i pričali o off-line konvertovanju 3D videa, za ličnu upotrebu.
beznacajno je.. imam bluray ako ocy vec neecnodovane orignalne streamove
I opet se frljaš terminima... Ne postoji "neenkodovani BD"! Svaki BD je (en)kodovan pomoću MPEG-2, VC-1 ili H.264 kodera. Nekodovani strim bi bio RAW i to u RGB ili eventualno Y'CbCr kolornom prostoru (različitih bitskih rezolucija i odbiraka hrominanse). Takav strim se potom opet može kodovati, a ceo proces se zove transkodovanje, čak i ako se kodira istim (H.264) koderom, ali sa drugačijim parametrima.
Znači, x264 koduje ono što je prethodno ripovano sa BD-a, odnosno raspakovano do RAW strima, a ceo proces se pravilno zove transkodovanje. Slobodan govor i internet komunikacija masakriraju prirodne jezike i stručnu terminologiju.
Ako sam negde tvrdio da nije moguce 2 video streama pustit - ja sam pogresio
Tvrdio si na bar 5 mesta i da... jesi pogrešio, zato što sam ne znaš osnovne stvari, a držiš drugima slovo.
za sve gde sam pisao da nije moguce x264om 48p full frame FS jedan stream tu sam upravu i nije moguce i tek rade na tome
Za to jesi u pravu, ali to ne znači i da je nemoguće kodirati 48 celih HD frejmova u jednom fajlu (u dva strima) i to sa bilo kojim enkoderom jer on ni neće biti svestan postojanja tog drugog strima. Ja ti za to pričam svo vreme!
Ati si to i bilo sta drugo dokazao kad napravis takav video i okacis ...To je moguce ali to nikoga ne zniama i nikad se tako nece raditi ..
Opet pričaš napamet. Nije tačno da to nikoga ne zanima i da to niko nikada nije radio. Dual-fajl i dual-strim su veoma zgodna rešenja za ljude sa specifičnom displej opremom (recimo dva projektora)... Tvoja tvrdnja se eventualno može preformulirati u "većinu to ne zanima" i to opet samo zbog veličine rezultujućeg fajla, što ja i pričam svo vreme.
to si si sve naveo je moguci nacin ali niko ne koristi ( daj neke filmove ako neko ih tako radi ) jer nema poente
Vidi gore...
Ono kako ce se raditi ripovi trenuto se radi na x264 a to ce tek biti moguce ...
To "kako se rade" ripovi nije uslovljeno nepostojanjem tehnologije za neki drugi način/format već zato što je tako praktično iz više razloga, što sam već toliko puta objasnio.
Ako oces da dokazes da je to nacin da se ripuju bluray filmovi i da ima poentu daj neki sajt gde ih ima, a ne citiranjem kolometarskih postova
Ja ne znam šta ti znači "način da se ripuju Blu-ray filmovi". Ništa od ovoga nije način da se bilo šta ripuje... to je način da se ripovani materijal koduje i spakuje u neki kanal (fajl) kako bi se distribuirao.
DarylVanHorne i ja smo pričali o mogućnosti konvertovanja video fajla za ličnu upotrebu, a ti si došao da nam objasniš kako nemamo pojma i tvrdio da je tako nešto apsolutno nemoguće.
Da li dual-strim stereoskopskih BD ripova ima negde ili ne ja ne znam i ne zanima me... poenta je da se po potrebi tako nešto može uraditi, ali nije previše praktično, pa je zato i nepopularno. SbS je sa druge strane mnogo praktičnije rešenje (iz više razloga) i zato se koristi, a ne zato što je to jedini mogući način kao što si ti tvrdio.
A za ovo zadnje : ti meni kazes da ja idem ? Privi put cu lepo bez ljutnje reci : nemoj da izazivas
Čekaj, a koji si ti faktor pa da ti to ne kažem i kako te to izazivam? :trust: Ti si u svom prvom obraćanju implicirao da ja/mi ne znam(o) ni osnovne stvari:
Moraju se razumeti osnove da bi se razumelo zasto su ripovi side by side...
Znači ovo ti je bila prva rečenica u tvom prvom obraćanju u ovom tredu!
Onda sam više puta dobio da "lupetam", pa na kraju i ono:
Ja tebi ne trazim da ti to odradis .(mada i sad sa novom implementaicjom u x264 je moguce opet ti to ne bi znao )
... za šta mi nisi ni odgovorio šta treba da znači? :trust:
Nastupio si previše samouvereno, kao da znaš više i bolje od svih... a nije tako. To što sam implicirao da treba da shvatiš i naučiš još dosta toga pre nego što zaslužiš takvu nadmenost to stoji. Inače, ne vidim kako je moje "idi sada shvati to..." gore od tvog "lupetaš" i implikacije da ne shvatam "ni osnovne pojmove"? :trust: Al' ti si sada ovde moderator pa izvoli, opomeni me za nepoštovanje sagovornika...
Ovo su tvoje tvrdnje oko kojih smo i razvukli priču:
napisacu sa punom tvrdnjom
SVAKI BLU RAY SE MASTERUJE U 1080p
...
Nemoguce je bilo : SPAKOVATI 48 PUNIH 1920x1080 FREJMOVA sa bluray-a u .. sa danjasnim dostupnim encoderima (onim koji valjaju )
E TO JE BILO NEMOGUCE i o tome pricam
Daklem, prvo si tvrdio da se
SVAKI BD masteruje kao 1080p, pa posle da se svaki FILM na BD-u masteruje kao 1080p, jer smo isključili sport, koncerte i generalno TV produkciju... onda smo isključili i dokumentarce... crtane filmove da i ne spominjem... pa smo na kraju rekli da se ipak
99% filmova na BD-u masteruju kao 1080p jer ima i onih koji su masterovani kao 1080i/50 i 1080i/60 (a rekao bih čak i 720p). Super... pogađaš iz 4-5 puta. Nema frke. :S:
Priča da je "nemoguće spakovati 48 PUNIH 1920x1080 FREJMOVA sa bluray-a" je tek biser... 3 dana ti objašnjavam da je to tehnički izvodljivo čak i za praistorijskim AVI-em, a kamo li sa WMV-om ili MKV-om, te da to nema veze sa koderom, a ti zapenio oko nekakve x264 budževine, koja ni nema veze sa ovim o čemu ti govorim.
Fičer koji će x264 uskoro dobiti služi samo za efikasniju kompresiju dok se ne razvije pravi MVC koder. To ne znači da nije bilo moguće spakovati 48 full HD frejmova za stereoskopski film u dva odvojena strima!
Sada se vrati na početak treda, pažljivo pročitaj moje postove pre tvog uključivanja u diskusiju i reci mi šta sam pogrešno rekao, odnosno šta od toga nije tačno i koje to osnovne pojmove ti meni treba da objasniš. :trust: