Poz svima
Uzeo sam DVB T2 box, firme New Digital, model Senior (sto ima dva daljinca, napredni i jedan za babe i dede sto ima ogromne dugmice)
Nisam mogao da uhvatim nista. Onda sam kupio antenu sa USB napajanjem, kinez sa KP, slicna kao gore u komentarima od clana kdejan, samo sto ima i pojacivac na USB
Ni tad nije bilo dobrog signala, pa sam antenu izbacio napolje, probusio malu rupicu kroz stok od prozora, provukao antenu i okacio je na gredu od krova
Imao sam signal 20ak dana, 7 programa (RTS 123, Pink, Happy, Prva, B92)
E sad sta se desi - bez ikakve fizicke promene, sve onako kako je stajalo tih 20 dana, izgubim svaki moguci signal
Resetovo box vise puta, ne pomaze. Auto search ne nadje nista, Manual Search pokazuje manje od 50% za sve frekvencije, sto nije dovoljno za Lock kanala
Uzmem napravim L profil od dasaka, izbacim antenu prakticno iznad krova, jos sam na najvisoj mogucoj tacni u naselju, tako da je antena bukvalno u vazdusnoj liniji sa ostatkom beograda
Pretraga jedva zakljuca kanale (ovih 7), nema aktivnog programa samo zamrznuti frejm dobijam
Sta je moglo da se desi u medjuvremenu pa da mi toliko oslabi prijem ?
Mislio sam da je hardverski problem, ali sada kada sam izbacio antenu na visinu iznad krova, dobio sam lock kanala to jes programa pa sad ne znam sta da mislim