Bambu A1 kombo je malo jeftiniji, a bolji, posebno za početnike. Jeste sligner i traži više prostora, ali ko ima mesta treba da uzme u obzir.
Ja sam odlučio da se konačno vratim 3d štampi, posle Ender 3 golgote i 2 godine pauze, pa već nekoliko dana čitam i gledam sve što mogu da nađem. Juče zamalo da poručim Sovol SV06 ACE, iako znam da nije baš smislena kupovina danas
😀
Koliko sam ispratio, CC1 je jedan od najpopularnijih štampača poslednjih godinu dana, zbog cene pre svega, nema ništa jeftinije u CoreXY varijanti. Tu su negde sa cenom Flashforge A5M i Creality K2 SE, ali su manji i otvoreni. CC2 izgleda nastavlja taj trend, neke stvari su popravljene i dolazi sa multikolor opcijom. Dokle će tako moći, nisam siguran. Vidim da je
Creality počeo da posluje sa gubitkom i u problemu je. Još uvek su drugi sa oko 30% tržišta (Bambu preko 40%), ali ne piše im se dobro ako nešto ne promene. A ako nisu do sada, ne znam kada će. A meni izgleda da se Elegoo-u smeši slična sudbina. Ovaj Canvas prodaju za 50€, jeftinije od nekih sušača filementa. Nema šanse da zarađaju na tome.
Evo poređenja CC1 sa Voronom v2.4. Jasno je zašto je Voron toliko skuplji. CC1 izgleda kao igračka.
I pored toga CC1 radi bez većih problema. Pitanje je dokle, viđao sam da ih ima sa preko 1000 sati, ali to i dalje nije neka cifra. A sa druge strane, sa nekim akcijama ili par meseci korišćeni se mogu naći za 250€. Za hobi je dobra ponuda. Postoji i community firmware, OpenCentauri sa nekim ispravkama. Vidim komentare da CC1/2 udara na Bambu kao što je Bambu sve ostale, ali nema ništa od toga, daleko su od njih.