Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ja sam kontaktirao TCL DE preko mail-a, trazili su racun i sliku ekrana sa podacima TV-a, TV 55C7K je stigao sa V535, posle kontakta sa njima pustili su mi V560, a pre nedelju dana sam dobio OTA V604 sa Android tv 14…
Zadnja je v613

Kupio sam 28.03. 50c6ks za 43000, stvarno odlican tv za tu lovu. Bila je akcija u toku za 2+3 godine garancije i primetio sam da spada i u dodatno kasko osiguranje ali ta akcija krece od 01.04. Probao sam da ga registrujem za 2+3 ali mi stalno izbacuje na sajtu "Ne postoji akcija sa trazenim IDem". Jel imao neko ovaj problem do sad? Pisao sam podrsci pa cu videti sta kazu ali volim i ovde da proverim.

Kupio sam 28.03. 50c6ks za 43000, stvarno odlican tv za tu lovu. Bila je akcija u toku za 2+3 godine garancije i primetio sam da spada i u dodatno kasko osiguranje ali ta akcija krece od 01.04. Probao sam da ga registrujem za 2+3 ali mi stalno izbacuje na sajtu "Ne postoji akcija sa trazenim IDem". Jel imao neko ovaj problem do sad? Pisao sam podrsci pa cu videti sta kazu ali volim i ovde da proverim.
Probaj preko nekog drugog brauzera,ume da zeza...

Pokusao preko firefoxa i edge-a, nisam imao chrome instaliran. Sad sam ga instalirao i uspeo.

OTA jeste V613 zadnja, a IMG V626, ali za sada necu da testiram nista sto mi ne dolazi zvanicno sa TV-a… Kod V604 sam primetio primetno brze paljenje tv-a(iskljucio sam onaj standby mode) pa se sada pali nesto sporije, ali sada je vec prihvatljivo… Da li je neko primetio neku razliku u koriscenju super resolution moda?

Pisi im. I meni nije stigla pa sam im pisao. Uvece kasno posle 23h mi trazili da im ponovim sliku fiskalnog racuna. Nakon par minuta stigla produzena garancija.Iznenadio sam se sto su slali mail tako kasno..

Jel ima neko info da li ili kada će stići nove količine 75 C7K u prodavnice!?
Bukvalno nigde nema da se kupi!? 🙂
U Gigatronu samo C8K, a na drugim mestima manje dijagonale C7K serije!?

Vrlo prosto, zato što KP daje za istu cenu 2-3 godine mađarske garancije, a prodavnice 5 i fiskalni račun.
Da bi se kupila ista stvar na KP normalno cena mora biti povoljnija zbog tih gore razloga.
Cinilo mi se da je bila veca razlika u ceni... Mozda sam ja gledao c8k i c9k...
Evo sad gledam 75" oko 20k je razlika, pa sad da li vredi ta garancija, mozda...
Ja nekako se uvek nadam da mi nece trebati, i do sad nije, a da mi stvarno zatreba pojma nemam sta bi sa njom i kako bi transportovao toliki tv, naravno kutija se odmah baca...

Poslednja izmena:
Prodavci na KP trenutno lupaju cene od 1200€ do 1600€ za TCL 75C7K što je sprdnja i skuplje nego u radnjama (dok ga je bilo). Plus na tu KP cenu treba dodati poštarinu od par hiljada din i upitnu garanciju, tako da nema poente.

Ma to na ananasu stoji bzvz od prodavca dr techno, na njihovom sajtu nema toga u ponudi 😉
Oko 140000 din gigatron koliko se sećam...

Nema ga ni na poznatom mađarskom sajtu odakle kp preprodavci najviše nabavljaju robu:

Poslednja izmena:
Ima li neka verzija softvera za C6K na kojoj HBO Max radi kako treba? Trenutno sam čini mi se na V538, sa tom verzijom je stigao tv.

Ima li neka verzija softvera za C6K na kojoj HBO Max radi kako treba? Trenutno sam čini mi se na V538, sa tom verzijom je stigao tv.
У ком смислу ради како треба?

Nakon update-a na v6.37 za C805 TV se restartovao i nakon onog Goigle TV start up logo-a otisao u mrak. Nije vise mogao da bootuje u OS i samo je vrteo beskonacno startup logo.

Morao je da padne HW factory reset i evo sada radi ok. Mislim da nema razloga da prelazite na ovu verziju. Ako vidim neku korisnu promenu javljam.

Inace ovo se nije desilo nijednom sa gomilom prethodnih update-a ali eto, uvek postoji odredjeni rizik.

Ja upravo ostavio svoj 50C715 tv na servis, u Bgd, Beotronic. Pojavile se ljubicaste crte na obodu ekrana. Tvu ce da bude 5god decembra meseca. Sta mogu da ocekujem ako ne moze da se popravi? Sumnjam da imaju delove za tv star 5god.
Kontaktieao sam Partum, prijavio kvar i oni me usmerili na Beotronic.

Ako bude ista kao kod mene, kada mi je Philips TV preminuo posle 4.5 godine, onda će ti ponuditi 3 televizora iste dijagonale raznih proizvođača pa ti sam biraš koji želiš. Ali potrajaće barem mesec dana dok dođe do toga.

Kod mene na C7K novi update v637 prošao bez ikakvih problema. Od novih stvari što sam primjetio ima u Dolby Vision umjesto dark Filmmaker mode

A sta ako mi se ne svidjaju nijedan od ponudjenih modela?
prelistaj temu

Nazad
Vrh Dno