Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Uzmi EON daljinski, bolje radi posao od originalnog. Kod za uparivanje 397.
Koristim ga sa C6KS.

EON daljinski je najbolji daljinski koji sam imao prilike da koristim.

Obezbedio sam nov i spojio ga sa TV-om preko BT-a. Tako je sve radilo sem paljenja (za koji mu treba IR). Pa sam ga kodirao sa kodom 397.

U kom režimu koristite ovako uparen/kodiran daljinski? Uvek u TV režimu ili ga stalno prebacujete? I da li režim uopšte ima više bilo kakve veze kada je povezan BT-om?

EON daljinski je najbolji daljinski koji sam imao prilike da koristim.

Obezbedio sam nov i spojio ga sa TV-om preko BT-a. Tako je sve radilo sem paljenja (za koji mu treba IR). Pa sam ga kodirao sa kodom 397.

U kom režimu koristite ovako uparen/kodiran daljinski? Uvek u TV režimu ili ga stalno prebacujete? I da li režim uopšte ima više bilo kakve veze kada je povezan BT-om?
Koristim ga isključivo u IC režimu, završava posao. Nedostaje play i pause dugme, ali živi se sa time. 🙂

Bolje ga je koristiti kao bluetooth, imam utisak da manje baterije troši, sve funkcije su tu, nema potrebe da se uperi u TV da bi poslao komandu, uz dodavanje TVquickkaddon bilo koji bluetooth daljinski postaje fenomenalan (doduše moguće je i ir funkcije takođe dodavati)

Da li neko imao iskustvo da mu je c805 previše glasan na najnižem mogućem nivou kada je povezano na HDMI arc na sound bar i woofer (konkretno je Philips u pitanju). U večernjim satima kada želim da imam tih ton, ipak je televizor/soundbar preglasan
Ja sam imao iskustvo sa bežičnim slušalicama preko USB Dongle-a, bile su preglasne i nisu reagovale na pojačavanje i stišavanje zvuka, isto na C805. Onda mi je palo na pamet da isključim 3,5 mm audio kabl, preko koga su bili povezani eksterni zvučnici i kontrola zvuka je proradila. Audio izlaz na Auto, u mom slučaju.

Pre odredjenog vremena sam updateovao C805 na neku beta verziju ukoliko se dobro secam (V8-0012T01-LF1M999.001554).
Da li neko zna mogu li direktno sa nje da skocim na V637 OTA iz telegram grupe (V8-0012T01_LF1V637.003153) ili je potreban neki medjukorak?

Možeš, ali prvo moraš taj V8-0012T01_LF1V637.003153 da preimenuješ na V8-0012T01-LF1M999.001554 i takvog ga prebaciš na flešku. Cilj je da ga prevariš da misli da je i dalje beta. Lično sam ovo radio na svom i uspelo je.

Не треба да га превари да је бета, већ да се инсталира новије ажурирање. А то новије обично значи неки вечи број од постојећег. Сад, пошто је та бета ознаке 999.001554 требало би да се постави неки већи број од постојеће верзије иза 999.
Искрен да будем, нисам никада пробавао те прелазе са бете на званичну верзију, па да бих тврдио да ли може или не да се иде одмах на OTA нова верзија.
У најгорем случају - скинеш задњи IMG фајл који постоји и после тога флешнеш ОТА ако је новија верзија. Наравно, можеш ићи на ОТА одмах после инсталације IMG, без да подешаваш систем (гугл налог, апликације...).

Uzeo sam nedavno 65C6K i povezao PS5, medjutim ne pali mi se TV kada upalim Sony, i takodje ne prebacuje Source na njega ako je TV vec upaljen u tom trenutku. Mislim da sam vidjao da tako rade drugi televizori, ili mozda gresim? Nisam probao update firmware posto nisam imao USB pri ruci, ako je to naknadno dodato?

Nemoguće da to ne može da se podesi. Kod mene na Sony TV-u prebacuje automatski i uključuje TV kada se uključi konzola. Doduše PS3, ali nema to veze.

Upravo podesio na C4

To make your TV turn on automatically when you turn on your PS5, enable HDMI Device Link in the PS5 settings. Go to Settings > System > HDMI and turn on Enable HDMI Device Link and Enable One-Touch Play. Also, ensure your TV has HDMI-CEC enabled in its own settings menu.

Kod mene se pali koji box je ukljucen , cim upalim tv . Izgubilo mi se sa novim update da mi se tv ibox zajedno ukljuce preko daljinskog od yetel boxa . A kada Ukljucim Mi box 2 sam nadje hdmi od njega , ne ukljucuje Yetel pa da ja prebacujem na Mi box . Sa Yetel daljinskim ugasim i box Yetel i tv . Tv je 55C6K

Apsolutno podrzavam, TV se dosta manje greje ako sluzi samo da prikaze i obradi sliku a svo drndanje, eksperimentisanje, igranje... ide na Android Box pa i ako se nesto zezne, zeznuli ste box a ne TV.

Takodje ako ste podesili sve po vasoj zelji, box se raskaci sa starog i nakaci na novi TV i imate sve spremno i ne zavisite od trenutnog TV i sta podrzava njegov OS.

Ај` овако - нека ми се јави неко од ових што имају чипсет који је бољи од свакога на андроид боксу. Тестираћемо рад тивимејт апликације. Добија од мене 2-3 листе са преко 15.000 канала (на поклон). Његово је да би ме убедио како све супер ради, да сними како се понаша тивимејт, колико му треба времена да се учита, ажурира листе, ажурира EPG.

ПС: Да се не би јављали сви живи који виде ову поруку, услов да би добио бесплатно ове листе јесте да ми у ПП слика ознаку ТВ-а (подешавања/основни подаци/информације о уређају). Листе које буде добио радиће минимум пола године. А листе су oregon; line.iptvwings и trexiptv. Могу да додам и нордик који ради без VPN-a.

Poslednja izmena:
Posedujem TCL C805 (MediaTek MT5896 (Pentonic 700), Cortex-A73 (~1.3–1.4 GHz) i Mi Box S 3rd Gen (Amlogic S905X5M, Cortex-A55 do 2.5 GHz). Mi Box S 3rd gen naravno ne koristim na tv-u vec je povezan za Magcubic L018 projector. Iako Amlogic S905X5M na papiru pokazuje bolje benchmark rezultate i noviji je chipset i koristi slabija Cortex-A55 jezgra i ima manje memorijskog protoka. Dok TCL-ov Cortex-A73 iako je stariji je jaca arhiktetura po jezgru. Uporedjujemo samo chipsete ali treba napomenuti da TCL ima vise rama. TCL je bolji u multitaskingu mozda malo brzi u menijima... Dok Mi Box ima i noviji GPU ( bolji za video codeke, AV1)
Mi Box S 3rd gen mi je bio prikacen na TV
samo jedno vece kada sam podesavao sam Mi Box. Posto sam dugogodisnji korisnik Kodi-ja...Veci Remuxi rade podjednako dobro kako na TCL C805 tako i na Mi Box S 3rd gen. Nisam testirao TiViMate na boxu iako ga imam na tv-u (neka lista sa 20k kanala).
Zakljucak iako na papiru postoje razlike u chipsetu meni kao opet ponavljam zahtevnijem korisniku TCL C805 zavrsava posao itekako i u samom koriscenju tv i box-a ne primecujem neku primetnu drasticnu razliku. TCL C805 je dovoljan i apsolutno mi nije potreban Mi Box S 3rd gen prikacen na njega.

Meni TCL C6K , a Mi box 2 gen , ali mi je bio prikacen prethodno na LG , a u Mi boxu i kodi i OTT ,gde OTT radi lepo sa listama
Stvarno nznm koliko bi memorije sve to uzelo na tvu , i da li bi ili ne usporilo rad , ovako mi bar meni sigurnije .
Ne razumem se u to o čemu mwsavko piše , samo to koristim . Plus u boxu i Voyo i Yetel apk

Meni TCL C6K , a Mi box 2 gen , ali mi je bio prikacen prethodno na LG , a u Mi boxu i kodi i OTT ,gde OTT radi lepo sa listama
Stvarno nznm koliko bi memorije sve to uzelo na tvu , i da li bi ili ne usporilo rad , ovako mi bar meni sigurnije .
Ne razumem se u to o čemu mwsavko piše , samo to koristim . Plus u boxu i Voyo i Yetel apk
TCL C6K i C805 imaju isti chipset. Ako si tako navikao ok. Ali Pentonic 700 je itekako sposoban. Drugi box sa jacim chipsetom je vec neka druga prica.
Imam brdo aplikacija...Pre neki mesec malo drndao i GeForce NOW na njemu. Zadnji firmware sa telegrama nikad radjen factory reset. Sve radi ok sto se tice samog sistema.
TV nije savrsen ima svojih mana vec je sve to ispricano u temi. Dnevno se TV maltretira i po 14h+ sati evo vec dve i po godine (stradao samo daljinski😆).

Nazad
Vrh Dno