Nedavno, dodje čovek u prodavnicu, izabere proizvode, uzme jednu podlogu i u slično vreme čovek online poruči istu tu podlogu. Ove godine smo prodali jednu, to je bila druga, a u 5 sekundi treća. Čoveku smo rekli da je bila greška na sajtu, da nema trenutno na stanju. Kolike su šanse da bi mi poverovao da smo u razmaku od 5 ili 15 sekundi prodali dve?! Evo, baš sad smo je prodali, keve mi.
Zapravo, najjednostavniji i najiskreniji odgovor je uvek najbolje resenje. "Dobar dan, imali smo X na stanju i upravo smo prodali poslednju podlogu, ako zelite mozete da je narucite stici ce za X vremena pa cemo vas kontaktirati" -> promenis status na webshopu u nedostupno. Ili bolja opcija a sto sam video u jednoj prodavnici moto opreme na NBG, tipa, na stanju 1 (Beograd), na stanju 2 (Novi sad). Narucio neke proizvode i uredno azurirali pa kad sam odustajao od kupovine i vracao proizvod jedino sto su mi trazili je da posaljem na adresu prodavnice iz koje je poslato. Desilo mi se kod njih i da sam ubacio u korpu kacigu koja je bila 1 na stanju i otisao napolje, kad sam se vratio da dovrsim kupovinu nije bilo moguce jer je prodata u medjuvremenu i nakon osvezene stranice prikazivalo je da je nema na stanju.
Jos jedan primer iz prodavnice luksuzne italijanske odece u merkatoru na NBG. Nakon par kupovina, primetio sam jako brzo da im je baza azurna, ali da u svakom trenutku imaju samo 1 velicinu na stanju. Znaci ako pise velicina 50 i neko naruci pre tebe, to je to, nema vise. Isto je za sal, kapu, cipele, kravate i ostalo, ali baza se odmah azurira i menja u nema velicine/proizvoda na stanju. Kada se narucuje online, a narucujem samo online, kada se napravi porudzbina dobija se poruka kao na slici dole da se proverava dostupnost artikala i nakon obrade bice spreman za preuzimanje. Ovo obicno traje 1-3 dana i onda kurir dodje po posiljku i status se promeni u isporuka gde se dobije link za pracenje posiljke.
Nisam neko ko je nerazuman. Mogu da shvatim drugacije nacine poslovanja i sisteme i da to sto na tarabi pise ne znaci nista i da mozes da se izgulis lako. Bilo bi lepo da sve funkcionise perfektno, ali razumem da je realnost drugacija i da prodavcima u srbiji to nije bitno. Moje 3 neke opcije od bolje ka losijoj:
1. Azuran broj artikala na stanju.
2. Provera/priprema porudzbine - potvrda/slanje
3. Nema na stanju, ostavite email da vas obavestimo kada dobijemo prozivod