Uff ovo su one stvari koje su me brinule.I sam imam alergije ali sam najvise brinuo zbog dece i zbog toga nisam nikad uzeo stampac za kucnu varijantu. Definitivno dobar podatak, imas li mozda neki preciscivac vazduha kao sto ikac2000 koristi da znas kakva je tacno situacija.Sve što je Gedora reko je tačno.
dodatak je vezan za moje lično iskustvo sa Bambu Lab P1S štampačem.
nekih mesec dana je bio smešten u sobi u koji radim- provodim vreme veći deo dana.
sve što sam štampao je bilo od standardne PLA plastike, iako je ista deklairsana kao ne-toksična i sl. i što je sam štampač enclosed i ima filtere, jedan deo tih čestica neće biti filttriran i pronaćiće svoje mesto u sobi gde je štampač.
Kao neko ko ima problema sa alergijama i Astmom, ja nisam mogao da budem duže od sat vremena u istoj prostoriji gde se štampa sa PLA. osećaj otežanog disanja i sl. da nen nabrajam.
Pritom treba isto uzetu u obzir i buku, jer koliko god da je štampačtih, to nije zvuk koji želiš da slušaš 3+ sati u toku dana/noći 🙂
Buka i želja-potreba za korišćenjem drugih materijal me je naterala da štampač premestim u zasebnu i filtriranu prostoriju- radionicu.
Ima ljudi kojima PLA- PETG nesmetaju, ali ja iskreno nepreporučujem boravak u prostoriji ikome na duže vreme.
ASA / ABS I sl. je dokazano toksično tako da bez maske (pogotovo u mom slučaju) netreba biti u tim prostorijama dok traje štampa i nakon završetka fino treba izventilirati prostoriju.
Bambu Lab A1 Mini ili A1 ako želiš standardnu veličinu.Htela bih da kupim 3d printer svidja mi se ideja da štampam razne proizvode... Sta preporučujete da je dobar pouzdan a da nije preskup... Da mogu da štampam sigurno kvalitetno i sta treba da naučim da bih rukovala 3d štampačem?
daHvala na odgovoru. Ipak sam se odlucio za a1 combo. I vec razmisljam da kupim jos jedan. Koliko je ovo dobra stvar.
Da li je bezbedno ostaviti stampac da radi nocu?

220mmDa ne bih otvarao novu temu. Potrebna mala pomoc ukoliko je neko voljan i ima vremena.
https://www.printables.com/model/1290788-10-inch-rack-1u-2-x-35-inch-hdd-hot-swap/files
10inch_rack_dual_3.5HDD-v2
Kada se 3d odstampa, sirina je 222 milimetra. A koliko sam uspeo da izmerim 222 mm je i u softveru. Meni je razmak izmedju dva alu profila 220 mm pa mi ovih 2 milimetra smeta da 3.5 fioka ne moze da stane. Pokusao sam sa smirglanjem tog dela ali ne moze. Mora da se iskrene da bi progurao, a onda po dijagonali bude i vise od 222mm pa ne moze da se okrene.
Ukratko da li neko moze da prepravi model i skrati debljinu dva spoljna zida (na slici "d") za po 1mm.. Levo da se skine 1mm sa zida, i desno 1mm., Tako da ukupna sirina bude 220 mm.
Pogledajte prilog 518689
Da li si probao skaliranje u slajseru?Da ne bih otvarao novu temu. Potrebna mala pomoc ukoliko je neko voljan i ima vremena.
https://www.printables.com/model/1290788-10-inch-rack-1u-2-x-35-inch-hdd-hot-swap/files
10inch_rack_dual_3.5HDD-v2
Kada se 3d odstampa, sirina je 222 milimetra. A koliko sam uspeo da izmerim 222 mm je i u softveru. Meni je razmak izmedju dva alu profila 220 mm pa mi ovih 2 milimetra smeta da 3.5 fioka ne moze da stane. Pokusao sam sa smirglanjem tog dela ali ne moze. Mora da se iskrene da bi progurao, a onda po dijagonali bude i vise od 222mm pa ne moze da se okrene.
Ukratko da li neko moze da prepravi model i skrati debljinu dva spoljna zida (na slici "d") za po 1mm.. Levo da se skine 1mm sa zida, i desno 1mm., Tako da ukupna sirina bude 220 mm.
Pogledajte prilog 518689
hvala
tek sam instalirao autodesk-ov inventor pa polako vezbam. A ovo mi je bas hitno. Cackao sam svasta ali nisam uspeo.. Probacu i to.Da li si probao skaliranje u slajseru?
Sad imam vremena pa da ti pokazem sta mozes na brzaka da odradis da bude priblizno po tvojoj meri.Cackao sam svasta ali nisam uspeo.. Probacu i to.

Nop, za Bambu koristim Bambu, za mog Frankensteina koristim OrcaTi koristiš Orca slicer za Bambu štampač
Kako da dobijem dozvolu?Nije bez dozvole autora
U principu već dobro poznato, ali je ovde dosta detaljno/na makro nivou objašnjeno. Može se posmatrati kao i npr. malter pomešan sa krečom, nikada nije isto čvrst i homogen kao onaj bez. 🙂Ovo nisam očekivao, dobro je znati.
Ti koristiš Orca slicer za Bambu štampač? Koje su prednostu u odnosu na njihov (znam da je fork orke)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari