Mozda sabiraju novi popust i popust za ugrozene potrosace?
Energetski ugrožen kupac je onaj koji živi u jednom stanu i ne poseduje nijednu stambenu jedinicu osim one u kojoj živi. Granica za jednočlano domaćinstvo je 40 kvadrata za dvočlano do 58, za tročlano do 66, za četvoročlano do 74, za petočlano do 87 i za ono koje broji šest ili više članova do 96 kvadrata.
isto pitanje sam postavio na prosloj strani... definitivno kasne ovaj mesecJel stigao nekome racun za prosli mesec? Obicno bude oko 3-4 u mesecu, evo danas 7mi, a ja ga i dalje nemam
Da dodam, daljinsko mi je ocitavanje vec 2 godine u nazad I Beograd je u pitanju
Jesi ali si napisao "od kad su poceli sa daljinskim ocitavanjem" a meni daljinski ocitavaju preko 2 godine i nije bilo ovakvog kasnjenja, odnosno jeste ono jednom kada su imali neki problem pa se pomerio i rok placanja racuna.isto pitanje sam postavio na prosloj strani... definitivno kasne ovaj mesec
Pa ovo je tipa 2 miliona gradjana!?To sabiraju.
To vec ima smisa, citirani deo mi delovao da obuhvata pa skoro sve nas.Računaju se i prihodi po članu domaćinstva, nisu kvadrati I broj članova jedini kriterijum.
Ja dobio račun za Oktobar, sve po starom 5% popusta za redovnu uplatu i 50 din. za e-račun.
Koliki ti je obračunski period? Na novom kalkulatoru je fiksiran na 30 dana, što utiče na raspodelu potrošnje po zonama.
| Zelena zona | Plava zona | Obe zone | |
| Viša tarifa | 209 | 45 | 254 |
| Niža tarifa | 153 | 33 | 186 |
| Obe tarife | 362 | 78 | 440 |
Sad po starom a od narednog računa će vidimo.Jel popust od 7 posto ide od narednog racuna ili sad?
Bilo kako bilo, ja se konkretno ne bunim, zato kažem da si srećom u pravu, hahah. A zašto, pa imam dva brojila. U prethodnoj poruci sam pomenuo gradsko, gde živim, i tu sam otprilike na nuli. Konkretno sad imam popust 143 dinara (5% za plaćanje u roku) i 50 za elektronsku dostavu, znači ukupno 193 pre akcize i PDV-a. Da je već krenuo novi sistem, popust bi mi bio 200 dinara (7%), što je samo 7 dinara više. Međutim, imam drugo brojilo u selu, gde niko ne živi, pa je potrošnja smešna. Tu sad imam popust 32 dinara (5%) i 50 za digitalni račun, znači ukupno 82, dok bih po novom sistemu imao svega 44 dinara (7%). Smešne su brojke, ali jednom i mi mali potrošači da "profitiramo" na odloženoj primeni novog "boljeg" sistema. 🤣
Šalu na stranu, ko je već u oktobru imao jaču potrošnju, a očekivao je odmah dodatni popust, neće mu biti prijatno kada vidi da ga ipak nije dobio, ali tako je kako je...
Nema svakoМа да, али свако има неку кућицу на селу...
Ma imas, samo ne znasNema svako![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari