Po novom kalkulatoru koja cena treba da se upise za visu odnosno nizu tarifu?Kad pomenu kalkulator, fascinantno mi je da na novom nema mogućnost da se odabere broj dana obračunskog perioda, fiksno je 30. A važan je, baš zato što utiče na raspodelu po zonama potrošnje. Postoji i dalje stari kalkulator, gde se to može odabrati, pa se on može iskoristiti za tu raspodelu (dobro računa čak i crvenu zonu), ali iz nekog razloga više ne radi sasvim kako treba jer zanemaruje zarez u obračunskoj snazi, a i olakšicu koja postoji za trofazna brojila. Konkretno, koja god da je odobrena snaga, treba da se računa kao da je 6,90. Pokvareni stari kalkulator, međutim, od 6,90 napravi 690, od 17,25 ispadne 1725 i tako dalje. Ostalo je okej, pa mi on ispada bolji za domaćinstva kod kojih su zone kritične.
Ima EPS i svoj kalkulatorNe, ja koristim ovo ali nije ažurirano na nove cene:
![]()
Kalkulator uštede za prozjumerska domaćinstva sa solarnim elektranama na dvotarifnom merenju
Kalkulator uštede je namenjen "KUPCIMA-PROIZVOĐAČIMA" iz kategorije "DOMAĆINSTVA", kako bi mogli da izračunaju uštedu u trošku za električnu energiju na mesečnom nivou.prozjumer.rs
sad računao ¨peške¨ pošto sam uzeo stanje jutros, ja svakako ne šaljem jer se očitava daljinski.
E hvala, ja nisam ni trazio jer sam koristio onaj sa prozjumer sajta.
Meni i dalje rotira.Konačno rešili bag sa ubacivanjem slika u ED Srbija aplikaciji - više ih ne rotira za 90°![]()
Takodje i kod mene, nema racuna i vise nije 31.10 nego 04.11Kod mene se malopre promenilo iz 31. oktobra na 4. novembar, ali i dalje nema računa.
Malo sam ovde bio nedorečen. Nisu samo novi popusti nego i cene, hahah. Treba sve to isproveravati na nekom uzorku.Pada mi na pamet da su ovog meseca sporiji i oprezniji zbog novih popusta.
Tebi je 3. novembar datum izdavanja, pa se zato prikazuje sa podacima datiranim na 4. novembar, dan kasnije. Nama ga očigledno još nisu izdali, ali dobro, stići će kad-tad.Stigao racun.
I to su sad ukinuli. Samo za elektronsku dostavu više nema ništa, ali ako se istovremeno primi elektronski račun i plati do 20. u mesecu, popust je 7% umesto redovnih 5%. Dodatnih 2% biće osetno veće od 50 dinara onima koji upadaju u crvenu zonu, mada je njima i račun svakako osetno veći. Ja uvek ostajem u zelenoj, pa ću otprilike biti na istom. Na poslednjem računu mi piše da ću plaćanjem na vreme dobiti popust 143. Ako je to 5%, onda 2% ispada 57 dinara, što je malko više od fiksnih 50, a još moram da platim ranije.Takodje ne dolazi mi racun na e-mail zbog smesni 50.
A znas li mozda imam li ja taj popust ako sam u pretplati 50.000 i necu imati uplatu pre 20og narednih 3-4 meseca negde?Da li se to automatski racuna kao placanje pre 20og jer imam izmiren odma racun fakticki.Malo sam ovde bio nedorečen. Nisu samo novi popusti nego i cene, hahah. Treba sve to isproveravati na nekom uzorku.
Tebi je 3. novembar datum izdavanja, pa se zato prikazuje sa podacima datiranim na 4. novembar, dan kasnije. Nama ga očigledno još nisu izdali, ali dobro, stići će kad-tad.
I to su sad ukinuli. Samo za elektronsku dostavu više nema ništa, ali ako se istovremeno primi elektronski račun i plati do 20. u mesecu, popust je 7% umesto redovnih 5%. Dodatnih 2% biće osetno veće od 50 dinara onima koji upadaju u crvenu zonu, mada je njima i račun svakako osetno veći. Ja uvek ostajem u zelenoj, pa ću otprilike biti na istom. Na poslednjem računu mi piše da ću plaćanjem na vreme dobiti popust 143. Ako je to 5%, onda 2% ispada 57 dinara, što je malko više od fiksnih 50, a još moram da platim ranije.
Super,hvala.Nema razloga da se ne računa, isto kao što si i dosad dobijao 5%. Tad je čak i formulacija na računu drugačija, umesto "uplatom ostvarujete popust" (u budućnosti) piše "preplatom ste ostvarili popust" (već se desilo, samo se čeka sledeći račun da bi se prikazao). Suština je da račun bude namiren pre roka, tj. da oni taj novac dobiju ranije. Preplata im još više odgovara.
Pojavili su mi se računi u međuvremenu i srećom si u pravu. 🤣 Ispostavlja se da novi popusti važe tek od sledećeg meseca. Najavljivali su da važe od računa za oktobar, pa su još krajem septembra u to ime dodatno pritiskali ljude da postanu samočitači za ovaj od 6%, ali ipak ništa od toga. Mada može da im prođe i kao igra rečima, važe od oktobarskog računa u smislu da se prvi put na njemu pojavljuju tri mogućnosti (stvarno su tabelarno navedene i objašnjene), a tek na novembarskom se neka od njih može realizovati.Neće da vam daju popust 7% 🤣
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari