Šta je novo?

Banka Intesa

Meni ovaj mesec nisu uopste naplatili odrzavanje,ni dinarskog ni deviznog.

Moguće, ali to će im proći samo jednom a usput će dobiti još par :poop: poena...

Saće da randomizuju datum naplate. Nekad skinu desetog, pa sledeći put devetnaestog za devet dana, pa 23. za 4 dana i onda petnaestog sledećeg za 23 dana 😄

Da li je neko imao ovakvu situaciju, na Visa kartici uz tekući račun pojavi se potrošnja od 1$ i odmah posle toga storno 1$. Posle par minuta potrošnja 49$ i storno 49$. Posle par dana ponovo potrošnja 1$ i odmah storno 1$. Pretpostavljam da su nekako podaci kartice skinuti i da je pokušana njena upotreba ali me buni što se odmah pojavljuje i storno. Pošto je bila zapamćena na A1 nisam je blokirao dok mi ne prođu uplate računa ali sam ograničio upotrebu u inostranstvu i skinuo pare sa računa. Slično mi se skoro desilo sa MC uz tekući (1$ i storno) iako ne pamtim da je igde zapamćena a sigurnop je nisam koristio poslednje 3 godine od kad sam uzeo MC Gold. Nju sam odmah blokirao.

Ja bih prijavio banci.
Ali te slabo razumem, jer si neprecizan u nazivima kartica, i nije jasno na koj račun misliš. Štaviše, ne sećam se da je Intesa ukada imala Master debit uz tekući. Verovatno misliš na kreditnu Master card. Ona nije vezana uz tekući račun.

• Like
Reagovanja: uji
U poslovnici sam krajem prošlog meseca isključio mogućnost uzimanja čekova, hoće li mi sad biti aktivirana usluga plaćanja na rate?

Uz dinarski tekući račun se dobija Master kreditna, na nju sam mislio kad sam napisao 'uz tekući' i nju sam odmah blokirao. Visa je debitna i takođe se dobija uz tekući račun. Čudno mi je bilo što je svaka potrošnja odmah stornirana. Ovo po 1$ mi je i jasno, kad se unese negde provera da li je aktivna ali ovo 49$ i storno me je zbunilo. U svakom slučaju sam blokirao i Visu.

Ne,ukinuse to odavno.

Može još uvek, meni stiže sms za korišćenje kartice.

edit, stižu mi samo obaveštenja, a sms samo za upotrebu kartice u inostranstvu.

Uz dinarski tekući račun se dobija Master kreditna, na nju sam mislio kad sam napisao 'uz tekući' i nju sam odmah blokirao. Visa je debitna i takođe se dobija uz tekući račun. Čudno mi je bilo što je svaka potrošnja odmah stornirana. Ovo po 1$ mi je i jasno, kad se unese negde provera da li je aktivna ali ovo 49$ i storno me je zbunilo. U svakom slučaju sam blokirao i Visu.
Ok, sad je jasnije, iako si i dalje neprecizan.
Radi se o Visa Inspire kartici vezanoj uz dinarski račun. Generalno, nju izbegavaj za plaćanje u drugim valutama, neisplativo je.
Postoji i Visa Classic, takođe debitna, ali vezana za devizni.
MC je kreditna, i nije vezana za račun. Nije ni MC gold koju imaš.
Za online plaćanja, razmotri kreiranje virtuelnih kartica, kad već imaš tu mogućnost.

To zavisi od banke i nekih njihovih unutrasnjih kriterijuma odobravanja, ja sam cekao godinu dana da dobijem opciju rata nakon gasenja cekova...
Neverovatna glupost. Komitent sam Intese od 2011. godine i tada mi je bilo odobreno korišćenje čekova koje nisam nikada koristio. U međuvremenu sam koristio plaćanje na rate karticom bez problema. Nekako prevideo sam mail kojim me obaveštavaju da mi je ukinuta ta mogućnost (bez razloga) i naručio popriličnu količinu robe na odkoženo na 12 rata i ništa nije moglo da mi prođe. Kontaktiram savetnika i evo šta mi odgovore: "na zalost ovom resegmentacijom Vam nije dodeljena opcija plaćanja na rate debitnom karticom. Ispratićemo sledeći mesec."
I tako izgleda dva meseca neću koristiti ovu pogodnost i pored pozitivnog stanja na računu.
Kakva bahatost prema komitentu

U poslovnici sam krajem prošlog meseca isključio mogućnost uzimanja čekova, hoće li mi sad biti aktivirana usluga plaćanja na rate?
Ja sam se zezao s njima jedno 6-7 meseci oko toga.
Probao sam da kupim nešto na rate i nije prolazilo jer sam imao omogućeno plaćanje čekovima samo što nigde nije napisano da jedno isključuje drugo pa moraš da ih zoveš da bi ti to rekli, ali mi nisu rekli da moraju da se "odjave" čekovi, ja potrošio taj jedan ček koji mi je visio godinama i čekao, njihovo objašnjenje je bilo da sistem to automatski ažurira u neko samo njemu poznato vreme, period, oni nemaju uticaja, ja čekao mesec-dva... ništa, opet zovi.... ne znaju ništa... Onda napišem mail na reklamacije i tek tada su objasnili da mora izričito da se traži, u expozituri, ukidanje čekova i onda tek kreće procedura. Uradio to i opet čekanje mesec-dva, na kraju im posle X meseci napišem, bravo majstori, mnogo vam hvala više nisam zainteresovan. Sutradan me zovu iz banke, izvinjavaju se, odma će da provere i zaista provere, zovu istog dana ili dan posle, treba da popunim u firmi ono o zaradi i da im donese, rekoh no can do, radim od 8-16h vi radite još kraće od toga, ja ne mogu da izazim iz firme (plus plata mi se nije menjala 2 godine, pogledajte prilive na račun i sve će vam biti jasno)... Kažu oni, poslaćemo vam na email, popunite-skenirajte-pošaljite nazad!... Popunim ja to i ne pošaljem, ono što sam hteo da uzmem više nije na akciji tako da mi plaćanje na rate više nije ni trebalo...
Zovu posle nedelju dana: "niste nam vratili popunjen obrazac!?" ja kažem "nisam više zainteresovan, našao sam bolju opciju u drugoj banci, doviđenja prijatno" i posle jedno nedelju dana vidim u aplikaciji da su mi aktivirali plaćanje na rate u visini jedne plate na 12 meseca, što mi je ok-iš, za plaćanje na rate debitnom više od toga mi ni ne treba...

Hvala na odgovoru. Ja sam prvo zvao call centar i rekli su mi da moram u banci da ukinem čekove što sam i uradio službenica mi je isto tražila da popunim taj papir o zaradi... Iako xy godina primam platu tamo, na kraju je rekla da sada treba da čekam da mi sistem odobri...

slicno su i meni rekli i to pravdanje sistem sam(skajnet,terminator,ai) brt napisi tamo ukida cekove ,omoguci karticu i gotovo...a ne malo coveculjak u kompjuteru kada se smisli da ti odobri i ako si bio dobar prema njemu mozda dobijes...na kraju sam ostao na cekovima pa pitanju da li cu da se bakcem oko toga

Menja se intesa. Do pre par meseci cini mi se da bi ih preporucio svakome.
Sad kako stvari stoje...

To sa placanjem na rate je misterija kako odobravaju. Moj tata je penzioner imao je neko vreme i samo su mu ukinuli. A nista se nije menjalo u statusu, cak nije ni imao neke rate na otplati. Najgori su ti random sistemi koji se ne zna kako funkcionisu. Ali bitno da reklamiraju.

Isti slučaj je i kod mene, iznenadno ukidanje plaćanja na rate.
Zato ću ja čim otplatim kredit preći u drugu banku, nakon 14 godina u Intesi

Koja banka,sem Intese, ima placa na rate debitnom?

Mozda nijedna ali zato ni intesa nema za sve.

Resena misterija naplate odrzavanja od 338 rsd. Meni su stornirali 338 i danas naplatili 350.

Evo stornirali upravo i meni tih 773,23 i uzeli 779… def su imali dakle bag. A to me plaši, za instituciju koja čuva moje pare.

Meni samo devizni skinuli,1e.

Evo stornirali upravo i meni tih 773,23 i uzeli 779… def su imali dakle bag. A to me plaši, za instituciju koja čuva moje pare.
I meni danas isto vratili stari pogrešan iznos i naplatili novi tačan.

Elem da li neko još ima problema sa notifikacijama, već sam pitao pre par dana. Sve notifikacije (i potrošnja i prilivi) se pojavi na sekund bez zvuka i nestane

Nazad
Vrh Dno