Šta je novo?

Perači pod pristiskom

Ja sam ja to totalno promasio temu ili su ljudi na odmoru ili je nesto trece.

Imam slabiji, onaj od 140 bar, i mogu ti reci da je odlican. Cini mi se da je oznaka MPX19E.

Ja sam ja to totalno promasio temu ili su ljudi na odmoru ili je nesto trece.
Nisi promašio temu, samo ne vredi da ti bilo ko od nas daje savet ako nemamo taj perač.

Ja sam čim si postavio pitanje pogledao o čemu se radi, ali ne vredi da ti prepričavam tuđa iskustva...

Na amazonu ima dosta review-a samih Michelin perača, i po razmaženim Englezima, ne računajući točkove(totalno nebitna i jeftino zamenjiva stvar) dosta bolji od Karchera.
Ali to su tuđa iskustva...

AKo je taj slabiji odlican , onda verujem da je ovaj jos bolji.
Ako je na Amazonu tako onda zasluzuje sigurno vecu paznju i verovatno je obo dobar odnos cene i kvaliteta.
Kupio bih u lidlu onaj jaci mislim 170 bara ali ne mogu da cekam , jer smo na selu pravili i renovirali pomovne objekte sa dosta betona koji treba zbog prasine cesto prati a tu bih i kola prao.
Hvala vam na odgovorima sada cu jos da pohledam misljenja na amaxonu i slicno.
A nije ni sto dukata ....

E sad na yiu yubu ispod rivjua a u stvari reklame, sam nasao, kao komentar da je problem sto nemaju rezervnoh delova.

Brate, prošlo je vreme uređaja koji će da traju 10+ godina. Nemoj ni gledati na tu dostupnost delova, gledaj na dužinu garancije i to je to.

Sa druge strane, ako ga baš malo koristiš, onda bilo koji od ovih sa metalnom pumpom će da traju 10+ godina, a servisiranje tih sa metalnom pumpom se svodi na dve stvari: četkice, ako motor stane, i eventualno O-ringovi/gumice na pumpi. Baš prošle nedelje komšiji u radionici procuri stari Stihl perač. Iz zahebancije ga rasturimo i skontamo da ima ukupno 6 ventila plastičnih u pumpi sa ukupno 12 gumica, tih 12 gumica stavili nove i perač ko nov.

Čekao sam kada će ponovo biti da se i ja ponovim sa prvim peračem. Pa evo od ponedeljka ima koga jos zanima.

Screenshot_20250901_143329_Chrome.jpg

Laicko pitanje , da li je bolji
ovaj Parkside perač ili MICHELIN Perač pod pritiskom MPX22EHDS 160bar 2.2KW

Imate na K/P Nilfisk E150 ili Core 150 za 150-170 eura. Daleko bolja kupovina nego bilo koji Parkside ili Michelin. Em imaju svoj servis i moguca je popravka istih i odrzavanje u Srbiji, em su komponente unutra daleko kvalitetnije.

Ovaj Parkside je super, imam ga vec 3 godine. Imas na Youtubeu Zona Alata kanal sa testom istog, mislim da sam kacio gore. 10 metara creva sa dobosem, izuzetno dobro organizovan.

Ima alu glavu.

Problem je kada se pokvare (a to je neizbezno pre ili kasnije). Nebitno da su i u garantnom roku opet se vraca perac nazad, dobijete pare i sta onda? Agencija koja vas kontaktira uglavnom nudi samo povrat novca. Pre su imali takve uredjaje na stanju i nudili zamenu, a sada je to poprilicno retko. Ok imate svoj novac nazad ali ti peraci nisu dostupni u svim prodavnicama cele godine vec samo u odredjenom delu godine.
Ortak je tako 2x prosao i isto je bila prica kako ima alu pumpu ali mu je crkao start/stop ventil oba puta sto je u sustini neizbezno jer je u pitanju potrosan plasticni deo. Bas zbog toga treba uzeti nesto sto kod nas moze da se odrzava i servisira, a ne da se ceka neka akcija u prodavnici pa dok radi-radi.

Pa i nije baš tako, i nije za sve uređaje.
Konkretno, što se tiče perača, sada imaju zvaničan servis u Veterniku(Novi Sad) i popravljaju ako nećete novac nazad. I za veliku većinu drugih alata, sada ima mogućnost zamene alata novim, samo što ne dođe u koferu, vveć u žutom kartonskom pakovanju.
Komšija je nosio u taj servis u Veterniku stari Parkside perač žute boje koji se više ne proizvodi i van garancije, i popravljeno mu je.

Polako i kod nas to dolazi na svoje, kao što je i preko...

Po coveku je alternativa prodavac na KP gde nijedan od tih prodavaca koliko vidim ne nudi nikakvu garanciju ni fiskalni, bar ne zvanicno i crno na belo u oglasu.

Sta mi znaci servis ako ce za svaku popravku da uzme minimum 20e plus + slanje peraca u taj servis ako nisi tu gde je taj servis.

Sa druge strane je Lidl koji je neverovatno fleksibilan u prvih mesec dana sto se tice vracanja proizvoda, a i generalno nisu problematicni sto se tice garancije. Nema slanja, odneses u radnju i to je posle njihov problem.

Uz to nije smak sveta ako nemas perac neko vreme dok je u servisu, nije to sporet ili masina za ves pa da se ne moze bez njega.

Za prosecnog korisnika D2 je sasvim ok kad se sve sabere i oduzme.

Je l ovaj parkside o kome se govori unazad nekoliko postova dobar za pranje automobila?

Odličan.
Ima dosta snage, i ima dugačko anti-twist crevo, staviš perač na mesto, i pereš auto bez da mrdneš perač. To dugačko crevo mi je spas kada perem balkonce na spratu, pre sam izvlačio crevo iz kupatila kroz sobe i struju na balkonac na spratu da bi ga prao, sada više te peripetije nemam. Perač i voda dole, ja na spratu perem terasu. Uz dodatne nastavke i dizne, od odličnog perača, dobije se fenomenalan perač.

Odličan.
Ima dosta snage, i ima dugačko anti-twist crevo, staviš perač na mesto, i pereš auto bez da mrdneš perač. To dugačko crevo mi je spas kada perem balkonce na spratu, pre sam izvlačio crevo iz kupatila kroz sobe i struju na balkonac na spratu da bi ga prao, sada više te peripetije nemam. Perač i voda dole, ja na spratu perem terasu. Uz dodatne nastavke i dizne, od odličnog perača, dobije se fenomenalan perač.
Hvala na podeljenim utiscima.

Bas sam pratio ovu temu i video sam da je odnos cena kvalitet vezano za taj parkside zadovoljavajuci. Zato sam i okacio da je od ponedeljka dostupan pa kome je zanimljivo da zna.

Takodje sam pogledao dosta recenzija kako stranih, tako i neke nase. Tako da mislim da je za ulozen novac poprilicno dobar.
Meni bukvalno treba za 1,2 puta mesecnog koriscenja ne za neku profesionalnu upotrebu.

Za servis nisam znao ali koliko je Parkside alata trenutno na nasem trzistu siguran sam da se ce pojaviti uskoro i delovi, ako vec i nisu kao sto je neko napisao za Veternik. Do sada kada sam imao reklamacije za neki alat vracen mi novac, sto mi je skroz ok.

Sa druge strane je Lidl koji je neverovatno fleksibilan u prvih mesec dana sto se tice vracanja proizvoda, a i generalno nisu problematicni sto se tice garancije. Nema slanja, odneses u radnju i to je posle njihov problem.

Uz to nije smak sveta ako nemas perac neko vreme dok je u servisu, nije to sporet ili masina za ves pa da se ne moze bez njega.
Odavno je lidl promenio politiku reklamacija.

Može da se vrati samo nekorišćen proizvod u originalnom pakovanju.

Što se tiče garancije na perač, njega ne možete da vratite u radnju već se vraća putem kurirske službe Bex

Ne popravljaju ništa, dobijate ili zamenu za servisni (dodje u blanko kutiji) ili novac.

Ako dobijate drugi to traje oko 20-25 dana
Siguran sam da će mnogima to smetati, ali je svakako bolje nego da vam vrate novac i nemate mašinu koja vam treba.

Ako dobijate drugi to traje oko 20-25 dana
Siguran sam da će mnogima to smetati, ali je svakako bolje nego da vam vrate novac i nemate mašinu koja vam treba.
Pošto sam relativno skoro reklamirao baš perač, mogu da kažem da je novi stigao za manje od 20 dana.

Jeste cimanje što sam morao da odnesem uređaj do prodavnice samo da bi napisali reklamaciju, ali tako ide. Plus, Bex kuriri koji zovu i traže da se odnese do njihove radnje jer ih mrzi da dođu i preuzmu, ali to je druga priča.

Da i moj je crkao isto sam dobio zamenu za 3 nedelje

Ja sam Parkside kupio kada je Karcher koji sam imao pre toga crkao. Za popravku prekidaca sam platio mislim oko 5,000 rsd (ceo perac nov me kostao 15k RSD par godina pre toga), jeste bilo gotovo za dva dana, ali me je ovaj Lidlov pre 3 godine izasao 10,000 rsd, i jos gura kao prvog dana. Ako nesto ode, uzimam drugi i to je to, nike mi vredno cimanja i vremena da popravim.

Plus su Parkside napravili sa dobosem i crevom neverovatno prakticno, kako ke nekoniznad opisao, samo razmotas, namotas, plus je crevo 10 m. Isto su i za strujni kabl lepo napravili.

Ovi sa KP, licno to ne bih nikada razmatrao, jer ili uzimam Karcher ako imam 3x vise para, ili ove gde bez problema i objasnjavanja realizujem ili garanciju ili novac nazad.

Poenta je u tome da ti uređaji cesto crkavaju i da to treba uzeti u obzir u zavisnosti koliko vam je važan taj uređaj

Ako vam je važniji uredjaj od para onda je vreme jako bitan činilac tu Parkside nije dobar izbor.

Moj sin koristi Parkside za posao detailing- a automobila. Nikakav problem u korišćenju nije evidentiran.
Ne znam odakle potiče informacija, tj čime je potkrepljena tvrdnja da često crkavaju.

Uvek je pitanje i kako se koristi, gde pod kojim uslovima, tako da mislim da ne treba generalizovati, sve crkava, ne samo peraci, a medju njima i Karcher.

Cinjenica je da mnogima odlicno radi, neki su ga menjali, tako da ne bih rekao da je apriori los.

Bas dobra diskusija. S obzirom da mini hitnoca nije bitna u slucaju kvara, vec najvise da betonske tarase i povrsine perem pa onda i auto , i to ne cesto, resio sam u ponedeljak da poranim i kupim parkside u Lidlu.
Vidim da se istice kao glavna mana da u slucaju kvara mora da se ceka zamena za 3 do 4 nedelje, a to je meni bas nebitno.
Javljam utiski posle prve upotrebe.

Nazad
Vrh Dno