Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

95 000din. Mogla sam i jutros sa penzionerskom karticom za nekih 92 000 da uzmem ali mi je bilo lakše juče sa kodom iz yettel-a. Valjda će biti sve ok. Pregledaće ga oni u radnji kad stigne. Ima 5 godina garancije. Može da se uplati i dodatno osiguranje. Od ovoga što imam je sigurno bolje. Crko mi je hisense pre par meseci posle 4 i kusur godine. Kupim najjeftiniji vivax da premostim. Kopa oči svetlina ekrana, normalno neko podešavanje nema.

... Pregledaće ga oni u radnji kad stigne...
Nece oni nista pregledavati, nego gledaj ti sama da li je sve u redu i ne veruj nista na rec. Ovo se odnosi na sve radnje.
Meni tako jednom, porucim online predmet sa preuzimanjem u radnji, ostete u transportu i ladno mi pokusaju dati takav predmet (kao, sve je u redu). Nadjem ostecenje, pokazem im, a oni meni, mora da se pise reklamacija pa da se odlucuje. Ludilo, a nisam ni preuzeo predmet. Sve vreme je bio kod njih.
Na moju srecu, a njihovu zalost, nisu znali da predmet nije bio placen, tako da sam im uputio lep pozdrav i izasao iz radnje.
P.S. gde si kupila Hisense tv?

Vodite racune ako se informisete putem TCL sajta oko specifikacija televizora.
Tako npr. 55C6K na sajtu pise dimming zones up to 512 cak i kada se selektuje 55" velicina. Takodje, ispod pise da ti novi HVA paneli imaju kontrast od 7000:1, a u praksi kad kupite tv pod istom oznakom 55C6K dobijate tv sa 180 dimming zona i kontrastom od samo 3500:1

Vodite racune ako se informisete putem TCL sajta oko specifikacija televizora.
Tako npr. 55C6K na sajtu pise dimming zones up to 512 cak i kada se selektuje 55" velicina. Takodje, ispod pise da ti novi HVA paneli imaju kontrast od 7000:1, a u praksi kad kupite tv pod istom oznakom 55C6K dobijate tv sa 180 dimming zona i kontrastom od samo 3500:1
C6K.... kontrast 6000:1

Prilozi

• 55C6K.pdf
    1.3 MB · Pregleda: 20
Изгледа да си "нов" у свету ТВ-ова, а и технике. Да пратиш рецензије знао би да скоро сваки произвођач телевизора, телефона... за контраст, осветљеност екрана насвира више цифре од реалних.
А што се тиче броја зона затамњивања - са повећањем дијагонале (логично) расте и број зона.
И на крају - за информисање о спецификацијама искусни користе овај сајт.

Ma gde "nov", ima vec skoro godinu dana kako sam kupio 4k televizor, a zadnjih sest meseci sam imao prilike da vidim bar jos dva 4k televizora uzivo (od kojih je jedan bio cak i Qled). 🥳
Hvala puno za onaj link, pogledacu sta ima tamo 🙃
Nego, da se uozbiljimo malo, nesto sam citao da qled tehnologija koju koristi Tcl nije prava Qled tehnologija, ali nista nisam razumeo o tome. Jel mozes malo da objasnis, ne samo meni, verujem da bi mnoge zanimalo koji posecuju ovaj forum?

Vrh Dno