Nisam baš dugo morao korisničku da kontaktiram a i to je retkost. Kao da im rade ubice u pojam u korisničkoj
Uđem na MojMTS sinoć i odem kao i uvek da platim preko kartice i jednokratne lozinke. Tako MTS odmah evidentira da je račun plačen, stigne mail i ja evidentiram... Ostala mi takva navika.
Kaže neispravan jednokratni kod, probam opet, maksimalna pažnja i koncentracija i opet greška uz blokadu mbank aplikacije. Interesantno da token ostaje ispravan i aktivan, može i dalje da se prave kodovi ali ne prihvata jer je blokirano. 05.04. ista meta i isto sve, osim što cifra od oko 1300 dinara ne zahteva jednokratni kod, prošla u momentu.
Tokom jučerašnjeg dana ista kartica (beskontaktno Apple Pay) korišćena u radnji. Izvršeno nekoliko prebacivanja preko mbank i plaćanja računa preko QR koda, sve uspešno i ostavljen samo MTS račun za kraj.
Korisnički dobiješ, malo se čeka ali nije baš katastrofa. Kaže može samo da mi odblokira mbank aplikaciju. Složim se sa tim i kaže odblokirano. Naravno da nije odblokirana. Zovi opet, ne zna ona šta ja radim sa telefonom, može samo da odblokira i jedino sutra sa tehničkom.
Vidim da nema leba od nje, obrišem token, napravim nov, opet krenem da se ulogujem (nisam vernik ali sam se molio u tom trenutku da ne mora kontak sa korisničkim). Odradim biometriju kada je već ponudila mbank aplikacija... I radi lepo, sve normalno.
Odem opet na MojMTS, opet ukucam broj kartice, opet ukucam jednokratni i ovaj put nema prijave nikakve greške ali plaćanje nije realizovano. Probam još jednom i isto sve.
Napravim QR (ima opcija na plaćanju računa na mojMTS portalu) i prođe odmah uplata. Jedino je razlika što se ne vidi na portalu da je plaćen račun dok MTS ne proknjiži, ali dobro, biće i to za koji dan.
Limiti su u redu po kanalima, problema 0 skoro svo vreme. Brljavina sa Netflixom skoro rešena vrlo korektno i pozitivno.... Daleko od toga da sam nezadovoljan uslugom inače.
Zovem danas i kažem da želim da prijavim nemogućnost plaćanja karticom onlajn računa sa jednokratnim kodom. Kaže da radi sve. Znam da radi sve, juče se uverio, ali ne radi samo ono kada uneseš broj te i te kartice (tir miliona puta koriščene za to) i jednokratni kod, pa zovite to kako god hoćete. Objasnim da je isti procesor korišćen 05.04. i sinoč i jedina razlika da ne radi kada je uplata preko iznosa koji zahteva jednokratnu lozinku.
Uglavnom bla, bla... da podignemo malo pritisak

te na tu i tu mail adresu... Ja ne znam da li oni shvataju da je njihov posao da zavedu reklamaciju i proslede dalje nekom ko ume da je reši ako već ne umeju sami da ti kažu o čemu se radi. Meni lično ne pada na pamet da me vozaju po službama za glupi problem.
Možda i nije do njih, možda je do tog procesora (ne znam koji MTS koristi) ali možda je i do njih. Ako je do moje banke onda to utiče na mene, moje je kako ću i na koji način da raspolažem sopstvenim sredstvima. Uglavnom, baš mi ostao neprijatan osečaj oko ovoga i tih ljudi što im se motaju sada po korisničkoj.