Malo više od toga:Placas jedva 10din/kWh u proseku? Ti odlicno "prolazis".
Ja sam primetio da susara pojede najvise... u stanu (Nis kod mojih i BG kod mene) klime nisu ni blizu.
U toj se kući retko boravi, a jedini stalno upaljeni uređaj je frižider, tako da postoji mala potrošnja. Čak ni u letnjim mesecima, kada se kuća češće posećuje, ne prelazi 5 kWh mesečno.
Inače, kako je moguće da frižider potroši samo 5kWh mesečno mi nije najjasnije ali ok, tako je kako je.
Imam isti slučaj da u jednom stanu radi samo frižider i nikada nije bilo manje od 20 kWh mesećno, i to zimi kad je niža unutrašnja temperatura. Leti nagura i do 60 kWh.
Uslikaj taj frižider, da vidimo to čufo što troši 5kWh mesečno, a stalno radi.
![]()
Merač potrošnje struje PM0626 | 3680W | 16A | LCD - Qoltec
Merač potrošnje električne energije meri potrošnju energije priključenog uređaja i cenu utrošene električne energije. Jednostavno priključite uređaj po vašem izboru na merač da vidite koliko troši. Ima naprednu istoriju merenja poslednjih dana do više meseci. Uređaj može da meri samo jednu...qoltec.co.rs
Tako je, frižider praktično nije ni radio u tom periodu januar na februar, sa temperaturom prostorije u kojoj je od recimo plus 2 do plus 5 stepeni nije ni imao potrebu da se uključuje.Naravno, napominjem opet da se u kući ne boravi, tako da je unutrašnja temperatura u zimskom periodu izrazito niska, pa pretpostavljam da to utiče na neaktivnost
Ovo sam i ja cuo pre par godina, bas za S. Palanku. Kuce su grejali spratne sa vise TA peci.Pod matore dane čujem da postoji i treća tarifa u pojedinim gradovima.
Pogledajte prilog 478443
Da li se neko prijavio na novu EDB aplikaciju ?
Ova funkcionalnost zapravo postoji već od prošlog meseca, isprobali su je neki na temi EPS račun preko neta. Ali verovatno je tad mnogima promakla vest, pa je opet forsiraju kao novu, kako bi više ljudi videlo za ovaj mesec.Pošto se stanje prijavljuje između 1. i 10. u mesecu, još niko nije imao prilike da proba ovu opcju.
Tako je. To je u skladu sa odvojenim nadležnostima: Elektrodistribucija (EDB) očitava, a Elektroprivreda (EPS) naplaćuje.Za placanje i pregled je uvid u racun i dalje?
A ja ću da bacim kompjuter u kantu. Neću da šaljem emailove nego ću da pišem pisma. Neću nekom poštaru da kradem hleb iz usta.Deinstaliram app odmah. Ne zelim obavezu i da radim posao za njih plus da nekome kradem hleb iz usta.
Ne ta app nego interna, ona koja je na telefonima kojima se očitavaju strujomeri. Toplo vam preporučujem da sami očitate strujomere i prijavite stanje, kao i svojima bližnjima.Pukla je "ED Srbija" apllikacija? Nisam probao da prijavim stanje. Kažeš da ne bi prošlo? Dobije se neka greška? Ili prijava prođe, ali ne mogu da je evidentiraju u centrali?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari