Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Pošto mnogi pitaju ili ne znaju koja je funkcija i kako podesiti SubLoader addon evo ukratko...
Addon isključivo instalirati iz mog repa, jer je tu jedino apdejtovana i sređena verzija, addon se instalira kao servis addon i tamo se nalazi.
Služi da sam pokrene pretragu titlova kada se pokrene stream, pošto to ne može sistemski.
Ima dva režima, prvi da sam pretraži titlove preko opensubtitles sajta i učita ga ali taj režim nećemo razmatrati.
Drugi je da pokrene izabrani addon za titlove u sistemu i za jezike koji su sitemski namešteni, u ovom slučaju preporuka je Titlovi unofficial addon.
Ima tu i dodatnih opcija, šaljem screenshot ekrana pa podesite prema njima...
Služe da se ne učitava eksterni titl ako ima embedovan, slučaj kod netflix ripova i sl., da učita naš audio ako ga stream ima, da ne pokreće pretragu titlova za odredjene addonove i td.
Postoji opcija i da proverava da li titl postoji bez pokretanja streama, ali za sad ne radi sa Titlovi addonom, pa ako to koristite kad izbaci grešku izaberete kompatibilan addon radi provere...
Valjda je jasnije, i naravno preporuka jer bez njega svakako je teže i sporije učitavanje titlova...
Dexe, sve podeseno tako ali mi za sve daje rez samo na eng, a trebaju mi srb, cro, bos.

Da, to se podešava u sistemu... U samom addonu izbori jezika u exclude su za embedovane varijante... Ili u delu za traženje preko opensubtitles ko preferira tu opciju (tu se sistemska podešavanja ignorišu)...
I da ne bude zabune za početnike, da bi radili titlovi kako treba evo podešavanja iz opcija za titlove i regionalna podešavanja...

Prilozi

• screenshot00010.png
    screenshot00010.png
    1.3 MB · Pregleda: 135
  • screenshot00011.png
    screenshot00011.png
    1.4 MB · Pregleda: 119
  • screenshot00012.png
    screenshot00012.png
    1.4 MB · Pregleda: 105
  • screenshot00013.png
    screenshot00013.png
    1.4 MB · Pregleda: 93
  • screenshot00014.png
    screenshot00014.png
    1.4 MB · Pregleda: 127
@veljkoloza ima tema za titlovi⚫com u vezi tih donacija. dat he već link, a tema je u podforumu "Clubing", ako se ne varam

Da ne čitaš celih 6 (šest strana)! Ajde molim te :)

Dao ti čovek gore link. Onda moraš da budeš član foruma, pa ideš na temu, i javiš se gazdi. Otvori spojler ako te ne mrzi za link:

Може ли се повезати FEN/UMBRELLA или било који од дебрид адона на овај titan bingie?

Може ли се повезати FEN/UMBRELLA или било који од дебрид адона на овај titan bingie?
naravno, ja sam konkretno povezao oba odnosno umbrellu preko library-a i bingie widgets addona od skina a fen light direktno preko njegovih widgeta...
može se i preko tmdb helpera pa se u njemu poveže fen,umbrella i sl.
najjednostavnije i najefikasnije po meni je trakt+fen light i direktno njegovi widgeti, sve radi super, ja sam se zezao sa library zbog ukućana kojima umbrella preko trakt liste automatski povlači samo naslove sa titlovima u library pa da imaju samo klik i gledaj varijantu...
sebi sam dodao hub trakt i tamo samo ubacio fen light widgete

Има га, али репо од @dEXE тренутно није у фукцији јер му сервер није на мрежи.

Nisam dugo koristio kodi, prešao na stremio pre jedno dve godine. Sad ga opet podesio Fen light, Real debrid i mogu da kažem da je to svemirski brod za stremio. Stremio je lakši dosta za podesiti ali je ovo mnogo bolje. E sad me zanima samo u vezi prevoda jel dovoljno platiti za titlove ono na godinu dana. Da li su tu svi dostupni prevodi ili mora i opensubtitle. Opensubtitle instaliran ali i on traži neku donaciju, ne pušta prevod nego izlazi neko obaveštenje za VIP

Ја углавном користим титлове официјелна верзија. Што се тиче opensubtitles - користи неофицијелну верзију јер са њом могу да се скину преводи.
А можеш скинути и A4 subtitles адон за преводе. Такође има код dEXE у репоу.

1000055417.jpg1000055416.jpg

Danas sam rijesio da sa kodija 19 predjem na 21.2, instalirano na Fire Stick 4K MAX. Nakon instalacije krenem da istestiram da vidim radi li sve OK i naletim na par filmova, iz lokalne mreze, sa cudnim problemom (vidi slike). Naime kao da je lijeva trecina slike izrezana i prebacena na desnu stranu. Do sada nikad nijesam nesto ovako vidio a koristim kodi vec jako dugo. Ono sto je zajednicko za filmove sa ovim problemom je da su HDR, ali sa druge strane i neki drugi HDR filmovi ili serije rade normalno. Prosao sam sve kroz postavke na kodiju kao i na firesticku i TVu, mijenjao par njih koje su mi se ucinile da mogu biti povezane sa problemom ali bezuspjesno. Na starom kodiju su ovi filmovi radili normalno. Ako je neko nekad naletio na ovakvu vizuelnu interpretaciju problema ili mozda uspio i da je rijesi molio bi za pomoc.

Ako promeniš rezoluciju u Kodi-ju da li se isto dešava?
Imaš ovde nešto više o tom problemu.

Poslednja izmena:
Ako promeniš rezoluciju u Kodi-ju da li se isto dešava?
Imaš ovde nešto više o tom problemu.
Hvala drug na linku. I kod mene su oba fajla koja ne rade HDR+. Srecom pa u cijeloj kolekciji filmova i serija imam samo nekoliko sa HDR+. Lakse mi je skinut nove verzije nego se sa ovim problemom, koji nije bas naivan pregoniti. A sto je najcudnije oba filma koja mi sad prave probleme sam gledao normalno sa kodi 19 na istom hardveru

Pozdrav, nisam siguran da li sam pogodio temu…
Do danas sam koristio robinhoodtv -kodibalkan, radilo je uglavnom dobro, medjutim danas kada sam pokusao da pogledam neku seriju iz balkanteke, javljala mi se greska da je ssl istekao. Pomislio sam da ce se popraviti ako uradim reinstal pa obrisah repo i krenuh sa instalacijom, medjutim ne mogu da skinem zip i da ponovo instaliram kodibalkan.
Da li znate sta se desava sa robinhoodom i sta bih mogao da uzmem kao zamenu i gde to da nadjem? Hvala

Nazad
Vrh Dno