Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Pozdrav, nisam siguran da li sam pogodio temu…
Do danas sam koristio robinhoodtv -kodibalkan, radilo je uglavnom dobro, medjutim danas kada sam pokusao da pogledam neku seriju iz balkanteke, javljala mi se greska da je ssl istekao. Pomislio sam da ce se popraviti ako uradim reinstal pa obrisah repo i krenuh sa instalacijom, medjutim ne mogu da skinem zip i da ponovo instaliram kodibalkan.
Da li znate sta se desava sa robinhoodom i sta bih mogao da uzmem kao zamenu i gde to da nadjem? Hvala
I meni se pre dva dana taj build upropastio i nisam mogao kao do sada kroz ponovnu samo fresh instalaciju da ga vratim sto nije bilo moguce jer nije bilo izbora sta instalirati, a potom sam ponovo probao reinstall ali repositori je mrtav. Nakon toga sam instalirao samo par addona... kroz dexe repo...tj vavoo tv i daddy live tv i to radi odlicno...

Hvala drug na linku. I kod mene su oba fajla koja ne rade HDR+. Srecom pa u cijeloj kolekciji filmova i serija imam samo nekoliko sa HDR+. Lakse mi je skinut nove verzije nego se sa ovim problemom, koji nije bas naivan pregoniti. A sto je najcudnije oba filma koja mi sad prave probleme sam gledao normalno sa kodi 19 na istom hardveru
Ili se vrati na kodi matrix ili koriguj kolekciju dotičnog sadržaja. U krajnjem slučaju pređi na drugi boks.

I meni se pre dva dana taj build upropastio i nisam mogao kao do sada kroz ponovnu samo fresh instalaciju da ga vratim sto nije bilo moguce jer nije bilo izbora sta instalirati, a potom sam ponovo probao reinstall ali repositori je mrtav. Nakon toga sam instalirao samo par addona... kroz dexe repo...tj vavoo tv i daddy live tv i to radi odlicno...
Hvala, znaci nisam sam u muci…Da li moze mala pomoc oko tog dexe, vidim da se cesto spominje, ali nisam naisao na link. Hvala

Drustvo kakva resenja koristite za libre elec za daljinski upravljac, tastatura je velika pa trazim sto jednostavnije resenje? I da li moze to jednostavno da se podesi?
Procitao sam da ima aplikacija za telefon da se skine zvanican remote control za kodi, ali sam vise za to da se koristi neki daljinski. E sad istrazivao sam malo sta ima od bluetooth opcija i cini mi se da su skupa resenja, a ovi obicni daljinci ne znam da li koriste IR (infrared) ili RF (radio frequency). Ima jeftini daljinci ali ne znam da li ce raditi jer potrebno je da imaju i usb uredjaj koji se povezuje sa racunarom. Pronasao ovo cudo ali pretpostavljam da onda mora i adapter 3,5mm jack Z na usb M https://www.gembird.rs/artikal/gmb-...koliko-android-box-postavljate-iza-tv--za-x96 i pitanje da li ce raditi, a mozda se samo ubaci u 3,5 slot za slusalice...
Tako da verovatno daljinski i nije toliki problem koliko bluetooth/IR/RF adapter/dongle kako se vec to zove sto se ubaci u usb slot i hvata signal. Nadam se da ima jednostavna resenja, na primer ima i ovako nesto ali baterija je punjiva sto je dodatna obaveza, a lakse ako se jednom ili dva puta godisnje zamene obicne alkalne baterije koje koriste obicni daljinci https://www.gembird.rs/artikal/gmb-...-backlight-and-touch--punjiva-bat--bl-5c--519
Gledam do 1000 dinara da izmislim nesto, valjda moze da se napravi da to radi i za male pare.

Pitanje za sve korisnike trakta kao free membership? Da li su vam skratili liste na 100 zbog limita. Vidim na sajtu, aplikaciji i u samom Kodi-ju i dalje imam dve kolekcije serije (98) i filmove (679). U podesavanjima trakt-a vidim da sam kao njihov korisnik nesto vise od 9 god dobio dodatne 8 liste.
Bolje da su povecali limit po kolekciji (listi) nego te dodatne liste.
Screenshot_2025-02-13-10-10-52-682_com.android.chrome.jpg

Da se nose da ne kazem gde... Ogranicili su sve, tamo gde se ima vise mislim da nisu skratili ali ne moze da se dodaje, tako da u watchlist nista ne mogu da dodam jer imam preko 100...

Da se nose da ne kazem gde... Ogranicili su sve, tamo gde se ima vise mislim da nisu skratili ali ne moze da se dodaje, tako da u watchlist nista ne mogu da dodam jer imam preko 100...
Mnogo je 60$ godisnje. Ajde 30$ pa i da platis. Za svaki slucaj sam svoje kolekcije prebacio na MBDlist. Morao da platim njihov patreon membership 175 din (mesecno) za drugu listu. Kao free korisnik moze jedna lista.
Takodje za svaki slucaj kolekcije su mi i na Simkl.

Ja imam 88 listi
Da je 30 EUR doživotna licenca uzeo bi
Ovako ću uzeti jedan mjesec u 3 godine srediti liste i terati dalje

Ја користим листу за гледање да обележим неки филм/серију који/а тек треба да изађе а које желим да погледам. А такође и ако чујем коментар да је неки филм/серија добар/а онда их обележим да погледам. И немам много ни филмова ни серија у листи за гледање.

Ja u watchlist imam preko 500 naslova, nakupilo se godinama, gde god naletim na nesto interesantno ja ubacim, ali se ne rukovodim uvek njom pa je eto lista narasla, jer ne moze sve da se postigne...
Sad moram da koristim interne favorite od fen lite da bih zapamtio nesto...

Ја користим листу за гледање да обележим неки филм/серију који/а тек треба да изађе а које желим да погледам. А такође и ако чујем коментар да је неки филм/серија добар/а онда их обележим да погледам. И немам много ни филмова ни серија у листи за гледање.
Bukvalno i ja tako,da me podseti.

Serija i film se sklanjaju iz watchliste nakon gledanja. Imati preko 100 planiranih stvari u toj listi je bas preterano. Ja trenutno imam 29 i to samo zato sto me mrzi da se posvetim i sklonim stvari koje znam da necu gledati.
Nisam siguran za progress da li se moze popuniti sa preko 100 stvari, mada mi ni to nije posebno bitno kada je serija zavrsena i ako sam je odgledao. Sansa da imam preko 100 ongoing serija je nikakva.
Evo moje statistike.
history mi je 67d watchtime. Nisam oduvek koristio trakt, nije sve tu ubaceno. Nek je i x3, dakle oko 200d ukupan watchtime serija. To je oko 15 godina pracenja.
29 serija u watchlisti ima predvidjanje od oko 30 dana watchtime. Recimo da je to oko 2 godine bez da zapocnem ista novo u buducnosti.

Alternativno gledano, ako pogledam minute i racunam da cu apsolutno konstantno moci da gledam 10h nedeljno u proseku (1h radnim danima i po 2.5h vikendom), trebalo bi mi 1.5 godina.

edit: pomesao cenu sa necim totalno. cena za nas je velika, ali za amere nije. meh. Kao sto kolega gore rece, 30$ bi bilo prihvatljivo.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo vip prošle godine isto sam na 30$ za produžetak ali verovatno ću ukinuti. Nema nekih prednosti osim

Neogeanicenih listi i Plex Automatic Scrobbling.​

Testiram Simkl, mada je dosta zatvoreniji API.

zamolio bih da se ne bavimo patkometrijom. hvala na razumevanju :)

Pogledajte prilog 480341Pogledajte prilog 480342

Danas sam rijesio da sa kodija 19 predjem na 21.2, instalirano na Fire Stick 4K MAX. Nakon instalacije krenem da istestiram da vidim radi li sve OK i naletim na par filmova, iz lokalne mreze, sa cudnim problemom (vidi slike). Naime kao da je lijeva trecina slike izrezana i prebacena na desnu stranu. Do sada nikad nijesam nesto ovako vidio a koristim kodi vec jako dugo. Ono sto je zajednicko za filmove sa ovim problemom je da su HDR, ali sa druge strane i neki drugi HDR filmovi ili serije rade normalno. Prosao sam sve kroz postavke na kodiju kao i na firesticku i TVu, mijenjao par njih koje su mi se ucinile da mogu biti povezane sa problemom ali bezuspjesno. Na starom kodiju su ovi filmovi radili normalno. Ako je neko nekad naletio na ovakvu vizuelnu interpretaciju problema ili mozda uspio i da je rijesi molio bi za pomoc.
Probaj sa Nova video player da pustiš film.

Е свашта да један Реал Дебрид кошта дупло мање годишње од Тракта :ROFLMAO:

У Бинџи скину може да се стави Моје листе као на Нетфликсу па удри колико хоћеш, мада никада ја нисам имао више од 15-ак ствари у Моје листе. Одгледам нешто и избацим, а скин више то не прикизује у виџетима јер може да се намести тако.

Mozes da dodas nove sadrzaje u trakt-u preko "add to favorites" . Ali i tu je ogranicenje na 100. Ali sada bar mogu da dodajem novije stvari koje bih mozda gledao. Nazalost jedino su ove trakt favorit liste vidljive u Fen lite addonu ( My lists - Trakt Favorites - Movies/TV Shows) i TMDb Helper-u ( Trakt - Movies Favourites/TV Shows Favourites . Nema ih u Umbrella addonu.

U zadnje vrijeme imam problema sa Kodijem.
Izbrisane stvari mi ne mice sa library/a.
Nasao sam u opcijama i odcekirao show empty tv shows i sad obicno makne.
Ali kako sam to cekirao sada ne dodaje filmove koji su dodati u flesku.
Koristim Kodi na fire stick, na jedan je 19.5 a na drugi 21. I na oba ne radi kako treba.

Za ciscenje biblioteke postoji clean library. options, media library pa pod video sekcijom clean. Tada ce da preceslja i skloni sve sto vise ne postoji.
Za dodavanje u library mora da se uradi rescan. Ja sam stavio da se rescan radi svaki put kada se kodi ukljucuje

Nazad
Vrh Dno