Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Desava li vam se da oficijelni titlovi ne nadju prevod za nesto a @dEXE -ovi nadju iz cuga?

Jedno prosto pitanje, sigurno neko od vas zna odgovor.

Imam instaliran kodi na andorid boxu, unutra su kompletno ubaceni i podeseni elementum, baubau, jacktook, scrubs v2. (iskljucivo sve za filmove sa prevodom)

Da li moze nekako da se napravi rezervna kopija kompletnog kodija (npr. na sd karticu / usb), i ako promenim android box uredjaj, da tamo prebacim kompletnu rezervnu kopiju, i imam sve isto kao na starom androidbox uredjaju?

Npr to moze da se uradi na aplikaciji TiviMate, pa me interesuje kakva je situacija sa Kodijem.
Jer iskljucivo na boxu koristim tivimate, kodi i smarttube.

Ima backup addon u samom kodiju (install from repository, program addons, backup) koji moze da bekapuje sve, ali kad vracas, nikad ne vrati bas sve kako treba. Vrati svaki addon i podesavanja unutar addona, ali podesavanja u kodiju ne vrati (bar meni). Nije lose resenje, ali nije idealno. Mozes da izaberes da zipuje u jedan fajl, pa da to lako kopiras gde hoces.

Ako imas kineski box koji je rutovan, onda je bas lako i sve moze (recimo swift backup uz root pristup, bekapujes sve i vracas bukvalno sve).

Znam da je @shamanNS pominjao neko resenje sa kopiranjem foldera, on bi to verovatno bolje objasnio.

Poslednja izmena:
Ima backup addon u samom kodiju (install from repository, program addons, backup) koji moze da bekapuje sve, ali kad vracas, nikad ne vrati bas sve kako treba. Vrati svaki addon i podesavanja unutar addona, ali podesavanja u kodiju ne vrati (bar meni). Nije lose resenje, ali nije idealno. Mozes da izaberes da zipuje u jedan fajl, pa da to lako kopiras gde hoces.

Ako imas kineski box koji je rutovan, onda je bas lako i sve moze (recimo swift backup uz root pristup, bekapujes sve i vracas bukvalno sve).

Znam da je @shamanNS pominjao neko resenje sa kopiranjem foldera, on bi to verovatno bolje objasnio.
Cekamo onda njegov odgovor, znacice sigurno i drugima. Treba mi što prostije rešenje. 👍

jel ovo dEXE-ov blog ne radi, mislim kao greska sa hostom prikazuje? i jos pitanje vezano za prevode, meni nesto ni dEXE-ova verzija titlova ne nalazi nista. :( ima li neki korak ili opcija podesavanja da se uradi ili samo log in sa titlova. hvala unapred

Cekamo onda njegov odgovor, znacice sigurno i drugima. Treba mi što prostije rešenje. 👍
Može i search foruma ali ajde imam vremena na bacanje.
Prostije da ne može prostije:
-Ako si na android 10 i niže: Bekap foldera celog ".kodi" foldera preko bilo kog file explorera, adblink-a ili iz samog kodi-ja (file manager-add source-u path kucaj special://home. Tu ćeš naći addons, userdata, media, system, itd. Ako želiš samo Kodi gui podešavanja ona se nalaze u guisettings.xml u "userdata" folderu
-Ako si na android 11+: moraćeš kopiju ".kodi" foldera da odradiš uz pomoć adblink-a ili iz kodi file manager-a, pre toga app permissions i daj Kodi-ju Allow management of all files i isključi "remove permissions and free up space"
-Sačuvaj taj folder kada podesiš Kodi po svom ukusu i restore gde god ti zatreba ali samo ako je isti release (matrix, nexus, omega, itd)

Ovo je stvarno odlicno resenje, ne moze brze i jednostavnije. Ne znam sto sam se do sad cimao drugacije. Pitam se sta bi bilo kad bih probao i kad nije isti release (probacu na nekom forku sa strane). Kod backup addon-a je prikazivao upozorenje, ali je u principu sve radilo i kad nije isti release.

Jel postoji neki safe deo koji svakako mogu da kopiram i kod razlicitog release-a?

/userdata/addon_data, očigledno 😁 Probleme mogu eventualno da naprave sami addons ako se između "major" verzija Kodi desi neka drastičnija promena. Poput onoga kada su između Kodi 18 i Kodi 19 prešli sa Python 2 na Python3 pa bukvalno ni jedan stari addon nije radio.
I naravno da veće šanse može da napravi kad backup novije verzije Kodi radiš restore na stariju nego kad tražiš staro > novo.

Kako god probaš da vratiš sve pa ako nakon toga brljavi Kodi lako ćeš da zvekneš "clear data" ili uninstall pa iz početka i sledeći put probaš konzervativniji pristup oko toga koje fajlove gaziš a koje ne diraš.

Jasno, hvala ti. Sa 21.2 na 22 je prošlo bez ikakvih problema za probu...

Moze mala pomoc oko titlova na Kodiju.
Cesto mi se desava da kad hocu da ubacim titl moram da kucam naziv filma ili serije jer nece da ga prepozna zbog onih zvezdica i slicnih znakova.postoji li nesto sto treba da se namesti da cita kompletan naziv filma bez tih znakova u razmaku.Nadam se da ste shvatili sta pitam.Hvala

Postoji, ako se radi o lokalnoj sredi videoteku ovako
Ako koristiš neki streaming servis mislim da nema nekog automatskog rešenja ali sačekaj neka neko drugi potvrdi.

Znam da je u nekim drugim aplikacijama to rešeno tako što traži preko Id-a, i meni je problem ovo kako je rešeno u kodiju za korišćenje sa debrid servisima npr.

Vrlo često ne izbaci rezultat zbog toga. Ne znam da li to može da se reši razvojem drugačijeg addon-a ili je problem u samom kodiju.

I mene interesuje ako moze išta da se uradi.

Ne znam kakvih problema to imate toliko, uglavnom kad se ide na pretragu titlova sa nekog addona, uvek nalaze ispravno sve, opensubtitles trazi preko id-a, titlovi trazi samo prema nazivu, ali retko ne nadje ispravno, desi se da ne nadje ako naziv filma ili serije ima nestandardne karaktere, tj. slova sa kvacicama, pa pošto u nazivu videa to retko stave nemogice je pronaći ako je u bazi titlova upisan sa... U rucnoj pretrazi za laksi unos mozete koristiti, ukoliko ga znate, imdb broj umesto naziva...

Ja koristim opensubtitles plus addon... Jel to najbolja varijanta za opensubtitles?

Izgleda da će trakt limitirati free korisnike na 2 custom liste i na po 100 itema po listi uz nebulozne vip cijene, nije mi jasno od kada jer meni još rade kao i do sada...pitanje je šta će biti i sa up next i drugim featurima...

Ne znam kakvih problema to imate toliko, uglavnom kad se ide na pretragu titlova sa nekog addona, uvek nalaze ispravno sve, opensubtitles trazi preko id-a, titlovi trazi samo prema nazivu, ali retko ne nadje ispravno, desi se da ne nadje ako naziv filma ili serije ima nestandardne karaktere, tj. slova sa kvacicama, pa pošto u nazivu videa to retko stave nemogice je pronaći ako je u bazi titlova upisan sa... U rucnoj pretrazi za laksi unos mozete koristiti, ukoliko ga znate, imdb broj umesto naziva...
Mrdule ima problem. Ja znam da sam baš retko nailazio da ne izbaci rezultat. U njegovom slučaju verovatno naziv i specijalni karakteri filma/serije. Zato se i preporučuje da se sredi lokalna biblioteka po uputstvu gore. Zakon za to su Sonarr/Radarr, a može i filebot da odradi.
Izgleda da će trakt limitirati free korisnike na 2 custom liste i na po 100 itema po listi uz nebulozne vip cijene, nije mi jasno od kada jer meni još rade kao i do sada...pitanje je šta će biti i sa up next i drugim featurima...
Da ****** izgubiće veliku bazu korisnika ovim smrdljivim potezom limitiranja free korisnika.

U
Ja koristim opensubtitles plus addon... Jel to najbolja varijanta za opensubtitles?
Uvek prvo titlovi addon, jer su tu najkvalitetniji, kao backup opensubtitles plus za com i onaj drugi sa duplim titlovima za org, local za lokalne, a moze i a4ksubtitles pride...
Uz to obavezno subloader jer on radi dodatni posao ;)
Pozdrav, da li iko zna kada ce opet proraditi BauBau Klik Premium, hvala unapred
Iskreno ne znam tacno, tu gde je server se odradjuju neki radovi, prvo je bila ugasena struja sporadicno, sad je nacisto, ne znam dinamiku... A nisam na vreme prebacio na drugi... Bice, ali kada, ne zna se...

@dEXE Repo ti nedostupan? Juče čačkao nešto na Kodi-ju dodao u source i error network bla bla.

Nisam duže vreme koristio kodi, uključim i primetim da mi Fen+Real Debrid ne radi, ne nalazi izvore !? Zna li neko u ;emu je problem, Stremio mi radi normalno.

Da ti nije istekao RD kao meni neki dan. Stremio radi pa radi jer biras sta ces I odakle...

Koristim Elementum i recimo kad idem na seriju The Day of the Jackal to nece povuci sa titlova pa moram u rucnoj pretrazi da kucam.O tome sam pisao.

Koristim Elementum i recimo kad idem na seriju The Day of the Jackal to nece povuci sa titlova pa moram u rucnoj pretrazi da kucam.O tome sam pisao.
Sad sam probao Elementum i istu seriju, kroz trakt listu i subloader mi je pokrenuo titlove addon koji je odmah izbacio rezultate... Sto kod tebe nece, nemam pojma...

Pošto mnogi pitaju ili ne znaju koja je funkcija i kako podesiti SubLoader addon evo ukratko...
Addon isključivo instalirati iz mog repa, jer je tu jedino apdejtovana i sređena verzija, addon se instalira kao servis addon i tamo se nalazi.
Služi da sam pokrene pretragu titlova kada se pokrene stream, pošto to ne može sistemski.
Ima dva režima, prvi da sam pretraži titlove preko opensubtitles sajta i učita ga ali taj režim nećemo razmatrati.
Drugi je da pokrene izabrani addon za titlove u sistemu i za jezike koji su sitemski namešteni, u ovom slučaju preporuka je Titlovi unofficial addon.
Ima tu i dodatnih opcija, šaljem screenshot ekrana pa podesite prema njima...
Služe da se ne učitava eksterni titl ako ima embedovan, slučaj kod netflix ripova i sl., da učita naš audio ako ga stream ima, da ne pokreće pretragu titlova za odredjene addonove i td.
Postoji opcija i da proverava da li titl postoji bez pokretanja streama, ali za sad ne radi sa Titlovi addonom, pa ako to koristite kad izbaci grešku izaberete kompatibilan addon radi provere...
Valjda je jasnije, i naravno preporuka jer bez njega svakako je teže i sporije učitavanje titlova...

Prilozi

• screenshot00003.png
    screenshot00003.png
    278.4 KB · Pregleda: 170
  • screenshot00004.png
    screenshot00004.png
    299.8 KB · Pregleda: 160
  • screenshot00005.png
    screenshot00005.png
    313.9 KB · Pregleda: 143
  • screenshot00006.png
    screenshot00006.png