Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Cinjenica da konzola ogavno izgleda me je do sada uspesno sprecavala od toga da bacim novac na nju, sad sam u problemu.

Stigla "ispravljena" verzija K-Silver TMR analoga. Zamenjen samo levi musteriji. Nisam imao problema sa range, tako da su verovatno ispravili problem koji su imali.
Narucio sam jos par nekih novih koji su se pojavili na trzistu pa javljam utiske.
Jel može preporuka za analog? Jel su stigli nove koje si čekao?
Imam jedan džojstik sa driftom, pa bih da zamenim za kvalitetan. U DE sam, pa je i nabavka lakša.

Kako si odlemio i zalemio analog? Lemilicom ili? I jel imaš tu neki savet?

Ljudi, pre 5 minuta mi PS5 saopštio da ga ugasim jer se pregrejao?!
Žena igrala Astrobota 2-3 sata.
Stoji ispod televizora u polici gde stoji oduvek i gde je PS4 stajao godinama.
U zadnjih mesec dana smo ga čak slabije igrali (klinac dobio gejmerski comp 😀)
*** ova 5-ica... 4-orka nije gašena godinama i još mi radi. Ova 5-ica...za 1,5 godinu prvo džojstik drift a sad se pregrejava. 🤷🏻

Prilozi

• 20250202_112639.jpg
    20250202_112639.jpg
    192.8 KB · Pregleda: 225
За почетак побај да "продуваш" вентилатор од прашине.

Ljudi, pre 5 minuta mi PS5 saopštio da ga ugasim jer se pregrejao?!
Žena igrala Astrobota 2-3 sata.
Stoji ispod televizora u polici gde stoji oduvek i gde je PS4 stajao godinama.
U zadnjih mesec dana smo ga čak slabije igrali (klinac dobio gejmerski comp 😀)
*** ova 5-ica... 4-orka nije gašena godinama i još mi radi. Ova 5-ica...za 1,5 godinu prvo džojstik drift a sad se pregrejava. 🤷🏻
Meni je na slicnom mestu, samo sam iza njega napravio rupu za sve kablove i na tu rupu stavio mali ventilator da ubacuje svez vazduh

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    183.2 KB · Pregleda: 137
Ma ima mesta za izbacivanje toplote, nije do toga. Pogotovo sto se posle 2h pregrejao za igru koja nije puno zahtevna.
Prati kad je upalis kako izbacuje vazduh i kojom brzinom rade ventilatori. Jer kad je konzola vruca, venitlatori budu bas bucniji.

Ima mesta ali je konzola u kutiji i nema cirkulaciju vazduha i ostaje vruć vazduh u toj kutiji. Ili malo veći prostor ili d a neki vent kao kolega ubaci. 12ica radi tu odličan posao, sam da pogura vruć vazduh napolje. Na starom avr koji se grejao kao ringla sam tako radio.

Naravno nije isključeno da je konzolon vent nakupio prašinu ili nešto slično.

Ima mesta ali je konzola u kutiji i nema cirkulaciju vazduha i ostaje vruć vazduh u toj kutiji. Ili malo veći prostor ili d a neki vent kao kolega ubaci. 12ica radi tu odličan posao, sam da pogura vruć vazduh napolje. Na starom avr koji se grejao kao ringla sam tako radio.

Naravno nije isključeno da je konzolon vent nakupio prašinu ili nešto slično.

Mislim da je nakupio prašinu..
Sad ga otvorih i usisah. Jes' bilo dosta prašine.
Ali 4-oka je tu stajala i ni jednom nije štucnula.

Gledam ove dve slike i ne mogu da provalim jel vam konzola malo izdignuta ili ste je samo onako oborili?
Postolje je jako bitno ma kako konzola da stoji, ne samo zbog stabilnosti već i zbog hladjenja.
Sony je malo zeznuo sve što više ne daje postolje uz konzolu već se prodaje posebno, mada tačno su znali šta rade.
Izdignite nekako malo konzolu ako već nemate postolje, Pro model za horizontalno postavljanje ima baš korisne držače.

PS5ProStand.png

Gledam ove dve slike i ne mogu da provalim jel vam konzola malo izdignuta ili ste je samo onako oborili?
Postolje je jako bitno ma kako konzola da stoji, ne samo zbog stabilnosti već i zbog hladjenja.
Sony je malo zeznuo sve što više ne daje postolje uz konzolu već se prodaje posebno, mada tačno su znali šta rade.
Izdignite nekako malo konzolu ako već nemate postolje, Pro model za horizontalno postavljanje ima baš korisne držače.

Pogledajte prilog 479027
te drzace ima i slim model

Onda je sve super, sliku Pro modela sam stavio kao primer jer sam na nju prvo naleteo.
Uglavnom, izdignuta konzola + dobar protok vazduha i sve top.

Moja je slim i ima te držače. Izdignuta je.
Mislim da je prašina bila problem.
5-ica nekako usisava više prašine izgleda 🤷

Da pitam i ovde. Da li ste koristli PS remote sa netom van doma?
Meni kada sam nakacen na istu mrezu, sve radi. Ali van stana nece da se poveze. Izgleda da nesto treba da podesim na ruteru ali ne znam sta tacno.

Da pitam i ovde. Da li ste koristli PS remote sa netom van doma?
Meni kada sam nakacen na istu mrezu, sve radi. Ali van stana nece da se poveze. Izgleda da nesto treba da podesim na ruteru ali ne znam sta tacno.
Ja sam trenutno nekih 200km od konzole, radi remote play i preko wifi na laptopu, i preko mobilnih podataka na telefonu

Konacno sam poklekao i porucio Pro kod hvaljenog prodavca sa KP, sad jos samo da sacekam nedelju dana da stigne. :D
Kaze on se ne kupuje cesto pa se zato porucuje i malo duze se ceka..
Mozda odradim i neko poredjenje pre nego sto debelog prosledim na oglase ovde...

Stigao konacno posle nedelju dana a stari ode na oglase :)

Trebao sam odmah da uzmem i vertikalni stalak posto horizontalno zauzima vise mesta, ali sta je tu je, stajace oboren neko vreme za pocetak 🤷‍♂️

Prilozi

• 20250203_104157.jpg
    20250203_104157.jpg
    126.4 KB · Pregleda: 137
Koristiš ovaj USB kabl za PS ili TV? Baš sam naručio za TV jedan da se ne zavlačim svaki put.

Na dongle za sluške mislim.

Ovaj ovde ispod punjaca je za sluske, a imam drugi razvucen kroz zid koji ide u tv a dole je u komodi pa se ne vidi :)

Znam da je za sluske po donglu nego da li za konzolu ili tv. Mislim primetio sam da ljudi ne koriste prednji usb za dongle ali ne kapiram zašto.

napred je 2.0, pozadi je 3.0, zato napred koristiti isključivo za charge. Latency i ostalo...

Na pro sad svakako ne moze napred, morao bi da nadjem adapter usb c na usb a pa bi strcalo jos vise...

Drzao sam ga ubodenog napred al me bio strah da sin ne otkine pa sam ubo pozadi produzni u konzolu :)

Taj dongle sam ubo u konzolu kada sam sluske kupio i od tada ne mrda. Ponekad koristim sluske ali nema potrebe stalno vaditi, pozadi se ne vidi i zato je tamo.

Rade sluške bez greške na prednjem na PS dok na TV neće na 2.0 već samo na 3.0
Rade i meni, ali ja igram offline single player igre pa ako i postoji neki latency nije strašno. Kod online igranja jeste problem. Ne mogu da tvrdim da se dešava, ali ako savetuju da ide isključivo pozadi sigurno nije bezveze. U svakom slučaju u zadnje vreme ih koristim samo za slušanje muzike na telefonu, retko kad na konzoli.

Nazad
Vrh Dno