Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Au nije valjda ps 4 izašao pre 10 godina? Ja sam mislio tipa 2018-2020. Nije gejmer, igra jedino fudbal i ponešto još, ali fudbal i vožnje su glavne.

Kako i na xbox i na PS može da se igra Fifa?

Cross platform je ali sa ogranicenjem da moraju da budu konzole "iste jacine".
PS4 moze samo sa Xbox One i to onu slabiju verziju, a PS5 moze sa Xbox X/S i PC.

Pošto može da se nađe polovan dobar ps 5 (poželjno sa garancijom) i nov/polovan Xbox series s?

I ako su crossplatform zašto onda iko kupije pa5 kad može na duplo jeftinijem Series S da igra sve isto?

Pa nije bas sve isto, sa S si ogranicen hardverski na nizu rezoluciju i ostalo sto ide sa time..

Kako kad može 1440p da tera
Može ali neke manje zahtevne igre. Za ove AAA uglavnom si ograničen na oko 1080p, slabiju grafiku i 30 fps-a, pogotovo ovi naslovi koji će tek doći. Ako ti to ne smeta i koristiš neki monitor ili 1080p TV Series S je way to go.
Imam konzolu dve godine i mogu reći samo reči hvale. Koliko para toliko muzike.
Kod nas se uglavnom kupuje Sony jer je mnogo više popularan.

Pošto može da se nađe polovan dobar ps 5 (poželjno sa garancijom) i nov/polovan Xbox series s?
Još jednom da ponovim, ovo nije tema za kupovinu Playstation 5 konzole, a još manje za kupovinu Xbox Series konzola. Ako je potrebna pomoć sa izborom, možeš otvoriti temu u podforumu "Šta da kupim?". Ako je potrebna pomoć u vezi sa kupovinom PS5, postoji posebna tema za to u podforumu "Gde da kupim?". Ako te interesuju cene, pogledaj oglase.

Može ali neke manje zahtevne igre. Za ove AAA uglavnom si ograničen na oko 1080p, slabiju grafiku i 30 fps-a, pogotovo ovi naslovi koji će tek doći. Ako ti to ne smeta i koristiš neki monitor ili 1080p TV Series S je way to go.
Imam konzolu dve godine i mogu reći samo reči hvale. Koliko para toliko muzike.
Kod nas se uglavnom kupuje Sony jer je mnogo više popularan.
Vidi, sa sumiramo, kupiti PS5, ako se nema za PS5, onda Xbox S, ima ako se gadja jos jeftinije, uhakovan PS4 polovan. Kraj price, sibaj dalje.

4k je bitno tek na 55+ inca televizorima.

To onda nije fhd nego samo razvučeno pa blurovano
Za 300€ novo na KP i vise nego povoljno veruj mi, posto za te pare ne moze odavno ni pristojna grafika da se uzme. Ko ima TV do 43 inca, aposlutno mu vise od neceg na full HD ne treba. Ja barem ne vidim razliku.

PS Portalu je bas pala cena al me mnogo odbija (ne)mogucnost zamene pecurkica.

I ja kad sam razmišljao o portalu najviše me brine drift na pecurkicama. Ako su iste kao na dualsense-u onda stvarno može problema da bude.

Nisu iste. Malo više "lete", nisu toliko zategnute kao na dualsense. Odgovaraju mi, brzo sam se navikao. Uzgred, na aliju postoje i zamenske u slučaju drifta, prilično su jeftine.

Edit : savet za podešavanje mreže Portala za rešavanje "Connection problem" smaranja : lično, najbolje rešenje koje sam našao je vezivanje konzole putem LAN porta, a Portal da ide na dedicated 5G mrežu. Na njoj je samo portal i ni jedan drugi uređaj. Svi ostali uređaji u kući su na 2.4Ghz mreži. U suprotnom zagušenje mreže stvara probleme sa konekcijom.
SBB ruter daje mogućnost bacanja dva signala, ne znam kakva je situacija sa ostalim provajderima kod nas.

Poslednja izmena:
A kakva je situacija u slučaju pravog remote igranja van kuće. Može li npr hotspot sa telefona da posluzi, wifi mreže po hotelima i slično?

A kakva je situacija u slučaju pravog remote igranja van kuće. Može li npr hotspot sa telefona da posluzi, wifi mreže po hotelima i slično?
App ti po default stavi za video quality "Standard" što je (kako kažu) oko 2.5 GB na sat. Low je 1.6 GB/h, High 5.2 GB/h i Best 6.8 GB/h. Čisto da imaš na umu ako nemaš mnogo gigabajta u paketu. To dakle važi samo kada si na Mobile Data. Kada si na WiFi onda ide max sve, ne štedi, a ni nemaš da podesiš kvalitet za WiFi.

Inače njihova Remote app nije dostupna u Play Store ako imaš srpski Google nalog, moraš da skineš APK sa nekog pouzdanog sajta (apkmirror) i instaliraš ručno.

Ako ćeš na laptop, onda skineš sa PS sajta program za tvoj sistem i sve ok.

Ne uspevam preko telefona da pronađem preporuku za servis. Jedan analog na PS5 kontroleru je počeo da vuče u levo. Molim za preporuku u privatnoj poruci. Može Beograd ili poštom ako neko radi.

Kupljen 12m ps+ extra za 4k i bo6 nosioc za 2k
Nije vise aktuelno,bez ponuda !

Pozdrav za bezvrednu masu koja voli lajkovati (n)

Obrisite moja dva posta,ne bih da kvarim atmosferu eliti

Poslednja izmena:
Moze li preporuka za hall gimbale? Kontam da na aliexpressu uzimate
Preventivno bih uzeo za 4 kontrolera, pa kad budem imao vremena, ili kad zaribaju, da zamenim

Imam isti problem kao ovaj član (odakle sam uzeo sliku) na Reddit-u: dakle taj slajder za Music se uvek vrati na sredinu u mom slučaju. Kada ga pojačam on stoji tu, ali se vrati na sredinu kada ugasim i upalim konzolu.
Zna li neko kako "zakucati" taj slajder na neku određenu vrednost?

Prilozi

• 1pzo7h57ixob1.png
    1pzo7h57ixob1.png
    1.7 MB · Pregleda: 41
Konacno sam poklekao i porucio Pro kod hvaljenog prodavca sa KP, sad jos samo da sacekam nedelju dana da stigne. :D
Kaze on se ne kupuje cesto pa se zato porucuje i malo duze se ceka..
Mozda odradim i neko poredjenje pre nego sto debelog prosledim na oglase ovde...

Drugar ima ps4 sa nalogom koji ne koristi vise(batalio igrice odavno). Ako se ja ulogujem na njegov nalog na mom ps5 i skinem rdr 2 i igram ga sa mog naloga, da li ce meni ostati taj save? Ako npr kupim igru na mom nalogu da li cu nastaviti tamo gde sam stao dok sam igrao njegovu igru sa mog naloga?

Konacno sam poklekao i porucio Pro kod hvaljenog prodavca sa KP, sad jos samo da sacekam nedelju dana da stigne. :D
Kaze on se ne kupuje cesto pa se zato porucuje i malo duze se ceka..
Mozda odradim i neko poredjenje pre nego sto debelog prosledim na oglase ovde...
Kada je rekao da ce da stigne?

Rekli su mi da se ceka nedelju dana. Nismo pricali o tacnom datumu ali pretpostavljam da nece pre februara 🤷‍♂️

Nazad
Vrh Dno