Pozdrav, nameravam da kupim PS5 pa me zanima vaše mišljenje da li biste mi uopšte preporučili, navodim razloge:
1) Poslednji put sam konzolu igrao početkom 2000-ih i to je bila sega, od tada samo PC.
Igram najviše Helldivers 2 na Steam-u, ali bih probao i Astrobot i još možda neke trke (koje ne mogu da igram na K+M) pa otuda ideja da kupim PS5.
2) Probao sam PS4 kontroler na PC-u i bilo mi je baš teško da ga koristim jer je veoma mali, a ja imam velike šake, pa dobijem grčeve posle 5 min.
Da li je PS5 kontroler bolji po ovom pitanju? Ko ima veće šake da li ima problema sa PS5 kontrolerom?
3) Da li uzeti nov, polovan ili od Mađara preko KP? Pitam jer:
video sam na forumu da se ljudi žale na "drift" koji se često javi i posle par meseci. Ako uzmem nov - imam garanciju (ali samo 2 god), ako uzmem polovan - imam "lufta" da kupim nov kontroler, ako uzmem od Mađara - imam garanciju ali se sporije/teže ostvaruje. Inače imam lemilicu i amaterski znam da lemim, pa postoji i opcija da menjam senzore.
4) NajJeftinija varijanta za nabavljanje sadržaja?
da li uzimati wallet kodove (video sam kako ovde na forumu) pa kupovati u PS store, ili uzeti model sa CD-om pa kupovati CD-e? Nešto treće?
Ako bih išao full digital pristup, na koju državu napraviti nalog i kako kupovati sadržaj najjeftinije?
Nadam se da nisam udavio

Hvala.