Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Hvala svima na odgovorima :) Izgleda da će biti "Digital" verzija (sem ako ne nađem dobar deal za disc) i od Mađara sa KP-a.

Pitanje: kada budem tražio, kako da znam pre kupovine da li će unutra doći v1 ili apgrejdovan kontroler gde su "popravili" stick drifting?
Budući da bih kupio na KP, nema ono 14 dana vraćanja pa da budem siguran pre kupovine :)
Hvala

Otkud ti to da su popravili drift? Prvi put cujem za to
Prevod: povećali broj sati igranja pre nego što riknu. Pa ono, čitao sam dosta po netu o tome i pominje se da je situacija znatno bolja na novijim modelima. Pogleda se iza neki dugački broj pa ako se završava sa "..V1A" onda je ok.

Poslednja izmena:
Koji je najjeftiniji kontroler (da ima kod nas u radnjama) da radi bezicno na ps5? Treba da mi dolaze neka mala deca za praznike pa ne bih da mi sj*bu moj 😂

Prevod: povećali broj sati igranja pre nego što riknu. Pa ono, čitao sam dosta po netu o tome i pominje se da je situacija znatno bolja na novijim modelima. Pogleda se iza neki dugački broj pa ako se završava sa "..V1A" onda je ok.
bilo je price o tome, ali nisam siguran koliko su tacne... meni se na ova javio drift, cak mislim da se na tom "novijem" prvo javio... A triger mi je pucao na starijoj verziji cini mi se

Jok. Ja sam dobio takav joystick i za 6 meseci je prodriftivao i to baš mnogo.

E šteta, nov sam u tome pa mi je čudno ali verujem da je svima vama već normalno to. Koji je najjeftiniji ili najlakši način da se to reši?
Ok 2 godine kod Mađara, a posle toga? Šta ste vi radili kada je prodriftovao?
Izvinjavam se ako je bilo ovo pitanje već, neka mod obriše ako treba.

E šteta, nov sam u tome pa mi je čudno ali verujem da je svima vama već normalno to. Koji je najjeftiniji ili najlakši način da se to reši?
Ok 2 godine kod Mađara, a posle toga? Šta ste vi radili kada je prodriftovao?
Izvinjavam se ako je bilo ovo pitanje već, neka mod obriše ako treba.

После у сервис 😁
Пишу овде људи да је тад добро заменити стик-ове са другим типом (хал, тмг...) који су бољи и отпорнији али нисам то пробао па немам искуства како се показало.

Ja ga za sad resavam tako sto pritisnem pecurku do kraja i vrtim pune krugove 20-30 sekundi. Deluje debilno ali isprobavao sam redom neinvazivna resenja sa neta i ovo deluje, vrv mi je drift zbog naslaga prljavstine pa ga ovo malo sredi. Svakako se vrati opet posle nekog vremena ali i dalje je vise nego podnosljivo.

Danas je nestajalo struje 5 puta. I posle upalim PS5 kad posle obavestenja i reatarta on ne prolazi ekran koji me tera da izvadim SSD i ponovo ga upalim. Daje mi samo opciju dugmeta da potvrdim to i ugasim PS5. Ne da mi safe mod džaba drzim power on po 7 sec ili duže.

I otvorim ja panel i SSD poklopac kad tu onaj mali šraf drži SSD. Koji nemam čime da odvrnem. I sada od konzole imam da je gledam kako sedi na polici.

Ima li nekog rešenja i odakle mi milimetarski odvijač sada? Nije lepo da sam ne može da obrise sve ili onemogući SSD nego me tera da vadim

Ako je onaj sraf sto se dobije uz konzolu onda se odvije klasicnim srafcigerom? Nije toliko mali. Moj moze i prstom da se odvije jer nije zategnut toliko
Danas je nestajalo struje 5 puta. I posle upalim PS5 kad posle obavestenja i reatarta on ne prolazi ekran koji me tera da izvadim SSD i ponovo ga upalim. Daje mi samo opciju dugmeta da potvrdim to i ugasim PS5. Ne da mi safe mod džaba drzim power on po 7 sec ili duže.

I otvorim ja panel i SSD poklopac kad tu onaj mali šraf drži SSD. Koji nemam čime da odvrnem. I sada od konzole imam da je gledam kako sedi na polici.

Ima li nekog rešenja i odakle mi milimetarski odvijač sada? Nije lepo da sam ne može da obrise sve ili onemogući SSD nego me tera da vadim

Standardan "philips screwdriver"

Dok čekam da prođu praznici kako bih poručio PS5 (hvala svima ovde na pomoći), imam još jedno pitanje za one koji konzolu imaju duže vreme:
- šta PS zahteva po pitanju mehaničkog održavanja?
Ok kontroler ću morati da rešim posle garancije (hall effect verovatno), ima li još nešto? Nešto što trebam da radim redovno (kao mali servis) i nešto što treba jednom u par godina (veliki servis). Ako tako nešto i treba uopšte. Ne bih da moram da ga nosim u servis zbog neke gluposti što sam mogao da sprečim da sam redovno održavao.
Hvala :)

Dok čekam da prođu praznici kako bih poručio PS5 (hvala svima ovde na pomoći), imam još jedno pitanje za one koji konzolu imaju duže vreme:
Ok kontroler ću morati da rešim posle garancije (hall effect verovatno), ima li još nešto? Nešto što trebam da radim redovno (kao mali servis) i nešto što treba jednom u par godina (veliki servis). Ako tako nešto i treba uopšte. Ne bih da moram da ga nosim u servis zbog neke gluposti što sam mogao da sprečim da sam redovno održavao.
Samo ga upali i uzivaj u njemu...

Intervencijom majstora je izvađen SSD. Vratio sam ga i problem je prisutan i dalje. Moraću da ga ubacim u kompjuter da probam format. Šrafove od sada samo rukama zavrcem.

Da li si upravo pretpostavio/la moj pol?

Šta ima da se ume, ili imaš odvijač ili nemaš pa oguliš šraf tako da je sledeći korak neki alat koji nemaš pa daš nekome ko ima.

Ааа...чачк'о, чачк'о па инфицир'о...шраф... јасно сад

Samo da ga ne drzis u zatvorenom prostoru gde nema cirkulacije vazduha nego da bude negde gde moze da "dise". I da ne stavljas podmetace ili one kao male tepihcice ispod jer to jos vise prasine generise i uvlaci u ventilator.

Osim ciscenja analoga i eventualne zamene vajpera ako se upustis u to sam , zahteva i ciscenje prasine koja se nakupi unutar njega zavisno od kolicine igranja i prasine koja zna da ti se akumulira to moze biti u intervalu 3-12 meseci.

Pozdrav, nameravam da kupim PS5 pa me zanima vaše mišljenje da li biste mi uopšte preporučili, navodim razloge:

1) Poslednji put sam konzolu igrao početkom 2000-ih i to je bila sega, od tada samo PC.
Igram najviše Helldivers 2 na Steam-u, ali bih probao i Astrobot i još možda neke trke (koje ne mogu da igram na K+M) pa otuda ideja da kupim PS5.

2) Probao sam PS4 kontroler na PC-u i bilo mi je baš teško da ga koristim jer je veoma mali, a ja imam velike šake, pa dobijem grčeve posle 5 min.
Da li je PS5 kontroler bolji po ovom pitanju? Ko ima veće šake da li ima problema sa PS5 kontrolerom?

3) Da li uzeti nov, polovan ili od Mađara preko KP? Pitam jer:
video sam na forumu da se ljudi žale na "drift" koji se često javi i posle par meseci. Ako uzmem nov - imam garanciju (ali samo 2 god), ako uzmem polovan - imam "lufta" da kupim nov kontroler, ako uzmem od Mađara - imam garanciju ali se sporije/teže ostvaruje. Inače imam lemilicu i amaterski znam da lemim, pa postoji i opcija da menjam senzore.

4) NajJeftinija varijanta za nabavljanje sadržaja?
da li uzimati wallet kodove (video sam kako ovde na forumu) pa kupovati u PS store, ili uzeti model sa CD-om pa kupovati CD-e? Nešto treće?
Ako bih išao full digital pristup, na koju državu napraviti nalog i kako kupovati sadržaj najjeftinije?

Nadam se da nisam udavio :) Hvala.
Sto fini neko ne odgovori coveku?

1. Ima brdo igara koje mozes odigrati za Play Station kad vec nisi imao konzolu 20 godina. U tom smislu vise nego obavezna je PS Plus Extra pretplata, koja ce ti, osim 3 igre mesecno, otvoriti ogromnu bibliotrku igara koje verovatno nisi igrao. PS Plus je uskov i za online play, nije to kao kod PC dzabe.
2. Bolji je egronomski Dual Sense za PS5, ali to je subjektivna stvar.
3. Samo nov. Sto se drifta tice, moje iskustvo da je serija dzojstika koja se zavrsava na A (neko gore napisa da je to revizija) - najgora. Najbolja je nova (B).
Licno isksustvo je da onaj koji mi pre 3 i po godine dosao uz PS5 najbolji, bez ikakve oznake, samo mu je crkla baterija. Bateriju nisam ni posle 2 baterije sa alija uspeo da napravim pa sam samo kupio nov.
Ovi dzojstici sa oznakom A na kraju - mislim da sam, verovali ili ne, cak 4 reklmirao/vracao. To je srednja serija (prva nema oznaku, nego 1 na kraju, druga je A a treca B)
Sony zaradjuje debelo na dzojsticima. Tri dzojstika maltene cena kao play station, a u proizvodnji nije ni 20tak dolara, a verovatno i manje. Cak su imali ideju da nam naplacuju joystick pecurkice, sto postoji kroz skupoceni Dual Sense Edge joystick.
Preporuka, uvek kupuj joysticke u zvanicnij radbji s garancijom i teraj dok traje.
4) Ja bih ako vec nisi uzeo, ipak uzeo Disk varijantu, jer ima PS4 i PS5 polovnih diskova na kilo. Najjeftinija varijanta je deljenje naloga. Malo je komplikovano za pocetnike i treba malo poverenja, al se svodi na to da kupis nalog, odigras igru, prodas nalog. Nalog se deli na gosta i nosioca. Prouci malo. Cesto na ovom forumu delimo i prodajemo naloge. Tu je i susedni forum Razmena igara, Kupujem prodajem i sl. Kupovanje wallet kodova ti je jedina opcija jer nase kartice ne rade na PS Store. Gore sam napisao, PS Extra je obavezan za vlasnike svih novih Play Stationa, naigraces se debelo.

Dodatno - po pitanju odrzavanja - ja i brat ga arcimo 3 i po god i apsolutno nista se ne greje ne zuji ne cakce…

Sto fini neko ne odgovori coveku?

1. Ima brdo igara koje mozes odigrati za Play Station kad vec nisi imao konzolu 20 godina. U tom smislu vise nego obavezna je PS Plus Extra pretplata, koja ce ti, osim 3 igre mesecno, otvoriti ogromnu bibliotrku igara koje verovatno nisi igrao. PS Plus je uskov i za online play, nije to kao kod PC dzabe.
2. Bolji je egronomski Dual Sense za PS5, ali to je subjektivna stvar.
3. Samo nov. Sto se drifta tice, moje iskustvo da je serija dzojstika koja se zavrsava na A (neko gore napisa da je to revizija) - najgora. Najbolja je nova (B).
Licno isksustvo je da onaj koji mi pre 3 i po godine dosao uz PS5 najbolji, bez ikakve oznake, samo mu je crkla baterija. Bateriju nisam ni posle 2 baterije sa alija uspeo da napravim pa sam samo kupio nov.
Ovi dzojstici sa oznakom A na kraju - mislim da sam, verovali ili ne, cak 4 reklmirao/vracao. To je srednja serija (prva nema oznaku, nego 1 na kraju, druga je A a treca B)
Sony zaradjuje debelo na dzojsticima. Tri dzojstika maltene cena kao play station, a u proizvodnji nije ni 20tak dolara, a verovatno i manje. Cak su imali ideju da nam naplacuju joystick pecurkice, sto postoji kroz skupoceni Dual Sense Edge joystick.
Preporuka, uvek kupuj joysticke u zvanicnij radbji s garancijom i teraj dok traje.
4) Ja bih ako vec nisi uzeo, ipak uzeo Disk varijantu, jer ima PS4 i PS5 polovnih diskova na kilo. Najjeftinija varijanta je deljenje naloga. Malo je komplikovano za pocetnike i treba malo poverenja, al se svodi na to da kupis nalog, odigras igru, prodas nalog. Nalog se deli na gosta i nosioca. Prouci malo. Cesto na ovom forumu delimo i prodajemo naloge. Tu je i susedni forum Razmena igara, Kupujem prodajem i sl. Kupovanje wallet kodova ti je jedina opcija jer nase kartice ne rade na PS Store. Gore sam napisao, PS Extra je obavezan za vlasnike svih novih Play Stationa, naigraces se debelo.

Dodatno - po pitanju odrzavanja - ja i brat ga arcimo 3 i po god i apsolutno nista se ne greje ne zuji ne cakce…
Hvala puno na detaljnom odgovoru! Skroz mi je ok da koristim polovne diskove, ali i preko Wallet kodova da kupujem. Nisam još kupio, čekam da prođu praznici, verovatno ni ne rade ti sa KP-a sada i gužve su na granici. Ali, ako uspem da nađem Disk verziju po OK ceni uzeću.
Sve ostalo mi je jasno.
Najviše mi je žao zbog kontrolera jer ako je Sony tako bezobrazan baš ću se razočarati u njih :confused: Mislio sam da jedna tako velika kompanija ne bi sebi dopustila da je korisnici hejtuju zbog tako banalne stvari.

Ja mislim da mozes lagano da uzmes digital obzirom da nisi igrao nista bas dug period.

Kolege jesu u pravu za tu razmenu diskova i povoljne polovne igre, ali je tu problem sto imas samo nekoliko naslova koji su se prodavali masovno kod nas na diskovima tipa God of War, Demon Souls i ostali - a to su sve igre koje su uvek na ogromnim popustima ili su vec u sklopu Ekstra pretplate. Sad je na tebi, da li ces da das tipa 20e za polovan disk za god of war ili ces da uzmes ditigalnu igru za tipa 25e (ako nije u pretplati). Svakako uz Extra pretplatu imas da igras i igras.

Sto se tice revizija konzola i dzojstika, tu nemas nikakav izbor jer svi na stanju imaju samo poslednje.

Stigla "ispravljena" verzija K-Silver TMR analoga. Zamenjen samo levi musteriji. Nisam imao problema sa range, tako da su verovatno ispravili problem koji su imali.
Narucio sam jos par nekih novih koji su se pojavili na trzistu pa javljam utiske.

Prilozi

• viber_image_2025-01-02_15-55-07-366.jpg
    viber_image_2025-01-02_15-55-07-366.jpg
    157.4 KB · Pregleda: 44
  • viber_image_2025-01-02_15-55-07-549.jpg
    viber_image_2025-01-02_15-55-07-549.jpg
    206.8 KB · Pregleda: 44
  • viber_image_2025-01-02_15-55-16-817.png
    viber_image_2025-01-02_15-55-16-817.png
    117.3 KB · Pregleda: 43
Jel se to meni cini ili je greška veca nego na prethodnim koje si menjao?

Nazad
Vrh Dno