Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

@dEXE Pitanje za tebe pošto imam problem(Custom build nije podržan) prilikom pokretanja BauBau addon na fork verziji Kodi-ja(20.4 fork) koja mi služi za testiranje pored naravno mog default build-a gde dotični radi odlično. Da li je normalno da izbacuje grešku i ako jeste postoji li build na kojem bi BauBau radio?

Pokusao al ne nudi opciju na 12 samo na postojecu 11.0.6

Moraćeš ručno da uradiš prelazak na novu verziju.

64-bit capable ARM SoC devices including Raspberry Pi 4/5 have been switched from ‘arm’ to ‘aarch64’ userspace. Manual update in LibreELEC settings will not list LibreELEC 12.0 releases on switched devices as there are no matching arm images (only aarch64). You can manually update by placing a LibreELEC 12 release file (.tar or .img.gz) in /storage/.update and rebooting.

@dEXE Pitanje za tebe pošto imam problem(Custom build nije podržan) prilikom pokretanja BauBau addon na fork verziji Kodi-ja(20.4 fork) koja mi služi za testiranje pored naravno mog default build-a gde dotični radi odlično. Da li je normalno da izbacuje grešku i ako jeste postoji li build na kojem bi BauBau radio?
Normalno je, na buildovima je namesteno da ne radi, takva mi je politika khh...
Moraćeš ručno da uradiš prelazak na novu verziju.

Da u pravu je, zaboravih da je le 12 prešao na 64bitnu arhitekturu, moraces ili iz pocetka da napravis imidz ili da manuelno probas da stavis imidz fajl koji skines sa weba u update folder (kroz mrezu ili izvadis sd karticu) i restartujes le...

Zbog toga sam i hteo nekako backup pa prebaciti sve na novu karticu sa novim Kodijem.

Zbog toga sam i hteo nekako backup pa prebaciti sve na novu karticu sa novim Kodijem.
Pa samo iz le uradis backup, taj fajl iskopiras negde, stavis novi le na karticu, kad se podigne vratis fajl u backup folder kroz mrezu, jer se struktura foldera u le ne vidi na kartici iz win na pr. i pokrenes restore...

Normalno je, na buildovima je namesteno da ne radi, takva mi je politika khh...

Da u pravu je, zaboravih da je le 12 prešao na 64bitnu arhitekturu, moraces ili iz pocetka da napravis imidz ili da manuelno probas da stavis imidz fajl koji skines sa weba u update folder (kroz mrezu ili izvadis sd karticu) i restartujes le...
Nema frke hvala👍

da li je na kodi moguce instalirati neki addon za EON, i da li je potreban slot za smart tv ili moze za mobilnu aplikaciju?

Pročešljaj temu vec je spomenuto 100 puta i ovde inna eon temi. Postoji addon i gleda se kao mobilni slot.

Како ради Фенлајт са ТМДБ Хелпером? Питам ово јер знам да је Тики намерно "покварио" Фен да не буде компатибилан са ТМДБ, а Фенлајт долази од истог девелопера.

Pa samo iz le uradis backup, taj fajl iskopiras negde, stavis novi le na karticu, kad se podigne vratis fajl u backup folder kroz mrezu, jer se struktura foldera u le ne vidi na kartici iz win na pr. i pokrenes restore...
Uspeo tako sto sam backup na usb fat32 pa restore na novi Kodi.

Како ради Фенлајт са ТМДБ Хелпером? Питам ово јер знам да је Тики намерно "покварио" Фен да не буде компатибилан са ТМДБ, а Фенлајт долази од истог девелопера.
Misliš kako se ponaša kada tmdbh kontroliše sa kojim addon-om puštaš sadržaj? Ranije sam koristio tu kombinaciju kada sam imao seren, fen i umbrella. Sada koristim direkt fen light samo tako da nemam predstavu. Probaj pa javi.
Inače dev Seren addon-a je ažurirao dotični i sada radi odlično i brzo.

Radi brzo i ja ne primjetim neke razlike... widgeti su sada od TMDB helpera i recimo da se učitavaju čak i brže nego od Fen Lighta

Radi brzo i ja ne primjetim neke razlike... widgeti su sada od TMDB helpera i recimo da se učitavaju čak i brže nego od Fen Lighta
Imam i tmdbh i fen light. Nema teorije da je brže. Svi mahom izbegavaju tmdbh upravo zbog toga.

ima praksa... i ja sam bio iznenađen... od sada ču koristit samo TMDB helper za widgete i sve ostalo, a default plejer će biti Fen Light a u rezervi POV, Seren i Umbrella...
Najbolje od svega je sada da mogu sa Skin Variables da napravim widget sa movie i tv show Trakt watchlist zajedno.... u stvari možeš, da kombinuješ šta ti srce poželi

Jedino resenje je da sediste kompanije, tacnije servere na kojima se sadrzaj kesira izmeste u neku drugu drzavu. U suprotnom servis ce se ugasiti sam od sebe u narednih par nedelja. Njihov glavni izvor prihoda su ljudi koji koriste Kodi/Stremio, a onemogucavanjem ovog endpointa svi poznatit dodaci za Kodi/Stremio ce postati beskoristni. AllDebrid je isto francuski, a EasyNews koliko znam nema ni priblizno sadrzaja kao RealDebrid, a na sve to oba su mnogo skuplja od RealDebrid. Ako i bude najgori scenario, uvek je to Elementum sa privantim trackerima :)

Vidim da se na redditu pominje neki TorBox, da li ga je neko koristio do sada?

Jedino resenje je da sediste kompanije, tacnije servere na kojima se sadrzaj kesira izmeste u neku drugu drzavu. U suprotnom servis ce se ugasiti sam od sebe u narednih par nedelja. Njihov glavni izvor prihoda su ljudi koji koriste Kodi/Stremio, a onemogucavanjem ovog endpointa svi poznatit dodaci za Kodi/Stremio ce postati beskoristni. AllDebrid je isto francuski, a EasyNews koliko znam nema ni priblizno sadrzaja kao RealDebrid, a na sve to oba su mnogo skuplja od RealDebrid. Ako i bude najgori scenario, uvek je to Elementum sa privantim trackerima :)

Vidim da se na redditu pominje neki TorBox, da li ga je neko koristio do sada?
TorBox ima potencijala. Najvise zbog toga sto svoj nalog mozes deliti. Citao sam pre nekoliko meseci da je glavni problem torbox-a cashe. Nije instant pustanje kao kod real debrida. Potrebno je neko vreme da stream pocne. Neki korisnici su prijavljivali i nemogucnog reprodukovanja pojedinog sadrzaja, manjak linkova. Videcemo kako ce se razvijati. Najavljuju nove servere od ponedeljka. A i sto vise bude korisnika bice vise kesiranog sadrzaja. Ne treba zuriti sa alternativama bar dok jos RD radi.
Pre godinu dana sam pored RD koristio i easynews. Ne slazem se da ima manje sadrzaja. Mozda nema ponudu linkova za novije stvari kao RD. Npr. za neke remux-ove najboljeg kvaliteta RD daje lupam desetak rezultata, easynews daje 3-4. Uglavnom je neki stream indentican kao na RD i neki koji je pribliznog kvaliteta. Easynews je superiorniji od RD za starije stvari. Mnogo vise linkova narocito od encode release grupa. Opet koriscenje easynews-a nije bez problema. Nije kao kod RD. Ponekad se stream ne pusta odmah. Potrebno je nekolko puta pustiti stream. Ali kada krene isto iskustvo je kao kod RD. Tu je problem bio do samog Kodi-ja posto se easynews stream bez problema pusta preko browsera. Ne znam da li su isti problemi prisutni i dalje. Ali easynews moze biti dobra alternativa narocito sa ovim popustom (3$ mesecno/36$ godisnje). Naplata je na godišnjem nivou:
Opet ponavljam. Treba sacekati sta ce se u narednim danima desiti sa RD.

Slažem se da ne treba RD otpisivati momentalno. Videćemo dalji razvoj situacije... (da niko ne vidi Tzar se ujeda za obraz jer je uplatio do sledećeg juna RD😁🥹)

Ja imam uplaćeno do maja 2025. jer sam konačno našao alternativu Stremiu za AppleTV 🤦🏻

Izgleda da su vec počeli implementaciju plana, bar kod mene nijedan addon više ne pronalazi rezultate... Uplatio sam mesec dana Torbox-a da vidim kako funkcioniše i mogu reći da za sada u ovom stadijumu je poprilično bedno što se tiče keširanih torrenta, ovi noviji naslovi i ajd nekako, al za starije tuga božija. Valjda će se to promeniti sa uplivom novih korisnika, al kontam da će trebati meseci ako ne i godine da dostignu nivo keširanih torenata koji je imao real debrid. Koliko sam ukapirao i dalje može da se doda keširani torrent u real debrid pa da se pusti preko clouda al to mnogo komplikuje sam proces puštanja sadržaja.

Ni kod mene ne pokazuje vise rezultate.Odoh da trazim pare nazad jer imam uplaceno do novembra iduce godine.:D

Crni dani nam se spremaju koliko vidim, mislim da TorBox ima najvise potencijala, i da su to shvatili i krenuli u kampanju, samo treba sa povećanjem baze korisnika da unaprede servis i servere kao i sadrzaj bar da bude donekle kao na RD... Ali sto se cene tiče za sada nemaju alternativu...
Trenutno ga podrzava POV i Jacktook, ali verujem da ce ga i ostali dodati sa trenutnim razvojem situacije, samo sto ce jelte trebati vremena i to dosta da ponuda bude zadovoljavajuca ;(
Mada čudi me da se nije nasao neki nacin da se sve ovo zaobidje sa apijem, jer se kesirani torrenti ne mogu lako naci prostim pretrazivanjem, i da je RD tako lako pristao, tj. da nema izbora na sopstveno gasenje...

Torbox već ima stremio addon, vidi se da će imati podršku. I DMM stiže.

I ovo 😅

Screenshot-20241122-151120-Chrome-2.png

Fen light dev se povlači i briše update manager. Poslednja verzija 2.0.01 stiže sutra. Addon nastavlja da radi. RD za sada i dalje radi sa 2-3 klika više sa sadržajem dodatim na cloud.

Po meni za sad najjednostavnija opcija za puštanje filmova na kodiju a ko je ostao na real debridu je da instalira stremio na telefonu sa torrentio i mediafusion addonovima pusti neki film ili epizodu u stremiu pa će atomatski biti dodato na vaš cloud, i onda preko bilo kog addona u kodiju uključite cloud search i tamo kad pretraži trebao bi da se pojavi traženi film ili epizoda... Tamo će u stremio koji su keširani pisati rd+ a ovi koji navodno nisu pisaće rd download al većina njih pusti odmah jer valjda posle ovih promena torrentio addon ne vidi koji su keširani a koji ne, ako nešto nije keširano pisaće downloading to real debrid i samo se vratite nazad i pokušate neki drugi link. Mislim da sve ovo može isto u novoj verziji fen light-a ali sa serijama je malo zeznutije, u stremio kad pustiš neku epizodu odmah ti prebaci celu sezonu u cloud pa je tako lakše... Il na kraju krajeva mož direktno da se gleda u stremiu al meni je stremio jalov na kompu što se tiče opcija pa koristim kodi.

Mislim da je najlakše rešenje preci na AD, nisam našao neku bitniju razliku u odnosu na RD.
Ili ako bas neko hoće da ostane na RD, a koristi Kodi+Umbrella (ili addon po izboru), može preko DMM da doda film/seriju, a nakon toga da u okviru Kodi-ja nadje u RD opciju torrent transfers i pusti odatle. Radi i tako, samo je malo duža procedura od one na koju smo svi navikli.

Коди + кишобран = нема RD извора
Коди + фен = све ради најнормалније

Nazad
Vrh Dno