Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Da Kodi+Fen radi najnormalnije sam procitao na reddit-u, ali od slučaja do slučaja.
Fen nisam koristio odavno, pa ne mogu da tvrdim ništa.

Da zasad fen lite radi normalno da kažem, izbaci rezultate pored kojih piše unchecked pa ako je taj link keširan na rd-u pustiće ga ago ne prećiće na sledeći dok ga ne pusti. Videćemo dal će rd uraditi i nešto povodom toga tj. dal u uopšte može da uradi, baš se toliko ne razumem... Ovo je sad realno najbolje rešenje za jude koji ne žele da prelaze sa rd-a na neki drugi servis il imaju još par meseci uplaćeno

Da napomenemo za one koji ne vide uncached linkove da promene u podešavanjima.1000041889.jpg

Može i kod Umbrella-e da se podesi na sličan način, ali to nije bas idealno rešenje. Daleko je od standardnog/donedavnog puštanja linka.

To sve znači da ne radi najnormalnije, nego slučajno klikneš na keširan fajl...

Ne moze ovo da bude vise normalno u ovim uslovima, moze samo drugi debrid servis dok i njega ne ugase (alldebrid pretpostavljam), a torbox ćemo videti od ponedeljka i kad se vremenom nakupi sadržaja.

Мислим да ће easynews опстати.

Izašao je update za umbrellu, kaže dev workaround za RD, probao par naslova i prvi radi dobro !

Мислим да ће easynews опстати.
Davno sam dosta koristio usenet za download, a kad sam probao neki easynews addon za stremio, pri pokretanju fajla film nije kretao odmah, nego je bila neka veca pauza na početku. Ne znam da li je to tog addon-a... Kako sad to funkcioniše?

Koliko vidim trenutno je i RD API za "add torrent" & "select files to download" fino prepterećen pa em što DMM izbacuje grešku em kad se ode na RD /torrents stranicu da se ručno izaberr šta da "skida" po 3-4 puta izbacuje grešku da je server nedostupan pa tek onda uspe da odradi to i onda da ukapira da je već 100% complete.

Poslednja izmena:
Хаха ауу ударише на РД значи :D

Видим на Редиту највише захваљују Стремију и промоцију свега око њега, наравно укључујући и РД као убедљиво најпопуларнији вид таквог сервиса, на Тик Току и Инстаграму. Кажу ко оде на Тик Ток тај може да затвори радњу.:D

Испао сам мало из Коди универзума, али ме је изненадило ово за РД кад сам сад видео. Мада адони на Кодију углавном имају ону опцију да када не врати кеширане резултате он избаци одмах потом некеширане, па пребаците само некеширане у РД, ставите скрејпер да вам претражује РД клауд и пустите:) Мало је више цимања и није баш најсрећније решење за оног ко форсира или је навикао на аутоплеј али шта сад "очајничка времена траже очајничке мере"

Што изненадило? 15год ипак је фин период поред свега. Ипак је ово престало превише лако доступно. Таман нека постане цимање да оде једна трећина на Шитфликс и да се рашчисти мало ваздух.

Па изненадило у смислу да РД није толико велики 15 година. Они постоје толико али ни близу то није било ово што је РД сад. На крају они кеширане торенте су кренули да форисрају тек тамо од неке 2018. чини ми се. Када је онај адон Гаиа за Коди то прво користио. До тада сви најпопуларнији адони за Коди типа Генесис, Ајстрим, САЛТС итд. користили су РД за хостере, а то не привлачи ни приближно пажњу као милиони торената сачувани на нечијим серверима спремни за стрим као на овим легалним сервисима.

РД је постао трн у оку ових великих дистрибутерских играча тек када је маса људи провалила какав угођај за стриминг кеширани торенти представљају, а то није било пре короне. Када су људи седели кућама, пре свега на западу мислим, и када су се убијали од досаде и тражили нешто слично овим легалним сервисима само да у једном имају све онда је РД експлодирао масовно. И наставило се у том ритму.

РД је згрнуо милионе и милионе и мало ми је нејасно да нису боље расподелили, гледе локација, те сервере када је и птицама на грани било јасно да су убедљиво најјачи стриминг сервис постали. Не мислим само на садржај који имају, већ и корисничку базу која је заиста огромна.

Само да РД не крене да брише садржај са својих сервера и ово што се дешава са њима неће имати неки велики утицај ја мислим, бар не би требало. Јер заиста постоји начин да се и даље користи а прост је. Сваки адон када не нађе кеширани он пита хоћете ли некеширане. Отприлике можете да знате који су то торенти. Све могуће рецимо са рарбга, ремукси, сценска издања, хевц 1080п, они руси, све је то кепширано на РД. Само је потребно да у адону укључите да адон претражује РД клауд, затим урадите рискрејп филма/серије и све ради као и обично.

Е ако РД већ крене да брише садржај онда ће постати густо јер ће требати много времена да се база поврати, а такође што је још горе стотине хиљада већ кешираних торената на РД-у годинама је без сидера.

Fen je apdejtovan na 3.5.01 i za sada RD radi, nije radio zadnjih par dana pre ovog apdejta, bar kod mene je tako.

Ма радиће све док не крене Тик Ток екипа да се флексује како постоји поправка за РД све то уз средњи прст анти-пиратерији. :D Е онда РД може да крене да брише садржај који има сачуван па ће сви да се сликају.

Што изненадило? 15год ипак је фин период поред свега. Ипак је ово престало превише лако доступно. Таман нека постане цимање да оде једна трећина на Шитфликс и да се рашчисти мало ваздух.
И на то додај "популарног" ћубера који промовише у својим рецензијама коди + RD...

sad već promoviraju torbox naveliko, mislim da je stremio najveći "krivac", kodi ne zna većina postaviti a i mnogi koji znaju ne da im se cimati ili im treba dodatni uređaj, znao sam da ide sve k vragu kad je krenulo stremio na lg-u,samsungu,gorenju ovom onom, kod dede i babe, tiktokovi na sve strane,nemojte plaćati streaming servise, koristite stremio i rd, faking klinci, sve mora na mreže za faking lajkove

Evo par zanimljivih popusta za Easynews.
2$ mesecno/30$ za 15 meseci (posle tog perioda 90 $ sto se verovatno moze zaobici kreiranjem novog naloga i nove kartice):

2$ mesecno/24$ godisnje kasnije 48$

I mozda najbolja ponuda 3$ mesecno/ godisnje 36$ i svaka naredna toliko.

U svim ponudama naplacuje se ceo iznos za godinu dana ili 15 meseci zavisno od ponude.
Izadje kao RD. Ozbiljno razmisljam da od sledeceg meseca opet uplatim easynews. Vidim po komentarima na redditu da je i dalje prisutan problem prilikom pustanja strimova. Ali kada strim krene nema buferovanja cak i na vecim fajlovima od po 50GB.

Imam ja easynews
Ima problem puštanja strukova
Ne znam što neće da pusti
Probao sam umbrela i fenlight addon

Imam ja easynews
Ima problem puštanja strukova
Ne znam što neće da pusti
Probao sam umbrela i fenlight addon
Ne pusta ni jedan stream? Ima par podesavanja preko route selectora gde biras najbolje servere (region) i portove. Jesi nekad pogledao ta podesavanja. Uradi advanced test.

Pušta samo nekad treba par puta da ubode link koji radi. Ono što sam probao preko Stremia i easynews+ addona puštao je odmah.

Коди има неки проблем са инстант репродукцијом на Изињузу. Нико није могао то да реши, или може да се деси и да Изињуз није толико интересантан корисницима, као неки дебрид сервиси, да би се неко исцимао да нађе неко поуздано решење, као што су нашли девелопери за свашта нешто када је дебрид био у питању.

Углавном сваки линк са Изињуза је исправан, тј. хоћу да кажем апсолутно све, 100% садржаја, на Изињузу ради, једино је проблем тај кад више пута треба пустити неки линк па услед тога људи батале и мисле да није исправан. Оно што тражилица на Изињузу нађе то постоји на разним јузнет серверима, нема ћорака. Код Реал Дебрида се рецимо дешавало, додуше ретко и тамо, али има случаја, када за неки линк пише да је кеширан а у ствари је обрисан недавно па га систем још увек није провукао да је избрисан. Код Изињуза тога нема, оно што нађе ту је. Ал ето тај Коди проблем постоји и вероватно је то и спречавало људе да се више претплате.

Коди има неки проблем са инстант репродукцијом на Изињузу. Нико није могао то да реши, или може да се деси и да Изињуз није толико интересантан корисницима, као неки дебрид сервиси, да би се неко исцимао да нађе неко поуздано решење, као што су нашли девелопери за свашта нешто када је дебрид био у питању.

Углавном сваки линк са Изињуза је исправан, тј. хоћу да кажем апсолутно све, 100% садржаја, на Изињузу ради, једино је проблем тај кад више пута треба пустити неки линк па услед тога људи батале и мисле да није исправан. Оно што тражилица на Изињузу нађе то постоји на разним јузнет серверима, нема ћорака. Код Реал Дебрида се рецимо дешавало, додуше ретко и тамо, али има случаја, када за неки линк пише да је кеширан а у ствари је обрисан недавно па га систем још увек није провукао да је избрисан. Код Изињуза тога нема, оно што нађе ту је. Ал ето тај Коди проблем постоји и вероватно је то и спречавало људе да се више претплате.
Zavisi i od samih addona. Meni je easynews bolje radio na Umbrelli nego u FEN-u. A najbolje je pustao linkove preko Easynews addona (adult content). :censored:
Nisam odavno koristio Easynews. Mozda se bolje ponasa u Fen lightu, Serenu, POV addonu. Definitivno easynews nije za svakoga zbog tih odredjenih problema. Mene je solidno sluzio pre 2 godine kao dodatak real debridu narocito za starije stvari. Kao primarni servis za koriscenje ga ne preporucujem. U narednom periodu cu ga ponovo uzeti. Pa cu preneti svoja iskustva.
Posle zadnjih updejta FEN Light-a i Umbrelle vidim da RD ok radi. Za svaki slucaj sam onaj dan kada nista nije radilo uzeo Alldebrid na mesec dana.

Коју "егзибицију" су сада имплементирали девелопери па су нашли начин да заобиђу проблем? :D

Јел оно да насумично убациш неки линк па ако се испостави да је кеширан остаће на твом РД клауду или нешто друго?

Naravno tako. Plus aplikacija prave neke svoje privremene ili manje privremene baze šta su drugi pre tebe puštali pa se skontalo da je keširano.

Od samog RD API taj podatak (da li jeste ili nije već na RD serverima) bez dodavanja u RD Cloud korisnika ne znaš.

Коју "егзибицију" су сада имплементирали девелопери па су нашли начин да заобиђу проблем? :D

Јел оно да насумично убациш неки линк па ако се испостави да је кеширан остаће на твом РД клауду или нешто друго?
Tiki je valjda odradio na nacin da se prikazu svi torenti koji se nadju (zato pise unchecked) a kad klikneš on proba da ga ubaci u tvoj klaud i ako uspe to znaci da je kesiran i onda ga pusti odatle, ako ne onda valjda prelazi na sledeci tako nesto, a po samim nazivima da se predpostaviti sta je kesirano...
Dok za seren je odradjen malo drugaciji sistem (nije zvanicno, ali verovatno cu ga dodati u repo, posto koliko sam shvatio, razvoj addona je obustavljen), on za sve torrente proba da ubaci u klaud i ako uspe odma ih i izbrise iz klauda ali dobije status i tako ih i izlista...
Malo duze traju te procedure nego ranije ali nije strasno...
Inace steta sto tiki pre penzionisanja bar nije dodao Torbox u frn kao podrsku, jer ko zna mozda se ustolici kao novi lider, ali ko zna mozda neko drugi uspe da to uradi ako ne sam on...
Ja sam eto sad u dilemi posto mi istice RD, da li da ga produzavam i koliko, jer ko zna, mozda se situacija pogorsa pa RD krene da brise kesiran sadrzaj ili totalno zezne api, a ne uzima mi se nesto drugo skuplje i na kratko, jedino mi je ok cena ovog torboxa, ali em je nov em ga malo addonova podrzava...

Nazad
Vrh Dno