Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Stavite samo inteligentnu optimizaciju na midijum bez optimizatora scene i sve radi normalno,sto se tice zuma ovog. Pravite frku ko da slukate sa 16 puta zumom komsinice kako se presvlace svaki dan pa je ogroman problem 🤣
Jeste ok, ali kada je inteligentna optimizacija na medijumu, onda auto hdr nekad radi, nekad ne, dok kada je na max uvek radi. Probaj u losijim uslovima nesto da slikas, bandere napolju, sijalice u kuci, tv i tako to, nema ono da je cista slika, vec sve sljasti, zato sto optimizacija nije na max...

Tako sam i ja prodao iphone 13 pro i uzeo s23. Imao sam oba i uporedjivao, i zakljucio da je MENI lepsa na s23. Ali ne idem po forumu i pricam kako je ip13 pro kamera krs. To mi smeta, a svaka ima svoje prednosti i mane.
U kom delu si video da sam napisao da je kamera na s23 krs? Napisao sam gde mi je lepsa. Cemu sluzi forum ako ne za razmenu mislienja?

Da li zna neko kako moze da se ukloni, ako je uopšte moguće, gornji status bar gde se vidi vreme, mreža i ostalo?

Poslednja izmena:
Da li neko koristi ovaj model S23 ultra za bliski istok. Trenutno se kod nas prodaje po radnjama i oglasima. Kakva su vam iskustva sa ovim modelom i njegovim softverom?

SM-S918BZKCMEA
Требало би да им брзо и озбиљно падне цена. Питај Мосад зашто. Или погледај вести данас.

Da li zna neko kako moze da se ukloni, ako je uopšte moguće, gornji status bar gde se vidi vreme, mreža i ostalo?
Može naravno preko Good Lock modula QuickStar. Tu imaš da ugasiš sve u Visibility of Indicator Icons. Ja sam to sve ugasio još kada sam kupio telefon jer me nervira kad se pojavi burn in od tih ikonica a i meni lično su beskorisne.

Jedno pitanje, ranije je mogla AI da rezimira razgovor u porukama ili ćaskanja u viberu sada to ne nalazim?

Poslednja izmena:
Ranije, pre 6.1.1 u galeriji je bila.opcija da se manipulise blurom na fotkama u portret modu, ili da se doda blur ako ga nema na fotki... Ne vidim tu opciju sada?

Može naravno preko Good Lock modula QuickStar. Tu imaš da ugasiš sve u Visibility of Indicator Icons. Ja sam to sve ugasio još kada sam kupio telefon jer me nervira kad se pojavi burn in od tih ikonica a i meni lično su beskorisne.
E hvala, snašao se. Bio našao pre neki dan da može preko tog QuickStara, ali kad sam pretraživao nešto mi nije našao. Sad skrolovao i nadjoh brzo.

Ranije, pre 6.1.1 u galeriji je bila.opcija da se manipulise blurom na fotkama u portret modu, ili da se doda blur ako ga nema na fotki... Ne vidim tu opciju sada?
Samo svajpuješ sliku nagore

Prilozi

• Screenshot_20240919_072533_Gallery.jpg
    Screenshot_20240919_072533_Gallery.jpg
    90.6 KB · Pregleda: 145
Generalno ne primećujem neke razlike u performansama i bateriji kada dođe novi update, međutim ovog puta se vidi značajan napredak kada je baterija u pitanju. Sa 6-7 SOT-a pre ažuriranja, sada mi je telefon došao do 9 SOT-a nakon ažuriranja. Prezadovoljan sam ovim ažuriranjem.

Ja nisam ni stigao da azuriram jer su izgleda zbog onog glitch-a s kamerom opozvali update.

Nista necu skoro da idem sa ovog update na novije :D

Valjda će tako biti i za najavljeni update na s22 seriji :unsure:.

Sa izlaskom novog iPhone-a uzeo sam da listam ponude na A1. Trenutno plaćam S23 Ultra uz Neo Neo paket, koji više ne postoji, ~7800 rsd. Isti telefon uz novi, Neo Ultra paket, košta 8400 rsd! Ako bih želeo da se prebacim na aktuelni model, S24 Ultra, to bi me koštalo 10174 rsd.

Da li je moguće da je tolika razlika u ceni između S23 i S24 Ultra? Da, S24 dolazi sa 12Gb RAM-a ali ono...

Prilozi

• Screenshot from 2024-09-20 09-06-44.png
    Screenshot from 2024-09-20 09-06-44.png
    79.9 KB · Pregleda: 77
Sa izlaskom novog iPhone-a uzeo sam da listam ponude na A1. Trenutno plaćam S23 Ultra uz Neo Neo paket, koji više ne postoji, ~7800 rsd. Isti telefon uz novi, Neo Ultra paket, košta 8400 rsd! Ako bih želeo da se prebacim na aktuelni model, S24 Ultra, to bi me koštalo 10174 rsd.

Da li je moguće da je tolika razlika u ceni između S23 i S24 Ultra? Da, S24 dolazi sa 12Gb RAM-a ali ono...
Ja sam uvek telefone plaćao u celosti pri kupovini pa nisam upućen toliko, ali zar vam nije povoljnije da telefon uzmete na rate u nekoj radnji, a ugovor zasebno kod provajdera?

Sa učešćem vi biste provajderu dali 260.000 dinara za 2 godine ako se ne varam, što je previše.

A1 je podigao cene pocetkom septembra. Sada imaju nove tarife kojima se, koliko sam video, ne menja cena da li uzeo telefon ili ne. Tako da tarifa je nesto jeftinija ali telefoni su za nekih 10-15% skuplji nego ranije.

Ne znam šta da kažem... Ako rešim da se upgrade-ujem na noviju generaciju, znaci samo 1 generacija, to bi me koštalo mesečno oko 2K rsd više, što mi je ono, neverovatno. I to u A1, koji važi za povoljnije.

Vrh Dno