Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Nema cake. To ti je što ti je.

Pa,ako ti je kamera prioritet,ne uzimas Samsung.Mada nije sve tako crno,ubaci GCam i uzivaj,sa njom peglas sve nedostatke sa fabricke kamere.

Pa,ako ti je kamera prioritet,ne uzimas Samsung.Mada nije sve tako crno,ubaci GCam i uzivaj,sa njom peglas sve nedostatke sa fabricke kamere.
Znam, ali nije fora da das toliki novac za telefon i onda moras da koristis aplikacije da bi poboljsao kameru. Hocu da izvadim telefon iz dzepa i da za 3 sekunde okinem kvalitetnu sliku bez nekih podesavanja i peglanja, kao sto sam to radio sa dosta jeftinijim telefonom

Pa,trebalo je da se informises pre kupovine,ne znam sta drugo da ti kazem. Samsung nikada nije bio na flagship nivou po pitanju kamera,imaju dobar HW ali SW obrada je ocajna,zato su fotke takve kakve jesu.

Pa,trebalo je da se informises pre kupovine,ne znam sta drugo da ti kazem. Samsung nikada nije bio na flagship nivou po pitanju kamera,imaju dobar HW ali SW obrada je ocajna,zato su fotke takve kakve jesu.
Kupio sam ga najvise zbog velicine, jer je zgodan za ruku i dzep, procesora i baterije manje vise, ali sam ocekivao dosta i od kamere, a i od batetije. Veruj mi da sam gledao mesec dana sta da uzmem, i ako nema nekog izbora sto se malih telefona tice. Ali sam se bas razocarao u kameru, zbog dosta suma, nocnog moda i vece ostrine slika

Pa ok,ako ti sve ostalo osim kamere odgovara,onda je to to. Cepi mu Gcam da imas za nocne fotke i uzivaj. Ja sam to isto uradio sa S23U,GCam da se kompletira kamera,ostalo je sve bomba. Znao sam sta kupujem ***.

Besplatno naravno. Kacio sam ovde u temi link ka telegram grupi,tamo imas sve detaljno objasnjeno kako se ubacuje.

Jedno vreme sam bio zagrejan za ovaj model, tako reci da dam moj Huawei P50 pro za ovu masinu. Al sad vidim da nije bajna po pitanju kamera. Iako ga je benchmark ocenio kao telefon sa najboljim kamerama za tu godinu...

Od kad imam s23/+ a to je od izlaska, svako malo se obrne krug o "ocajnim kamerama". Kamera je sasvim korektna. Koji telefon ima savrsene slike nocu/bez dnevnog svetla? Uvek one zavise od raznih faktora, nekad su bolj, nekad losije. Ali kod svih su manje - vise, neupotrebljive.

Od kad imam s23/+ a to je od izlaska, svako malo se obrne krug o "ocajnim kamerama". Kamera je sasvim korektna. Koji telefon ima savrsene slike nocu/bez dnevnog svetla? Uvek one zavise od raznih faktora, nekad su bolj, nekad losije. Ali kod svih su manje - vise, neupotrebljive.
Delimicno se slazem. Medjutim uzeo sam s23 pre par meseci sa namerom da zamenim iphone 12. Kamera mi je lepsa bila na 12ici nego na s23 koji sam prodao posle par dana. U pitanju je telefon koji je izaso par godina nakon 12ice tako da ne znam sta bih dodao.

Da li neko koristi ovaj model S23 ultra za bliski istok. Trenutno se kod nas prodaje po radnjama i oglasima. Kakva su vam iskustva sa ovim modelom i njegovim softverom?

SM-S918BZKCMEA

Delimicno se slazem. Medjutim uzeo sam s23 pre par meseci sa namerom da zamenim iphone 12. Kamera mi je lepsa bila na 12ici nego na s23 koji sam prodao posle par dana. U pitanju je telefon koji je izaso par godina nakon 12ice tako da ne znam sta bih dodao.
Tako sam i ja prodao iphone 13 pro i uzeo s23. Imao sam oba i uporedjivao, i zakljucio da je MENI lepsa na s23. Ali ne idem po forumu i pricam kako je ip13 pro kamera krs. To mi smeta, a svaka ima svoje prednosti i mane.

Ja koristim S23 ultra, zena 15icu obicnu, po mojim licnim preferencijama mnogo raznovrsniji sistem kamera na ultri, ali kome je osnovni cilj kacenje fotki na drustvene mreze, slikanje objekata u pokretu i dece, mozda bi pre trebalo da ode u apple tabor. Za takvog korisnika (citaj zene i tinejdzere) definitivno upeglanije i lakse, bukvalno point & shoot sistem.

Da li neko koristi ovaj model S23 ultra za bliski istok. Trenutno se kod nas prodaje po radnjama i oglasima. Kakva su vam iskustva sa ovim modelom i njegovim softverom?

SM-S918BZKCMEA
Moj je takav, sve radi normalno, sa mrezama je sve ok, promenis mu samo csc, ako hoces brži update i neke funkcije poput snimanja razgovora, call id and spam protection, itd... Mada ta verzija za Aziju (KSA csc) vec ima to za call id & spam, samo nema call recording.

Prilozi

• 20240918_092528.jpg
    20240918_092528.jpg
    64.3 KB · Pregleda: 96
Moj je takav, sve radi normalno, sa mrezama je sve ok, promenis mu samo csc, ako hoces brži update i neke funkcije poput snimanja razgovora, call id and spam protection, itd... Mada ta verzija za Aziju (KSA csc) vec ima to za call id & spam, samo nema call recording.
Koji CSC stavljas za call recording?

Probao i to, nece.

ExFAT
Spoj kablom telefon sa kompjuterom i ako ne radi ili ne radi dobro prenos podataka prljavi su data pinovi od usb c. Ako ni to nije ponestaje ti opcija sem da probaš sa reklamacijom ako je u garanciji.

Koji CSC stavljas za call recording?
if you want to enable native call recording, caller ID, and Samsung Pay on your Samsung Galaxy phone, you can switch to one of the following CSC codes:
BKD, EGY, ILO, INS, LYS, NPL, SEK, SLK, THL, and TUN

Probaj neki od ovih, neki od tih kodova pored tih opcija imaju i neke izmene za mrezu, tipa da nema samo 3g/2g vec 3g posebno pa ispod samo 2g isto tako za 5g/4g/3g/2g, uglavnom su drugaciji rasporedi i negde pise LTE umesto 4g u zavisnosti koji csc se izabere... Probaj pa ces videti o cemu govorim, kod mene je INS csc i ovako izgleda sve za mrezu:

Prilozi

• Screenshot_20240918_104226_Call settings.jpg
    Screenshot_20240918_104226_Call settings.jpg
    51.9 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam na pitanju, a šta je tačno to 2.7gb novo na ovom ažuriranju? Ja ne vidim ništa. 🤡

if you want to enable native call recording, caller ID, and Samsung Pay on your Samsung Galaxy phone, you can switch to one of the following CSC codes:
BKD, EGY, ILO, INS, LYS, NPL, SEK, SLK, THL, and TUN

Probaj neki od ovih, neki od tih kodova pored tih opcija imaju i neke izmene za mrezu, tipa da nema samo 3g/2g vec 3g posebno pa ispod samo 2g isto tako za 5g/4g/3g/2g, uglavnom su drugaciji rasporedi i negde pise LTE umesto 4g u zavisnosti koji csc se izabere... Probaj pa ces videti o cemu govorim, kod mene je INS csc i ovako izgleda sve za mrezu:
Super, hvala. Mislim da sam na prethodnom samsung telefonu koristio ukraina csc da bih imao call recording, i imao sam isto ovakav raspored mreza.

Spoj kablom telefon sa kompjuterom i ako ne radi ili ne radi dobro prenos podataka prljavi su data pinovi od usb c. Ako ni to nije ponestaje ti opcija sem da probaš sa reklamacijom ako je u garanciji.
Kada ga povezem na pc, samo punjenje pokazuje, nece da otvori telefon.
Cini mi se, da je nesto u podesavanju, ali ne znam sta.
Probao sam i neka resenja sa neta, ali ne ide.

Evo i ovaj lik je objavio problem oko kamere, inace su mu klipovi uglavnom oko samsung telefona, bas ih cesto izbacuje.

Kada ga povezem na pc, samo punjenje pokazuje, nece da otvori telefon.
Spojio si ga na pc i odabrao data opciju ili si ga samo spojio na pc? Pitam zato što je bitna razlika a ja sa ove strane moram znati detalje da bih ti mogao biti od pomoći.

Vrh Dno