Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ada drug,to je moja lična stvar. Ja se ne ljutim,svako ima svoje misljenje
Ja volim da čuvam stvari,imam djecu,da ti pokazem dzojstike od ps3 15 godina,kao iz prodavnice.
Tako sam i svoj PS3 prodao, bio je kao nov.
Ovde vizuelno dzojstici su kao novi, problem je unutrasnji fuseraj.

Definitivno su najbolje ove serije dzojstika prve sto si dolazile uz konzolu pre 2-3 godine.

Videcemo ovaj V2, ocigledno se Sony sa preskupim edge precenio.
Da su pecurke 2000 din pa ajde.

Pisali ste o punjačima za Dualsence, ne znam dal je ovaj dobar ali je jeftin na Aliexpress-u.
Pogledajte prilog 423330
Ovi jefiniji chargeri su jeftini iz razloga jer se gamepadovi bukvalno nabijaju na typec port. Imam jedan sličan Trustov, radi posao ali je nezgodno sa centriranjem, posebno ako konzolu koriste i djeca pa ne paze, meni su gamepadovi izgrebani oko porta prilično zbog toga.

Sad sam poručio s Alija charger koji kao i kod orginala funkcioniše tako što se džojstici samo naslone na one kontakte. Ispod 20e me izašao

Znao sam da za te pare da mora da bude neka caka :)
Suštinski može da pomogne nekom ko ima dva džojstika da bi ih punio u isto vreme.

pa ako tako gledas, realno ti nije potreban ni bezicni dzojstik, mozes da razvezes kabl od 3m do kreveta...

Taj punjač više estetski izgled da stoje dualsense na njega,nego zaista potreba.
Dok 1 igras drugi se puni i tako u krug.
Meni zaista nije potreban
Pa ne bih se složio da je samo estetski.
Meni je mnogo lakse/bolje da mi punjač sa kontrolerima bude kod kreveta odakle i igram, pa mi je uvek na dohvat ruke, a ne da naizmenično iste stavljam i čupam sa punjenja kablom sa konzole koja mi stoji iza televizora. Da ne pricam što je mnogo lakša varijanta za punjenje dva kontrolera odjednom.

pa ako tako gledas, realno ti nije potreban ni bezicni dzojstik, mozes da razvezes kabl od 3m do kreveta...
Kakve veze ima kabal sa punjenje sa tim sta pricas? Ja pricam ko ima dva dualsense,a vecinom imaju. Ti dok ti se puni na stanici ne mozes da igras,a ovako mozes usb u punjac ili konzolu i igras.
Tako da ne shvatam tvoju poentu price😉
Pa ne bih se složio da je samo estetski.
Meni je mnogo lakse/bolje da mi punjač sa kontrolerima bude kod kreveta odakle i igram, pa mi je uvek na dohvat ruke, a ne da naizmenično iste stavljam i čupam sa punjenja kablom sa konzole koja mi stoji iza televizora. Da ne pricam što je mnogo lakša varijanta za punjenje dva kontrolera odjednom.
Tebi da,meni je ps5 u dnevnoj, horizontalno.
Ja pricam sa svoje tačke gledišta,a ti sa svoje.
Meni nije potreban,tebi jeste kao sto kazes to je ok.
Ako ti mozes da punis na punjac od telefona i na usb,meni je samo esteski izgled za punjeje nista vise. Opet pricam to je moje misljenje,kraj price

Једино ако стално играју игрице у двоје.
Код мене се та сада углавном игра сингл. Имам пар игрица за двоје, још нисам играо а ни отворио омот, GT7, Mortal Kombat 11, Lego.. Једино FC 24 који не знам да играм.

Мени је пуњач од телефона поред кревета ти и седим кад играм, тако да увек један могу да пуним. Али сам ипак узео Sony станицу. Мало зезају гаће за контролер па сам морао да их опсецам.

Tebi da,meni je ps5 u dnevnoj, horizontalno.
Ja pricam sa svoje tačke gledišta,a ti sa svoje.
Meni nije potreban,tebi jeste kao sto kazes to je ok.
Ako ti mozes da punis na punjac od telefona i na usb,meni je samo esteski izgled za punjeje nista vise. Opet pricam to je moje misljenje,kraj price
Au al si se napalio (kraj priče).

Tako je, sve zavisi kome sta odgovara, ali to što je tebi nesto estetika, ne znaci da je objektivno estetika. Ipak taj uređaj ima neku funkcionalnost i koristi osim što "lepo izgleda" (kao npr cover za PS5). To što tebi ne treba, to je druga prica. Mogao sam i ja bez njega, ali sam kupio i nisam se pokajao. Može se bez toliko toga, pa opet koristimo. Kao kad bi sad neko rekao da je mašina za sudove estetika jer mu ne treba (nije poređenje 1/1, ali je jasna poenta).
Meni je PS5 isto u dnevnoj, doduše vertikalno, ali ne vidim koliko je to bitno za priču.

Sve u svemu, radi ko sta hoće sa svojim parama i ima pravo da misli sta hoće, samo sam rekao svoje mišljenje. Iskreno nemam ideju da ni tebi ni bilo kome menjam mišljenje. Kraj priče 😉

Au al si se napalio (kraj priče).

Tako je, sve zavisi kome sta odgovara, ali to što je tebi nesto estetika, ne znaci da je objektivno estetika. Ipak taj uređaj ima neku funkcionalnost i koristi osim što "lepo izgleda" (kao npr cover za PS5). To što tebi ne treba, to je druga prica. Mogao sam i ja bez njega, ali sam kupio i nisam se pokajao. Može se bez toliko toga, pa opet koristimo. Kao kad bi sad neko rekao da je mašina za sudove estetika jer mu ne treba (nije poređenje 1/1, ali je jasna poenta).
Meni je PS5 isto u dnevnoj, doduše vertikalno, ali ne vidim koliko je to bitno za priču.

Sve u svemu, radi ko sta hoće sa svojim parama i ima pravo da misli sta hoće, samo sam rekao svoje mišljenje. Iskreno nemam ideju da ni tebi ni bilo kome menjam mišljenje. Kraj priče 😉
Druže palim se na ženu,a ne na forum😉😉
Dalje no comment 👍

Narucio sam PS5 Slim CD verziju ^
Na KPu nova za 520e bice kod mene u sredu. :)

Jedno pitanje oko ove PS+ pretplate.. Ova Extra varijanta daje besplatne igre svakog meseca? Par njih kako sam skapirao.. Kada prodje pretplata i ne produzi se te igre otsaju je l tako? Logicno mi je da ostaju ali bolje da pitam.

Poslednja izmena:
Extra ti daje katalog sa stotinama igara, jeftinija essential ti daje 3 igre svakog meseca. U svakom slucaju igre su dostupne dokle god imas pretplatu, kad istekne nemas vise pristup dok opet ne uplatis.

Extra ti daje katalog sa stotinama igara, jeftinija essential ti daje 3 igre svakog meseca. U svakom slucaju igre su dostupne dokle god imas pretplatu, kad istekne nemas vise pristup dok opet ne uplatis.
Cak ni te 3 igre koje daju svakog meseca? Pogledao sam na netu pa sam vratio na extra posto vidim da extra ima taj katalog koj se meni svidja
400 igara sigurno ima nesto zanimljivo. :)

Te pretplate ti se isplate ako ćeš da igraš dosta igara mesečno, provodiš dosta vremena igrajući i za multiplayer. Ako igraš jednu igru u dva meseca, nije ti potrebno...

Mislim da se za nekog ko tek ulazi u soni pricu itekako isplati. Za 10e mesecno imas gomilu AAA igara koje pojedinacno ne mozes da kupis za manje od 30e, nek odigra sve u prvoj godini i posle mu ne treba.
Samo Horizon, Ghost of Tsushima, Returnal, Evil West su u zbiru preko te cife ako se uzmu najnize cene ikada, a na to ima jos gomila igara..

To je neki moj proces razmisljanja.. Pogledacu ponovo celu ponudu na PS+, bacio sam bio oko i neki od tih naslova su mi privukli oko :)

@VortexV9 Sam vidi da li ti je potreban taj buffet-all-you-can-eat u vidu PS pretplate, ili ćeš da igraš dijetalno. Zavisi koliki su ti apetiti i raspoloživo vreme za igru. Ipak si ti gospodar konzole i svog slobodnog vremena a ne ona tvoj.

Poslednja izmena:
@VortexV9 Sam vidi da li ti je potreban taj buffet-all-you-can-eat u vidu PS pretplate, ili ćeš da igraš dijetalno. Zavisi koliki su ti apetiti i raspoloživo vreme za igru. Ipak si ti gospodar konzole i svog slobodnog vremena a ne ona tvoj.
Jedno pitanje druze.. Meni konzola stize 17. i tada se zavrsavaju ovi veliki popusti na PS storeu.. Ako napravim nalog na racunaru i kupim igru da li cu je imati na soniju? mogu li sa tim nalogom da se ulogujem? :)

@VortexV9 digitalne Igre su vezane za PS nalog. Biće i na konzoli dostupne kada se uloguješ sa tim nalogom koji napraviš sada. Izaberi samo region dobro i isprati temu o prvom pokretanju ako nisi. Jer region ne može da se menja naknadno. Mislim da su UK i USA popularne opcije.

Da da ima par zemalja u USA koje se preporucuju zbog taxe.. Hvala ^
Prva igra ce biti Trek to Yomi na kraju ^ 7$ na popustu

Vrh Dno