Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

E jes ovaj sony napravio haos sa ovim account-ima, instaliras ps4 igru koja ima varijantu update na ps5 verziju, i ako nemas nalog koji je u regionu koji pise na disku (21 vek, kakvi regioni vise), onda ne mozes upgrade. Al mozes da igras ps4 verziju. Koja glupost.

Regioni postoje oduvek.

Ali slažem se da je glupost.

Ne znam šta time postižu.

Manje-više svi ovde kao primarne imaju USA naloge zbog generalno jeftinijih digitalnih igara i dostuonih dopuna 1usd za 1usd, ali to znači da je bilo kakav upgrade (dlc i sl.) nemoguć sa diskom kupljenim ovde u Srbiji.

Ja npr. imam Bloodborn na PSplus Extra (ne znam možda ga imam i duplo u okviru onih 20 najboljih PS4 igara), odvojeno sam kupio USA DLC i to funkcioniše.
Nedavno se uz vaučer Bloodborne disk mogao kupiti za oko 1200 din, što mi je bilo zanimljivo da posedujem tu igru za stalno, ali nisam je kupio jer mi digitalni DLC na drugom (USA) regionu ne bi nista značio sa diskom...

Pa napravis nalog na region diska skines igru i onda igras sa onog prvog naloga.
To sam i uradio, ali samo hocu da kazem da je ceo njihov koncept sa accountima i regionima kontraproduktivan, uzas je za krajnjeg korisnika. Kad skidas igru sa steama ili epica zabole ih paja dal si iz bangladesa ili menhetna, platis i igras. Ovi japanci tvrdoglavi sa arhaicnim sistemom.

Pa napravis nalog na region diska skines igru i onda igras sa onog prvog naloga.
Ovo u mom slučaju ne bi pomoglo jer su regioni već definisani za oba medija (disk valjda EU2, a digitalni DLC USA)...
@Starscraper bi naravno pomoglo jer njemu region upgrade-a igre "diktira" region naloga, pa je ovo što ti predlažeš rešenje.

To sam i uradio, ali samo hocu da kazem da je ceo njihov koncept sa accountima i regionima kontraproduktivan, uzas je za krajnjeg korisnika. Kad skidas igru sa steama ili epica zabole ih paja dal si iz bangladesa ili menhetna, platis i igras. Ovi japanci tvrdoglavi sa arhaicnim sistemom.

Pa jeste na steam-u tako, ali onda moram da se bakćem po pola sata da podesim da mi igra radi kako treba…

Ovako napraviš jedan dodatni nalog i cepaj. Postali smo previše svileni, samo se nešto izvoljeva…

Pa odakle ti digitalni DLC na USA?
Pa kupio jer mi je osnovna igra na USA (ali kao što napisah ne u trajnom vlasnistvu već dok plaćam pretplatu)... Zato sam i gledao da je kupim u trajno vlasnistvo, ali ne dam im 20 ili više usd za 10 godina staru igru.

Edit: Mada sad gledam i kod osnovne Bloodborne igre mi u bibkioteci takođe piše da je kupljena.
Da li onih 20 najboljih igara sa PS4 što su delili kupcima PS5 ostaje u trajnom vlasništvu i nisu vezane za PS Plus?

Poslednja izmena od urednika:
Vezane su za PS plus. Pokupio sam ih i nemam pristup posle isteka pretplate.
Hvala.

Zbunilo me je to što sam ih pokupio na prethodnoj pretplati, a i dalje ih imam (dakle druga PS plus pretplata, ali ipak je pretplata pa su i dalje tu)...

Ništa, moram vrebati osnovnu verziju BB kad ponovo padne na 9.99.

Ljudi, one digitalne igre koje prodaju na kp ljudi sa po 1000 pozitivnih i 0 negativnih? Kako je moguce da Fc24 bude 3-4 puta jeftinija nego na psstore?

Nije prevara, dobija se pristup šerovanom nalogu. Ne znam da li se dobija neka garancija, ali uglavnom radi. Par puta sam kupovao i nisam imao nikakvih problema. Doduše samo sam prešao igre i nikad više nisam probao da li su nalozi i dalje aktivni.

Uzimao ja i posle prodavao. Kao i bilo sta na KP gledas ocene. Imas i Razmenu koja je pouzdanija.

Naravno da nije prevara… ali niko ne čita razne postove i teme gde sve lepo piše. A siguran sam da i na samom KP piše šta i kako, vrv ne u sitna crevca ali dovoljno da čovek sam malo pretrazi po internetu ili ovom forumu.

Ja bas razmisljam o ovom pitanju i tim igrama koje su zaista nenormalno jeftine... Moja briga je da se ne radi o kradenim nalozima pa danas kupis, a sutra nemas pristup vise..
Trebam da nabavim PS5 sledece nedelje pa gledam sta mi se najvise isplati.. Prva ideja je bila da uzmem Slim CD i kupujem polovne diskove medjutim digitalna mi je postala zanimljiva danas buduci da je montiranje CD citaca jako lako, a ja se mozda selim za Nemacku i verujem da ce biti laksi za pakovanje buduci da je manji..

Ako moze neko da mi objasni te sharovane naloge kako to funkcionise.. Hvala. :)

Hvala, procitao i sada mi je jasno.. Definitivno ne za mene osim ako ne kupujem sa nekim na pocetku uz dogovor..

U sustini onda idem na disk verziju... Slim ili obican sta mislite ljudi? Da li je vredno dodati 50-100e za slim verziju? Znam da je manjih dimenzija sto mi se svidja ali nije mi presudno, spakovace se vec nekako.. :) Presudno bi mi bilo ako ima vidnih razlika u performansama ili hladnjenju..

Prednost koju bi dao obicnoj verziji je ta sto ima u mom gradu potpuno nova sa 2 goidne garancije pa bih mogao i da je preuzmem... Slim mogu samo da narucim. Takodje ima ponuda PS5 obican CD verzija sa 12 meseci PS+ extra za 50e vise? Mozda to ispadne najbolja opcija, pise da se dobijaju igre i besplatno tu..
Verovanto zvucim glupo ali ja sam potpuno nov u svetu konzola i zato imam ovoliko pitanja koje su verovatno ocigledna.. Malo sam skeptican oko svega

Poslednja izmena:

Jel uspio ko sa ovim na videu?
Novi dualsense,nije igrano ni 10h na njemu,dugme O je zaglavio tj ono radi al nema onog pucketanja koje imaju ostali dugmići.
Pošto firma iz CG je rekla da nema garancije na dualsense,dal da idem da pokusam da reklamiram ili ovo da napravim sa YT?
Edit:
Sa prvim pokusajem tj 1 predlog rijesio problem

Poslednja izmena:
@VortexV9 ako se plašiš foruma razmene, na KP prodavci sa stotinama pozitivnih ocena koji se bave prodajom naloga ti mogu za pola sata završiti sve, uz možda malo više cene. Uplatiš na račun i dobiješ podatke naloga. Ja nisam imao nijednu ispalu za sada.

Hvala, procitao i sada mi je jasno.. Definitivno ne za mene osim ako ne kupujem sa nekim na pocetku uz dogovor..

U sustini onda idem na disk verziju... Slim ili obican sta mislite ljudi? Da li je vredno dodati 50-100e za slim verziju? Znam da je manjih dimenzija sto mi se svidja ali nije mi presudno, spakovace se vec nekako.. :) Presudno bi mi bilo ako ima vidnih razlika u performansama ili hladnjenju..

Prednost koju bi dao obicnoj verziji je ta sto ima u mom gradu potpuno nova sa 2 goidne garancije pa bih mogao i da je preuzmem... Slim mogu samo da narucim. Takodje ima ponuda PS5 obican CD verzija sa 12 meseci PS+ extra za 50e vise? Mozda to ispadne najbolja opcija, pise da se dobijaju igre i besplatno tu..
Verovanto zvucim glupo ali ja sam potpuno nov u svetu konzola i zato imam ovoliko pitanja koje su verovatno ocigledna.. Malo sam skeptican oko svega

Starija i veca verzija je u prodaji dok se ne prodaju stare zalihe - nakon toga ce biti samo manja dostupna. Cena im je zvanicno ista, samo je stara konzola sad svuda na rasprodaji da bi sto pre otisle zalihe.

Edit: taj ps+ extra 12m za 50e ti je isto neko deljenje naloga, inace se njima ne bi isplatilo. Extra ne moze da se nadje za mnogo manje od zvanicne cene.

Pisali ste o punjačima za Dualsence, ne znam dal je ovaj dobar ali je jeftin na Aliexpress-u.
1705143597007.png

Poslednja izmena:
Ја сам узео Sony оригинал за 3500дин на попуст преко Ананаса.
Те јефтине сам и ја гледао, чак и овај Shark али сам узео оригинал.

Постави линк са видимо шта је то, сувише је јефтино да би се ризиковали контролеру.

Ova slika gore je neka ponuda Alija, ja njih ne kapiram, stalno nešto nude. Kada sam se ulogovao, sa 426 din podigli na 706 din...

Zato što ima dosta tih ponuda kada je prva kupovina i onda je niža cena.

Jel uspio ko sa ovim na videu?
Novi dualsense,nije igrano ni 10h na njemu,dugme O je zaglavio tj ono radi al nema onog pucketanja koje imaju ostali dugmići.
Pošto firma iz CG je rekla da nema garancije na dualsense,dal da idem da pokusam da reklamiram ili ovo da napravim sa YT?
Edit:
Sa prvim pokusajem tj 1 predlog rijesio problem

Sta rece neko, ja cuvam dzojstike meni se ne kvare xD

Jeste X jednom davno, al se samo od sebe popravilo

jesi ga umotao u providnu foliju ili kesu i oblepio selotejpom? tako je moj deda cuvao daljinac od tva... kao nov je i dan danas!

jesi ga umotao u providnu foliju ili kesu i oblepio selotejpom? tako je moj deda cuvao daljinac od tva... kao nov je i dan danas!

Dzojstik umotas u onu providnu, glavu umotas u alu foliju i nemas brige da li se kvare ili ne i sta pisu po forumima...

Nazad
Vrh Dno