Šta je novo?

Alan Wake 2

Majko mila kakva igra. Kako sam samo tužan što više nema ovakvih AAA naslova. Masterklas. Nije perfektno, ali je "kompletan paket" što bi rekli. Prvi deo mi nije legao davnih dana, ali ovo je u klasi za sebe.

Iz nekog razloga podseća me na Heavy Rain samo, naravno, bolje za sada u svakom smislu.

Poslednja izmena:
Prvi deo je vise bio blizak recimo Resident Evil-u mozda provucem kroz zube Silent Hill-u, bilo je dosta vise puskaranja ako mogu primetiti u odnosu na ovaj deo, mada je prica isto bila super nema sta.Ovaj je ...taman kako treba.Remedy zakucava 😂

Al se loze ljudi ovde. Klasican resident evil sa napucavanjem i hronicnim nedostatkom municije.
Od istrazivackog dela, tu nam je trazenje tragova, koji su highlighted da ih slucajno ne bi smo promasili na onim uzanim stazicama u ovom interaktivnom filmu.
Ona Saga je kao maca. Nula od autoriteta. U onom dineru ja mislio sad kad se predstavi onim svedocima i kad ih utegne u ispitivanje, kao pravi FBI agent.
Ma kakvi, "Excuse me, can I ask you some questions, pleaaase? "
Boze sacuvaj koliko je gaming nisko pao i sta je danas "remek-delo"

Ona Saga je kao maca. Nula od autoriteta. U onom dineru ja mislio sad kad se predstavi onim svedocima i kad ih utegne u ispitivanje, kao pravi FBI agent.
Ma kakvi, "Excuse me, can I ask you some questions, pleaaase? "
Boze sacuvaj koliko je gaming nisko pao i sta je danas "remek-delo"
Da, mislim da je casting za glumicu trebao biti bolji i određeni dijalozi/monolzi su baš čudni sa njene strane i kako ih ona neuvjerljivo iznosi s obzirom na stiuaciju u kojoj se nalazi.
Njena reakcija na paranormalne stvari skoro i da ne postoji. Ne odiše karakterom iskusnog FBI agenta koji je riješio na desetine teških slučajeva. Možda je ovo više subjektivno ali takav sam stekao utisak za sada.

To je cist pocetak. Da sam hteo da spoilujem - spoilovao bih :)
Hocu samo da dokazem lozanama da nemaju ni oko cega da se loze.

U Remedy-u stvarno misle da je ostatak sveta kao SAD.
Remedy su Finci.

A i kada je lik pitao da li je iz Svedske rekla je da joj je keva poreklom iz Svedske a da ona sama maltene i nema dodira sa Svedskom i nordijskom kulturom. Ono, postoje brakovi izmedju izmedju ljudi razlicitih rasa...

Realno, previse analizirate tako neke stvari u igri, gledajuci tako onda apsolutno svakoj igri se mogu naci slicne mane i odmah je proglasiti krs igrom.
Ako vam se vec u startu igra ne svidja lepo je preskocite i to je to, nema potrebe da hejtujete skoro sve sto ste videli u igri.

@somebody89
Da, ali su pisci igre:
  • Sam Lake (glumac Max Payne-a)
  • Clay Murphy
  • Tyler Burton Smith
Nema finskih imena, a i zasto bi kada im je primarno trziste najverovatnije americko.

I da u pravu si, sad kad sam ponovo pogledao njena majka je poreklom iz Svedske, a ne cela porodica.

Remek delo u svakom smislu, grafički nestvarno izgleda. Igram na PS5 quality
@somebody89
Da, ali su pisci igre:
  • Sam Lake (glumac Max Payne-a)
  • Clay Murphy
  • Tyler Burton Smith
Nema finskih imena, a i zasto bi kada im je primarno trziste najverovatnije americko.

I da u pravu si, sad kad sam ponovo pogledao njena majka je poreklom iz Svedske, a ne cela porodica.
Za neupućene smatrače kao ti: Sami Antero Järvi je pravo ime Sam Lake-a. Čist Amer

Kako da kazes da igru igras na manjoj rezoluciji i losijim podesavanjima od druge, bez da to kazes :D

@Markomaniax
Sami Antero Järvi, better known by his pen name Sam Lake, is a Finnish video game writer. He is the creative director at Remedy Entertainment, known for his writing on the popular Max Payne video game series, and Alan Wake.

Sve ostalo je na nivou: igra je losa jer nije sve onako kako sam ja to zamislio :)

RE4 izmislio grafiku za ovo, a optimizaciji da ne pricamo.....
Prosto ne verujem koliko se lozite na ispod prosecnu igru
Drugačiji engini, RE Engine vs Nortlight. Jedino zajedničko da su oba in-house nisu blentavi Unreal Engine.

Ova tema je takođe zanimljiva za psihologe jer govori o prosečnom PC gejmeru. Umesto da se koncentrišu na kvalitet same igre (igrivost, scenario) komenatarišu guščja perja i senke butina.

Zbog ovoga sam i prešao u Nintendo tabor :)

Slazem se, psiholog bi ovde mogao tacno da kaze sta nekoga ko ne koristi PC i igra Nintendo igre, tera da komentarise o PC/PS igri :)

Zanimljiv review.

Prvi dio sam probao samo, ne znam zašto nisam nastavio bio, sjećam se da mi je bio skroz ok. Sličan osjećaj i sada s tim što mi je sad priča kliknula odmah posle pola sata + Sam Lake - ne može da ne valja :) Što se performansi tiče kod mene u native qhd, između 75-110 fps, sve na max sem RT, nisam ni pokušavao. u quality fsr ide između 110-150fps.

I da, neko reče da je igra osjetljiva na undervolt, kod mene su i CPU i GPU pofino undervoltovani, nikakvih problema da kucnem u prvih 45min...

Poslednja izmena:
Kako da kazes da igru igras na manjoj rezoluciji i losijim podesavanjima od druge, bez da to kazes :D
Evo kako je igram, da ne bude to kao sto ti kazes iznad, sve ti pise u opisu streama, i kako mi radi, i dalje stojim da grafika ne opravdava ovoliku zahtevnost, ima mnogo bolje graficki uradjenih igara od ove, koje rade 5 puta bolje:

@BitrAtE Kaze dosta njih koji su poredili da je i bez RT jako lepa igra, da nije osakacena toliko kao recimo Cyberpunk, tako da nije da propustas nesto bas mnogo.

Meni je igra bas legla i pacing-om me podsetila najvise na Resident Evil 2, koju sam takodje maltene iz daha presao :)
Nacin na koji je prica odradjena je bas zanimljiv i unikatan, nekako mi je bas sveze legla kao izuzetak u moru slicnih igara koje igram poslednjih godina.

Sto se izgleda tice, evo na max 4k, sa dlss na quality i frame generation. Nista nije spojlovano, SS sam cisto grafiku u prvom chapteru i to je to.
Stavio sam na Google Drive da ne bi kvalitet opao, a racunajte da je slika dosta svetlija i da je overblown-ovana posto igram na HDR, a Windows to ne moze bas lepo da uhvati.

Игра је добра, волим овакве игре. Јако вуче на RE серијал. Истраживање, мањак муниције, мрачна атмосфера. Захтевна је игра јако и мислим да заиста није било потребе за оваквом захтевношћу. ВИдим да доста људи пише да је гласовна глума фантастична. Не бих се сложио, мислим да су ту поприлично подбацили. Све у свему игра би била 9/10 само да је захтевност мања... Овако 8/10 По мени.

Prilično podbacili ? Mimika (barem u početku) je takva da bih čini mi se bez zvuka mogao da čitam sa usana šta pričaju...

Edit: Sad vidim da pričaš o voice actingu, vjerovatno nisi mislio na mimiku, šta znam meni je skroz ok...

Da li ovo može da se igra bez AW1 ili da probam i AW1:Remastered kad ga već imam na PS?

I da li su obe igre iz @emaremare kategotije oko 10 sati igranja.

Posle HZD:FW leće mi nešto linearno sa kraćim trajanjem...

Da, prvi deo je bog otac za ovaj resident evil.

Obavezno prvi deo da se odigra.

Ko ima priliku i vreme, Control je deo istog univerzuma i nije zgoreg i njega preći ili makar pogledati neki recap na YT.

Ja sam krenuo keca da igram, pa cu dvojku. Control sam odigrao, ali ne vidim sličnosti.

Može neko u spoileru da napiše, ali da ne otkriva drugi deo.

Nije obavezan kec, ali je svakako preporucljivo odigrati prvi deo prvo.
Takodje, moze biti i kontraproduktivno, jer je totalno drugaciji koncept te i ove igre, pogotovo sto je ono kao open-world igra i dosta je dinamicnija, vise akciona od ove, a i borba je dosta zastarela i nekako nespretna :)

Evo sta kazu "strucnjaci" :)

Poslednja izmena:
Cudi me da niko ovde nije provalio da je serif zapravo glavni lik iz Quantum Break-a, Shawn Ashmore.

Ja ne znam kojim ocima vi gledate, ali ono sto ja ovim mojim vidim, ova grafika je nerealno dobra, nista joj do sada nije ni prici.
Teksture i detalji su nerealni, priroda takodje prelepa, a mozda i najrealnija implementacija sunca do sada.
Prosto, gde god da se okrenem, grafika sabija, sto dizajnerski, sto atmosferski efekti, sto kvalitativno teksture i renderi.
Ja ne znam sta ste vi to igrali, pa da vam je ovo ovo nista posebno ne izgleda...
Ni jedan jedini detalj u igri nije bezveze i nista mi nije bilo dosadno, cak sam i u reklami na TV-u uzivao i celu odgledao, kao i svaki radio prenos :D
A ja generalno nisam specijalno strpljiv lik.

Krenuo sam u pola 3 na spavanje, samo malo da vidim kako izgleda igra...evo me gasim u 10 ujutru, posto sam zaspao na stolici tokom sinematika.
Za sada igra sabija u svakom aspektu, grafika, zvuk, efekti, prica, gluma, aman sve...videcemo do kraja :)

Samo sto se to Sunce ne pomijera kao niti texture oblaka.
Osvjetljenje je staticno, LOD vegetacije je jedan od najgorih ikada, refleksije su lose odradjene, broj karaktera je jako mali, itd. Performanse bi trebale biti puno bolje za ovaj nivo grafike. Vidi se da su se previse oslanjali na dlss/fsr.
Btw, tek na visim rezolucijama igra izgleda normalno, nestaje blur. Nije mi jasno kako uspiju napraviti ovakvu glupost.
Ovo porediti sa dinamicnoscu CP 2077 nema smisla. Ni blizu!

Nazad
Vrh Dno