Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мени је јуче стигла једна пошиљка преко Мађарске, њихов тонер којим штампају налепнице је благо речено безвезан. Срећом битни подаци се нису излизали.

LA...HU paket, cainiao poslat 13.7 and navodo je 31.7 status "Delivery attempt unsuccessful. Recipent uncontactable by delivery personnel"

Po trackingu nase poste, UPU, i magyar post taj tracking number ne postoji...Jel ima jos neka opcija kojom salju pakete?

@vucko83

Posto je registrovana posiljka , ako ne bude isporucena i na sajtu nase poste se ne pojave statusi - narocito onaj da je ostavljen izvestaj , kada istekne rok za dostavu imas pravo
na refund

Evo primera za LA...HU posiljke koje na Cainiao pracenju imaju status
Delivery attempt unsuccessful.Recipent uncontactable by delivery personnel
bez obzira na stvarno stanje

Srbija

LA048215093HU
LA048215589HU
LA048215615HU
LA048215765HU
LA048345629HU
LA048345805HU
LA048455108HU
LA048455261HU
LA048455641HU
LA048455805HU

Kipar

LA048215969HU
LA048216037HU
LA048455669HU
LA048455788HU

Grcka

LA048345045HU
LA048455434HU

Slovenija

LA048455712HU

@vucko83

Posto je registrovana posiljka , ako ne bude isporucena i na sajtu nase poste se ne pojave statusi - narocito onaj da je ostavljen izvestaj , kada istekne rok za dostavu imas pravo
na refund

Evo primera za LA...HU posiljke koje na Cainiao pracenju imaju status
Delivery attempt unsuccessful.Recipent uncontactable by delivery personnel
bez obzira na stvarno stanje

Srbija

LA048215093HU
LA048215589HU
LA048215615HU
LA048215765HU
LA048345629HU
LA048345805HU
LA048455108HU
LA048455261HU
LA048455641HU
LA048455805HU

Kipar

LA048215969HU
LA048216037HU
LA048455669HU
LA048455788HU

Grcka

LA048345045HU
LA048455434HU

Slovenija

LA048455712HU
Svi brojevi osim prvog iz Srbije imaju pracenje na nasoj posti i pise da je primalac izvesten sto znaci da je ok status na Cainiao.

Videcemo kod mene, narucih posle duzeg vremena malo sa ebay-a malo Ali...bogami 6 nedelja nista se nije pojavilo al ajd cekam do septembra
neki su la...hu neki pocinju sa SY (ebay).
Vidim da neki od tih tracking number-a izbace to arrived at destination country, mada to nema veze sa zivotom izgleda.

@vucko83

LA...HU su posiljke sa pracenjem....

Za SunYou takodje imas uputstva.

Pored SY koda te posiljke dobijaju i Rx/Lx/Ux...xx kod.

Video sam, hvala. Nego preispitujem sebe dal pogresno nesto radim posto sam tipa jednu istu stvar narucio 3 puta u godinu dana i morao sam refund trazim posto nije stiglo...

1692010883925.png
e, se desavalo nekom ovo, da je "za carinu" i onda da nema apdejta dugo vremena (eto dve nedelje u mom slucaju i nista)?? nema ono da se vrti izmenicna posta sto puta dok ne ode dalje? hmh... prvi put ovako da vidim

Nema onih "Otprema" svaki dan odavno. Inače čeka se oko 3 nedelje trenutno, dan-dva gore-dole.

Meni po prvi put RSBEGC otisao na carinu. Sad tri nedelje gluposti...

Pozdrav, da li mozda neko ima iskustva sa narucivanjem iz Japana ?
zeleo bih ovih dana da narcim nesto iz Japana sa njihovog sajta, imaju 2 opcije slanja:

Standard Shipping - Japan Post Air, No insurance and tracking
Priority Shipping - Japan Post ePacket, Insurance and tracking include

Zanima me da li ovaj priority znaci da ce biti registrovana posiljka i da kod za pracenje nece pocinjati sa slovom U ?
RN JP ce ti biti oznaka za priority. Meni prijatelj poslao neke sitnice pre par nedelja. I to je bas ovo iznad. Paklic.

Poslednja izmena:
Nemam ja problem sa tim, imam problem sto to smrdi tri nedelje a ems posiljka....

Годишњи одмори су још, само штанцају оне што пропуштају без отварања. Можда грешим, ал' ја сам таквог дојма.

Tri nedelje je bilo i pre godisnjih, jednostavno raspad. RSBEGC bi trebali da pustaju odma, no medjutim za sve postoji prvi put.

Ajd ako se setiš napiši koliko im je trebalo. EMS su brzo prolazile i u vreme najvećih novogodišnjih gužvi. Ako su i to upropastili onda je pošta u baš baš raspadu.

Ako nema rezultata idite na Change - Select a courier i menjajte rucno Cainiao , Yanwen , SunYou , UPU , Magyar Posta....

Za HU posiljke Cainiao do Madjarske ima precizne statuse.

Pisao sam posti reklamaciju, posto sam imao UA... HU paket u paketomatu, koji nisam uspeo preuzeti do 22.7., bio do poste kojoj pripada paketomat, kaze cekajte da postar donese, a znam da u drugim postama imaju sortirano po datumima ono izvadjeno iz paketomata...

Posaljem im reklamaciju i dobijem sledeci odgovor.

Поштовани,

Уколико примаоци не преузму нерегистроване пошиљке из међународног саобраћаја на пакетомату у предвиђеном року, достава нерегистрованих пошиљака преузетих из пакетомата се након тога врши на адреси примаоца.

Будући да се ради о нерегистрованим поштанским пошиљкама, које се не евидентирају у поштанским исправама и наменским апликацијама, а примаоцима се уручују без потврђења уручења потписом, по правилу убацивањем у кућни сандучић, није могуће утврдити статус, као ни разлог евентуалног неуручења. Уколико је нерегистрована пошиљка гломазна, односно таквих димензија да је није могуће убацити у кућни сандучић, уручење се врши примаоцу, а уколико ни то није могуће, оставља се извештај о приспећу пошиљке.

Prodje jos dve nedelje i dalje nista, odgovorim im na ovo prilicno drsko i da mi je neshvatljivo da ako vec mogu da posalju poruku sa brojem paketa, sta znaci da su ga negde zaveli, da mu se posle gubi svaki trag... Posle par sati zovu iz poste u koju mi obicno stizu paketi, ne iz ove gde paketomat bio,kaze radnica nasli smo jedan paket na vase ime, ali nije to taj, i da ce mi ostaviti na salteru da preuzmem, a oni ce jos traziti...

Bas sam se iznenadio da su reagovali, ali mislim da dzabe trajlze, jer je paketomat od druge ispostave i da je tamo...

Organizacija sa tim paketomatima lici na dobrovoljnu radnu akciju , pa ako ti zapadne udarnik dobro je...

Pisao sam posti reklamaciju, posto sam imao UA... HU paket u paketomatu, koji nisam uspeo preuzeti do 22.7., bio do poste kojoj pripada paketomat, kaze cekajte da postar donese, a znam da u drugim postama imaju sortirano po datumima ono izvadjeno iz paketomata...

Posaljem im reklamaciju i dobijem sledeci odgovor.

Поштовани,

Уколико примаоци не преузму нерегистроване пошиљке из међународног саобраћаја на пакетомату у предвиђеном року, достава нерегистрованих пошиљака преузетих из пакетомата се након тога врши на адреси примаоца.

Будући да се ради о нерегистрованим поштанским пошиљкама, које се не евидентирају у поштанским исправама и наменским апликацијама, а примаоцима се уручују без потврђења уручења потписом, по правилу убацивањем у кућни сандучић, није могуће утврдити статус, као ни разлог евентуалног неуручења. Уколико је нерегистрована пошиљка гломазна, односно таквих димензија да је није могуће убацити у кућни сандучић, уручење се врши примаоцу, а уколико ни то није могуће, оставља се извештај о приспећу пошиљке.

Prodje jos dve nedelje i dalje nista, odgovorim im na ovo prilicno drsko i da mi je neshvatljivo da ako vec mogu da posalju poruku sa brojem paketa, sta znaci da su ga negde zaveli, da mu se posle gubi svaki trag... Posle par sati zovu iz poste u koju mi obicno stizu paketi, ne iz ove gde paketomat bio,kaze radnica nasli smo jedan paket na vase ime, ali nije to taj, i da ce mi ostaviti na salteru da preuzmem, a oni ce jos traziti...

Bas sam se iznenadio da su reagovali, ali mislim da dzabe trajlze, jer je paketomat od druge ispostave i da je tamo...

Vidis ja takodje nisam stigao da podignem posiljku iz paketomata ali su mi danas ostavili izvestaj da dodjem u postu da podignem iako je paket mali i mogao je da se ubaci u sanduce ali postar nije poneo paket ali izvestaj jeste.S'tim sto su mi pogresili postanski broj pa ibacili posiljku u nekom naselju, dalje od mene iako od kako su uveli paketomate ubacivali sui ispred glavne poste u centru grada jer tu zivim,ali neko pogresio pa ubacio u naselju malo iznad grada,i *** morao sam danas put pod noge da podignem.Malo njih rade odgovorno svoj posao,ali vecina ne radi,nazalost.

Ja sam isto ocekivao da ce ubaciti u sanduce, jer lagano prolazi, ali ni posiljke ni izvestaja, a pogotovo radnice u posti sto se prave blesave, cast izuzetcima, otresla me samo tako, drugi put otisao isti slucaj imao da nisam uspeo podici, druga radnica bez problema pretrazila i nasla... I kao u soku kako ta od 22.7. nije bila ponovo na dostavi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno