Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@dedamrsoje

Moze dobiti jedino posiljku ako uspeju da je pronadju.
Samo posiljaoc moze dobiti refund , pa onda prosledjuje novac
kupcu.

@No_LiMiT

Ako je registrovana posiljka vidi se da nije urucena.
Postoji rok do kog u Posti moraju ili da pronadju posiljku
ili da izdaju potvrdu da su izgubili posiljku.
Na AE preko Eva podrske odmah sada naglasi da si greskom
oznacio da ti je posiljka urucena i prilozi im statuse.
Ako u predvidjenom roku za potragu ne dobijes posiljku ,
obrati se AE za refund.
Ispravka, nisam confirmovao ipak, nego neke koje su mi dosle u sanducetu tog dana, permutovao sam jer sam imao dosta posiljki nakon odmora, neke u sanducetu neke u posti.

Znaci sta sad treba, oni su rekli da ce me zvati ako nadju, kad da odem da se zalim, u istu postu, kome, online, glavna? Nije neki iznos al stvarno ne znam kako izgubise, velicine je sveske, screen protecvtor za tablet od 12 incha

@No_LiMiT
Ne trebaš nigde da ideš jedino ako si baš rešio da ideš da se žališ kupiš povratnu kartu do Kine, čekaš da istekne rok i dispute na AE nisi dobio pošiljku.

Odma ce dispute ponistiti jer na trackingu pise da je stiglo u postu, kakav cu im dokaz dat da su izgubili? Kao sto hu posiljke odma odbiju dispute.

Ako je registrovana posiljka i nema potvrde - statusa o urucenju ,
AE mora da ti vrati novac.

@No_LiMiT
Ako si dobio obaveštenje da preuzmeš pošiljku sačekaj ponedeljak da se pojavi poštar pa popodne trkneš do pošte da vidiš da li su našli. Ako nema pošiljke imaš poštin korisnički servis pa im piši ali refund jedino možeš da dobiješ od AE. Ovo sve važi ako je registrovana pošiljka i ako si dobio obaveštenje sa brojem pošiljke koju trebaš da preuzmeš. Pitanje ti je bilo uopšteno sa akcentom "kome da se žalim" ili ti što bi na jug reknali "kam gi moje pare"

Screenshot.png

Posle prepiske sa Alijom prihvaio je Refund i sad čekam da mi pare legnu na račun. Korektno od Alija jer je očigledno da je pošiljka ukradena kada je napustila RSBEGC. I onda se čudimo što je poštarina za Srbiju tako skupa. Normalno, poštu zabole ona stvar što ima trule jabuke u korpi. Još nekoliko sitnica mi nije stiglo ali to je verovatno drpio poštar koji menja mog poštara koji je na godišnjem odmoru. Razgovarao sam sa likom, u očima mu se vidi da je mufjuz.

Pogledajte prilog 399502

Posle prepiske sa Alijom prihvaio je Refund i sad čekam da mi pare legnu na račun. Korektno od Alija jer je očigledno da je pošiljka ukradena kada je napustila RSBEGC. I onda se čudimo što je poštarina za Srbiju tako skupa. Normalno, poštu zabole ona stvar što ima trule jabuke u korpi. Još nekoliko sitnica mi nije stiglo ali to je verovatno drpio poštar koji menja mog poštara koji je na godišnjem odmoru. Razgovarao sam sa likom, u očima mu se vidi da je mufjuz.
Zbog ovoga je dobra registrovana posiljka,sve se lepo vidi.Nazalost kod neregistrovani mozes samo da se slikas kada dobiju zadnji status arrived a nikad se ne isporuce.Iako ja mislim da posiljka nikad nije stigla do tvoje poste vec je nestala negde u sortirnom centru pre slanja u tvoju postu.Da je napustila sortirni centar pojavio bi se status kada tad,kasne sa tim statusom ali ga uvek ubace na kraju,barem kod mene je uvek bilo tako.

Veci broj LA..HU posiljki iz tog perioda nije imao statuse posle RSBEGC
( okacio sam tada gomilu kodova pa mozete i sami proveriti )

Za ovu znam da je isporucena na kucnu adresu.

hu9.jpg

LA...HU pošiljka poručena 23.07.2023. isporučena 04.08.2023.
Ušlo je u Srbiju 01.08.2023.
Do sada nisam brže dobio pošiljku.

Pozdrav, da li mozda neko ima iskustva sa narucivanjem iz Japana ?
zeleo bih ovih dana da narcim nesto iz Japana sa njihovog sajta, imaju 2 opcije slanja:

Standard Shipping - Japan Post Air, No insurance and tracking
Priority Shipping - Japan Post ePacket, Insurance and tracking include

Zanima me da li ovaj priority znaci da ce biti registrovana posiljka i da kod za pracenje nece pocinjati sa slovom U ?

Pozdrav, da li mozda neko ima iskustva sa narucivanjem iz Japana ?
zeleo bih ovih dana da narcim nesto iz Japana sa njihovog sajta, imaju 2 opcije slanja:

Standard Shipping - Japan Post Air, No insurance and tracking
Priority Shipping - Japan Post ePacket, Insurance and tracking include

Zanima me da li ovaj priority znaci da ce biti registrovana posiljka i da kod za pracenje nece pocinjati sa slovom U ?
Priority Shipping - Japan Post ePacket, Insurance and tracking include - podrazumeva da ce imati kod za pracenje i ovo ti je najbolja opcija da te ne boli glava.
UA..HU ti je za kineske posiljke

Da, za prvu recenicu. Ostavljen je papiric i ne mogu da nadju, izgubio ga je postar ili oni u posti.
Na sajtu nema pracenja jer je ua hu.
Mozda da pokusas iskreno sa samim prodavcem pa ti mozda posalje ponovo pod uslovom da je normalan prodavac,za aliiju bi trebao dokaz da je izgubljena od strane poste koji ti treba izdati posta,posto je neregistrovana da ti nije ostavljen izvestaj ne bi ih zanimalo ali posto su ostavili izvestaj i izgubili ne mogu da ignorisu.

Poslednja izmena:
2023-08-07_09-12.png

Koliko obicno bude na carini sada za vreme odmora? U pitanju je neki difuzor za blic, nece valjda to cariniti, bukvalno par papira i elasticna plastika...

^Čini mi se da pošiljka počinje na C pa ako naplate samo otvaranje biće 300 din. Meni inače još stoje pošiljke od 27. tako da verovatno neće ove nedelje.

Priority Shipping - Japan Post ePacket, Insurance and tracking include - podrazumeva da ce imati kod za pracenje i ovo ti je najbolja opcija da te ne boli glava.
UA..HU ti je za kineske posiljke
Hvala puno na odgovoru, pa to i ja gledam da mogu da pratim posiljku i kad udje u Srbiju. Za ameriku i druge zemlje sam naucio da je bolje malo vise da se plati pa da bude registrovana posiljka. Ja sam razumeo da iz bilo koje zemlje ako kod za pracenje pocinje slovom U da je to neregistrovana posiljka ?

Pa i iz Kine mozes da platis malo vise i da imas registrovanu posiljku.

Pozdrav. Tri pošiljke sa AliExpress-a naručene u maju mi nisu dostavljene. AliExpress mi automatski odbija refund jer su pošiljke navodno u lokalnoj pošti. Tracking je naravno diskutabilan. Evo primera:

Prilozi

• Screenshot_2023-08-07-22-40-23-222_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-08-07-22-40-23-222_com.android.chrome.jpg
    81.9 KB · Pregleda: 64
@jerry.drake

UA...HU posiljke stizu vec 2 godine i za to vreme je
bezbroj puta ponovljeno sta znace statusi

Arrived at linehual office
Received by local delivery company
[RS]Arrived at local delivery center

Meni stoji paket na carini od 20.7. Valjda će još malo.
Evo da se nadovežem na samu sebe. Danas mi je stigao paket. Juče je bio otpremljen iz carine. Danas je zvao poštar. Koga interesuje miyoo mini plus sa factory direct collected store plaćen 56e, carina i porez 2070din.

Kakva su iskustva sa ovakvim statusima, LA... HU

7 dana nike bilo promene statusa, kontaktirao prodavca, na kraju canceled...

Prilozi

• Screenshot_20230809_123907_AliExpress.jpg
    Screenshot_20230809_123907_AliExpress.jpg
    78.9 KB · Pregleda: 41
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno