Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Чим не прође царину за дан-два велика је вероватноћа да ће пошиљку да оцарине.

@uroborosfault
U Bgd uglavnom posle 2 dana isporuče pošiljku, Ujutru se pojavi GPC a ujedno i eto poštara na vratima. Ima vremena dosta otkako su smanjili broj statusa dostupnih javnosti.
28.07.2023 14:05:47Урученa (примaоцу)
28.07.2023 02:20:0410200 ГПЦ БЕОГРАДОтпремa
26.07.2023 06:32:37RSBEGCОтпремa
26.07.2023 06:02:3511003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
22.07.2023 07:28:00HU-HU1005Пријем

Misliš, da PDVuju 😁
Свеједно, да процесуирају. Нешто ће да оцарине (и ПДВ и/или отварање-затварање), нешто само ПДВ, нешто ће да процене као малу вредност кад отворе да провере шта је.

Ako nekoga zanima, kurirska služba koja transportuje pakete sa Mađarskog aerodroma do Budimpešte na sortiranje i od Budimpešte do Srbije, je Švajcarski UNIVERSAL POSTAL UNION. Ovo je je link, tracking link. Ovde se mogu pratiti među rute u Mađarskoj. Oni imaju ugovor sa Allijem za prenos paketa.

Jesu li to izbacili iz praćenja neregistrovanih pošiljki [RS]Arrived at local delivery center. Jutros me iznenadio poštar sa UBxxHU ili je neki švajcarac ubacio u sanduče, još uvek stoji

Departure from outward office of exchange​

Saturday, August 5, 2023 At 11:25 AM UPU

Stigla i meni UB posiljka bez promene na [RS], sa istim statusom, moguce

Jesu li to izbacili iz praćenja neregistrovanih pošiljki [RS]Arrived at local delivery center. Jutros me iznenadio poštar sa UBxxHU ili je neki švajcarac ubacio u sanduče, još uvek stoji

Departure from outward office of exchange​

Saturday, August 5, 2023 At 11:25 AM UPU
Imam 2 posiljke 7.8
Arrived at local delivery center
jedna ima RS druga nema

@dedamrsoje
Hvala za info.
To su izgleda pošiljke stizale u istom danu više tura pa zbog gužve nisu stigli da ubacuju statuse, bilo je bitno da se rasčisti što pre.

Pre koji sat me zvao poštar, paket od 2kg je u pošti - za platiti samo 900 dinara. Ceo paket sa dostavom je bio 18922 yena = 13997 rsd, dakle trebalo je biti oko 4k dinara carina + pdv. Paket je sa trackingom, fakturom i potpisan. Stajao je oko 22.07 u izmeničnoj/carini, znači da su ga ofrlje verovatno ocarinili i pustili, ili su videli samo deo fakture i lupili po tome, pojma nemam.

Eto ako znače nekome informacije.

Sta znaci ovaj status,jel bio paket na carini,brzo se menjaju statusi?

Prilozi

• v.png
    v.png
    18.1 KB · Pregleda: 46
@Miki_
Ako te interesuje da li ćeš da platiš carinu saznaćeš kad zazvoni poštar a sa tako objavljenim statusima lupaj glavu sam šta znače.

Neregistrovana preko Belgije,zadnji status kao sto vidite na slici....pretpostavljam da je tada poslato iz Belgije za Srbiju,da li ce biti narednih statusa ili je to sve pa kada stigne?
Screenshot 2023-08-11 181821.png

Нешто су избацили међуфазе унутар поште, после изласка са царине нема ништа, одмах уручење примаоцу.

YOUR SHIPMENT HAS ARRIVED AT THE POSTAL OPERATOR OF THE COUNTRY OF DESTINATION AND WILL BE DELIVERED IN THE COMING DAYS., "
3-15 dana posle toga

već duže vreme stoji isto, objašnjenje krajnje su
izvinjavam se , malo sam ogorčen odgovorom pošte:
Поштовани,

Предметна пошиљка LA046246844HU је због непотпуне адресе примаоца, дана 16.6.2023. године, отпремљена из надлежне царинарнице у Новом Саду, у циљу враћања пошиљаоцу. Према информацијама којима располажемо, у адресним подацима пошиљке није било наведено презиме примаоца.

С поштовањем,

Потша Србије
I dalje ne znam gde je završila moja pošiljka!!

Prilozi

• pracenje.png
    pracenje.png
    24.4 KB · Pregleda: 33
U Kini verovatno
Jul 22, 2023, 07:22
Magyar Posta
To take the incoming shipment in the replacement
International Post Replacing Center | Vecsés

Videću, kontaktirao sam prodavca rekao je da će se rešiti stvar, nego mene je iznerviralo to da su kao razlog za vraćanje pošilke naveli da nedostaje prezime kupca ,bez obzira na ispravnu adresu i br.telefona, kao da poštar prilikom isporuke uzvikuje ime i prezime ne bi li mu se javio primalac.Sa istim podacima stiglo mi je bez problema desetak paketa,nzm šta se ovde desilo

@djo-ka
Nije poštar bog i batina u pošti, on deli ono šta mu daju za taj dan, za poštu je to pošiljka sa nepotpunim podacima. Može biti da treba da se plate i neke dažbine državi a carina nema koga da zaduži a koliko mi se čini ne mogu da zaduže telefonski broj. HU pošta često preskoči neki podatak a da ne pišem koliko sam pošiljki dobio sa jedva čitljivim podacima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno