Šta je novo?

Google Pixel 7

Mislim da su možda sa android 14 razdvojili zvuk zvona i not ?
Neka me neko ko je na beti ispravi ako grešim..

Da li neko ima problem na Pixel 7 Pro, pri maksimalnom osvetljenju pojavi se linija od kamere do dole, povremeno treperi i menja boje, ista podesavanja kao u ovom postu:

Evo su moje slike:
Pogledajte prilog 396745
Pogledajte prilog 396746
Telefon je uzet sa KP u Novembru 2022. od proverenog prodavca, da li vredi reklamirati jer vidim pun je reddit istih objava?
Reseno tako sto se ugasi Adaptive Color Mode...da li je jos neko imao slican bag?

Odlicna ova beta 4 (p7pro), baterija je bas bas dobra rekao bih

razmišljam se da instaliram android 14 beta 4, testeri su dan-dva nakon izlaska rekli da izgleda da može da se koristi kao daily, ali da li je? Ima li nekih bagova da znate ili da ste primijetili?

Bez bagova, bolja je i uspostava mreze. Ostalo mi je sve identicno kao na 13

Bez bagova, bolja je i uspostava mreze. Ostalo mi je sve identicno kao na 13
oke, ubijedio si me lako, već se instalira, pa da vidimo :D
Generalno, dok sam bio na OnePlus 6T, uvijek sam bio na beta kanalu (dok je postojao), ali kod Pixela je sve nekako beta i bagova ima i u stabilnim verzijima... Ne nekih deal breaker-a, ali mi je recimo beta Gboarda kočila, probao par puta reinstalaciju. Ili do julskog apdejta je znalo da zašteka kad mijenjam aplikacije iz task switchera - vratim se na prethodnu, ništa, zakuca. Onda pređem na inicijalnu, on se vrati na onu prethodnu i radi. Itd...

Pixel i ja smo se danas rastali. Od mene sve preporuke za ovaj telefon, nista od primedbi koje sam citao nisao primetio za ovih par dana. Za novac koliko kosta ne znam koji telefon moze vise da ponudi, extremno brzo radi, lep je , ekran jako lepo osvetljen, kamer3 vrhunske, baterija pristojna, jedino sporo punjenje al to je manje bitno bar meni. Obzirom da dosta fotkam, a juce sam poredio 14 pro u proraw formatu fotkanja me je ostavio bez daha, cekam i Pixel 8 pa da vidimo.

24h kasnije sa Beta 4, nemam nikakvih primjetnih bagova, telefon radi dobro, moguće i da će baterija duže trajati (kući, na wifi, mi je potrošio samo 13% baterije za 1h 55min SOT, mada iskreno, brightness je bio na auto, odnosno minimumu u zatamnjenoj prostoriji). Jedino što nisam oduševljen brojem noviteta, osim lock screen opcija, kojih s jedne strane ima dosta, a s druge strane ni jedna od novih ponuđenih mi se estetski ne sviđa previše... Nadam se da će poraditi na tome, naročito za neki naredni feature drop, ako ne za avgust

Jel se gube podaci, ako se predje na betu kad se registrujes preko sajta i stigne OTA azuriranje?

ne, ali se pitam da li treba da se odjavim sa beta kanala nakon što izađe stabilna verzija? Iskreno, ovo je superstabilno sve, ali ne bih dalje učestvovao u testiranju budućih alfa i beta :D

Ljudi pozdrav. Kažite mi da li neko na Pixel 7 koristio MTS-ov eSim, i pored njega još neku karticu? Kako to sada radi? Pročitao sam po temi ali su se korisnici uglavnom žalili.

Proverio sam na mts-ovom sajtu, nije podržan.

Plan mi je da u njega ubacim MTS eSim a službena A1 - regularna sim kartica.

Ljudi pozdrav. Kažite mi da li neko na Pixel 7 koristio MTS-ov eSim, i pored njega još neku karticu? Kako to sada radi? Pročitao sam po temi ali su se korisnici uglavnom žalili.

Proverio sam na mts-ovom sajtu, nije podržan.

Plan mi je da u njega ubacim MTS eSim a službena A1 - regularna sim kartica.
Ja koristim od decembra MTS-ov sim, nikakvih problema nisam imao.
Koristio sam dual esim takođe kad sam bio na letovanju, dakle strana kartica i mts esim. Sve ok.

A druga stvar, ovo mi se danas prvi put desilo.
Telefon nije na punjaču niti nešto spec radim niti je vruće u kući kao što je skoro bilo.
Možda je zato što mi je slab domet pa se fon muči da ga održi ali eto, prvi put mi se desio. (prilažem ss)
Nestalo je posle par sekundi i fon je počeo da se hladi kad sam ga malo ostavio.

Prilozi

• Screenshot_20230723-085028.png
    Screenshot_20230723-085028.png
    128.8 KB · Pregleda: 57
Hvala najlepše na odgovoru. Dobijam uskoro ovaj telefon a dual sim funkcija mi je jako bitna pa rekoh da proverim kakvo je sada stanje sa stabilnošću signala...

Sumnjam da je signal kriv za to pregrevanje, verovatno je sistem nešto "drljao" pa se procesor pregrejao.

Evo sad je hladan

Ja koristim od decembra MTS-ov sim, nikakvih problema nisam imao.
Koristio sam dual esim takođe kad sam bio na letovanju, dakle strana kartica i mts esim. Sve ok.

A druga stvar, ovo mi se danas prvi put desilo.
Telefon nije na punjaču niti nešto spec radim niti je vruće u kući kao što je skoro bilo.
Možda je zato što mi je slab domet pa se fon muči da ga održi ali eto, prvi put mi se desio. (prilažem ss)
Nestalo je posle par sekundi i fon je počeo da se hladi kad sam ga malo ostavio.
Kada je signal slab i na granici da puca onda je meni iz nekog čudnog razloga pomoglo da koristim samo jednu karticu, esim ili normalnu sim.
Kad je signal dobar nema problema sa dual sim opcijom, isto eSIM MTS I obični sim A1.

Kada je signal slab i na granici da puca onda je meni iz nekog čudnog razloga pomoglo da koristim samo jednu karticu, esim ili normalnu sim.
Kad je signal dobar nema problema sa dual sim opcijom, isto eSIM MTS I obični sim A1.
Samo jednu esim karticu i imam.

Haha ja odgovorih na pogresnu poruku :) Htedoh da odgovorim na prvu poruku koju je stefan8661 okacio.
Svakako ocekujem poboljsanje dual sim opcije sa Android 14 posto su najavili da sa njim dolazi i optimizacija modema u procesoru.
Svakako ja sam zadovoljan što dual esim radi sve ok. Nema više fizičkih kartica i ćao.

Danas slučajno na bazenu minimalno pokvasim telefon, ništa specijalno, nije upao u vodu, i od tada su počeli da "probijaju" zvučnici...Tako mi je bilo i na S20+ nakon ronjenja, što je potencijalno veći problem od prskanja, ali posle malo treskanja i pola sata bude okej. Ovde "drči" već 5-6 sati i nema poboljšanja. Probao one snimke za "izbacivanje" vode iz zvučnika ali nije pomoglo. Ima li neko sugestiju, i da li je neko imao sličan problem?

Danas slučajno na bazenu minimalno pokvasim telefon, ništa specijalno, nije upao u vodu, i od tada su počeli da "probijaju" zvučnici...Tako mi je bilo i na S20+ nakon ronjenja, što je potencijalno veći problem od prskanja, ali posle malo treskanja i pola sata bude okej. Ovde "drči" već 5-6 sati i nema poboljšanja. Probao one snimke za "izbacivanje" vode iz zvučnika ali nije pomoglo. Ima li neko sugestiju, i da li je neko imao sličan problem?
Ja sam imao na xiaomiju, ubacio telefon u zip kesicu sa par kesica onih silikonskih kuglica za vlagu koje sam otvorio i rešilo je problem. I pirinač bi trebalo da radi isto dovoljno dobar posao.

Hvala, probaću i javljam rezultate, mada nisam očekivao ovu vrstu problema uzevši u obzir da je IP68 sertifikovan...

Ja sam 7 Pro potapao 5-6 puta da snimam klinku kako roni u moru, isperem ga posle obicnom vodom i nisam imao problema. Imao sam upozorenje samo da je telefon detektovao vodu na usb portu i on je bio disableovan par minuta samo

U svakom slucaju zakljucak je da nije pametno da se telefon bilo koji potapa, jer uvek mogu da imaju mikro greske u sklapanju uredjaja i negde da prodje voda. A dodatno na to, naravno da tek u slanu vodu nije pametno ubacivati.

Svakako dobro je znati da ce preziveti polivanje i slucajno kvasenje i upadanje u vodu.

Bio u kesici sinoć nekih 2h i malo je bilo bolje, ali tek jutros sve okej, dosta baš vremena treba da se osuši lepo.

Da li vredi kupiti Pixel 7 Pro na Kupujem Prodajem ili dodati malo više novca za neki S23 sa dve godine garancije kod operatera?

Posle P7 tvrdim da ni jedan samsung nema sta da trazi pored po pitanju kamere. Sve ostalo lagano moze da bude na strani 23 serije. Dakle, ako puno slikas, znas sta ti je ciniti :)

Najviše me brine što nema garancije i ne znam da li ProMobi popravlja Pixele ako nekad zatreba. Koja je realna cena sada za P7 pro?

P.S. Da li može da se aktivira na P7 pro, fabrički Call Recording?

Poslednja izmena:
The call recording feature is as such not available on Pixel phones. You need to use 3rd party apps from the Play store to enable this functionality. Be reminded that every country has different laws for call recording without the consent of the other party, so be sure to follow those guidelines.

Vrh Dno