Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
SunYou pošiljke (LP) trenutno idu preko Belgije i šalje se info našoj pošti da postoji pošiljka
05, 2023, 22:54 Pre-Shipment Info Sent to Serbia SunYou Logistics
Videćemo koliko putuje a dajem vam info šta se dogadja.

Pozdrav. Porucio sam neke slusalice sa Ebay-a. Paket je iz Amerike.
Broj posiljke 9400108205496816181944.
Da li je ovaj status normalan ili je isporuceno nekom tamo ? 😅
Verovatno je isporučen nekom posredniku za slanje (Asendia ili tako nešto). Kada oni pošalju tebi dobiće drugi broj za praćenje.

Narucujem preko 10 godina online sto Ebay sto AE i nikad mi se nije desilo da je paket na carini jos od 25.05 do danas a da nema nikakvih tragova za taj broj. Naime, posiljka je sa eBaya iz Poljske naruceno je 19.05 i bukvalno vec 20.05 je napustilo Poljsku sa aerodroma u Varsavi i od tada do danas nista.
Dugo je od 20.05 do danas 07.06 da putuje i odem ja u postu i oni nista vise ne vide od mene da je izasla posiljka 20.5 iz PL a to vidim i ja. Nista ne budem lenj kazem ja prodavcu a on kaze da su mu rekli iz logistike da je paket odavno na carini od 25.05 i da ce mi uskoro biti isporucen. To se nigde ne vidi ni UPU ne vidi kako oni vide ja ne znam.
A da pitao sam i nase da nisu menjali broj kaze ne paketima se ne menja broj, ja vec izludeo kako se ne menja kad sam iz USA dobio neki par paketa u carini su menjali za nas domaci broj na kraju RS, kad on a da samo iz USA menjaju brojeve za pakete, pa mislim se tako reci smokljanu treba ja da ti klestima vadim reci iz usta.
Dakle, jel imao neko da mu je na carini stigla posiljka a da nema ni statusa da je stigla u nasu zemlju na aerodrom?
Ja to za 10+ godina ne doziveh evo prvi put ako je istina sto kaze prodavac.
Iskustva?

Pa jel vidis da su nasi prihvatili, jel vidis da je sleteo kod nas.
To uopste nema veze sa onim sto sam ja pisao. Kod tebe je sve regularno.

Dakle, jel imao neko da mu je na carini stigla posiljka a da nema ni statusa da je stigla u nasu zemlju na aerodrom?
Ja nikada nisam imao slučaj da se ne vidi na našoj pošti a vidi negde drugde pod uslovom da je standardni broj za praćenje. Dešava se ponekad da bude i do dan-dva razlike - vidi se na stranom tracking sajtu a kod nas se pojavi kasnije. Inače moj "poljak" putuje mesec dana o_O:

Poland.png

Pomerio se drugi RB...SG sa carine posle 13 dana, poboljsava se prolazno vreme.

Da to je uredu da se vidi kroz par dana zakasnjenja ali meni se ne vidi uopste.
60€ je paket gotovo 100% ide na carinu nema sta ali je problem sto se nigde ne vidi da je dosao kod nas a on tvrdi da je na carini.
EDIT:
Screenshot_2023-06-07-12-28-10-092-edit_com.android.chrome.jpg

Evo sad su ovo dali iako pise prispela nije prispela vec tad 20.05 ujutru poletela iz Varsave i nigde nema da je stigla a jos manje da je na carini nasoj.

Poslednja izmena:
To je prispelo u neku poštu u Poljskoj. Izgleda da zapinju negde njihove pošiljke u poslednje vreme.

Pitaj ga gde vidi da je na našoj carini. Ja mislim da je to napisao da te otkači.

imao sam istu situaciju, paket iz USA let NY-Warsaw, pa prebacili u drugi avion Warsaw-Belgrade 09.05. i to je bio posladnji status posiljke (USPS international shipping placen 35$ sa UA….US kodom). zvali me iz moje poste 26.05. da dodjem i preuzmem paket.

UA se ne prati kod nas pa je moguća takva situacija. Ovde su u pitanju R i C pošiljke koje naša pošta prati. Jedino da iz nekog razloga ne prate više pošiljke iz Poljske kod nas ali to je malo verovatno.

Pitaj ga gde vidi da je na našoj carini. Ja mislim da je to napisao da te otkači.
Ne citas, njegova logisticka kompanija, napisao sam.
Trazio mu dokaz kaze nemam tako su mi rekli iz logisticke kompanije jer sam mu rekao da ja ne vidim to, niti se igde to vidi.
Dzabe mu da me otkaci kad ja dobijam refund ako mi ne stigne a da je poslao, jeste, a da je otislo iz Poljske jeste.
Ipak na eBayu se dobija refund kad je sve jasno da je prevara, nije bas kao na AEu.
UA se ne prati kod nas pa je moguća takva situacija. Ovde su u pitanju R i C pošiljke koje naša pošta prati. Jedino da iz nekog razloga ne prate više pošiljke iz Poljske kod nas ali to je malo verovatno.
Ma ne moraju nasi da prate, Poljaci svakako prate, ali nema nista ni kod njih osim onog sto i ja vidim naravno detaljno ima sve, ali nakon 20.05 nema nigde nista.

Здраво свима и поздрав. Нов сам на форуму. Видим да и другима не стижу UA hu пошиљке, имам три од 28. и 27. марта и једну LS преко Холандије која чека данима отпрему на царину. Добио сам телефоном царину после много покушаја, кажу ми следеће недеље. Мада питање је. Пре око шест месеци, сличну ствар сам поручио отишла је на царињење одмах, али после тога сам имао 26 статуса , , ОТПРЕМЉЕН, значи све заједно око месец дана од доласка, док није стигло у локалну пошту на Коњарнику

Prilozi

• SmartSelect_20230607-152251_AliExpress.jpg
    SmartSelect_20230607-152251_AliExpress.jpg
    105.9 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_20230607-152350_Chrome.jpg
    Screenshot_20230607-152350_Chrome.jpg
    78.1 KB · Pregleda: 28
@aki28

Bio sam u guzvi , pa sam ispustio odgovor na tvoje pitanje. :(

Zakacio sam samo primer za LB...LT posiljku koja stoji mesec dana na carini. o_O
( nije moja posiljka , imam na desetine kodova :) )

Tvoja posiljka je zaglavila negde na terminalu u Poljskoj.

Desava se sporadicno i sa HU posiljkama da ih danima nema posle statusa
da su prosledjene iz Madjarske.

Poljak moze da prica sta hoce , postoji pracenje - nemoj da brines

@Његош

Ponovo glupi Cainiao statusi :(

Posiljka je stigla u GPC 26.05 i ceka carinjenje.
Trenutno ne prikazuju statuse , pojavice se kada prodje carinu ,
a moze da potraje i mesec dana - pogledaj primere.

@Његош

Ponovo glupi Cainiao statusi :(

Posiljka je stigla u GPC 26.05 i ceka carinjenje.
Trenutno ne prikazuju statuse , pojavice se kada prodje carinu ,
a moze da potraje i mesec dana - pogledaj primere.
Овај статус је са адресе за праћење пошта Србије. Али схватио сам, то је то, док не прође царину, нема даљих статуса. А да ли постоји начин да ме контактирају уколико је неопходна дозвола за увоз? Ради се о оптици за ваздушну пушку, некима траже, некима не, прошли пут мени нису.

Mozda ste negde pisali, probao sam da nadjem searchovanjem, da li postoji neki email i broj telefona da ih spamujem u vezi paketa koji su na cekanju vec od 25 maja :) probao na [email protected] i na par brojeva za carinu koje sam nasao, ili se ne javljaju ili je zauzeto vecno, namerno verovatno. Pretpostavljam ne moze tako nista da se postigne jer vidim da ljudi uglavnom cekaju. Paketi su u onom stanju da su pristigli u Srbiju ([RS]Arrived at local delivery center a i pise tamo na pracenju "Za carinu).. videh da mnogima tako dugo stoji.

inace kad mi se ne zuri na random se paketi dostave a sad cekam odmor za nedelju dana i deluje mi da nista nece da stigne, makar da se pridruzim patnji drugih ovde :)

Meni su jedan danas procesuirali od 25.05., tako da cekaj.

Prolazno vreme okvirno 13 i 21 dan za sad.

@baneand

Sporo prolaze carinu.Ako ces biti otsutan , idi u postu i podnesi zahtev da te
posiljke cekaju dok se ne vratis
( ima definisano i posle koliko dana se placa lezarina )

@Lanikor

Da li imas primere za Rx...SG na carini ?
Da li je isto kao i za LA...HU ?

Lose videh sta pitas...

LA...HU prodje mnogo brze, najduze stoji kod Madjara na aerodromu ali je u pitanju Goldenfir SSD, oni su mali i laki i prolaze brzo.

RB...SG stoji kao sto je navedeno, 13 i 21 dan na carini, brzo stigne do carine.

Nismo se razumeli :(

Znam u kom roku posiljke dolaze u Srbiju.

Pitam za one koje zadrze na carini , koliko je zadrzavanje ?

Ako nekog zanima, da probam da prokomentarišem par tema koje se uglavnom vrte u poslednje vreme:
1. mogućnost full praćenja neregistrovanih pošiljki - može svakako, naručivao sam na inostranstvo (EU) poslednjih meseci neke stvari sa AE za koje nema opcije slanja u SRB, i shvatio sam da se za pošiljke sa Alija sve svodi samo na to za koliko dana obećavaju da će da stigne. U skladu sa tim je i cena shippinga, ali suštinski nema nikakve razlike između praćenja "economy", "saver" i "standard" shippinga. Sve imaju identičan nivo trackinga - posle "Arrived at local delivery center" ide da je u procesu isporuke, i sledećeg dana se pojavi status "isporučeno u sanduče". Uglavnom sve "last mile" kompanije te obaveste i na e-mail da imaš prispelu pošiljku, osim Cainiao logistike, kada oni rade (a to je sve češće) isporuku "s kraja na kraj" ništa ne jave, status se doduše pojavi, ali mi se par puta desilo da piše da je isporučeno a nema ničega u sandučetu, i onda se volšebno paket pojavi posle 7-8 dana. I koliko sam video po netu ima dosta takvih slučajeva. Ima neki Cainiao call centar gde se nikada niko ne javlja. Za AliExpress je to "delivered" a ja mogu samo da sedim i plačem, Tako da sve zvuči dobro na papiru, ali u praksi nije uvek. Ali makar se do sada nije ništa izgubilo stvarno. Iz nekog razloga nije uobičajeno da se potpisuje prijem, možda mora za Fedex/DHL i slične službe, to nisam koristio. Jedina mogućnost da se lično preuzme je ako se izabere podizanje u nekoj lokalnoj radnji, ali ta opcija nije uvek ponuđena.
2. AliExpress je negde krajem prošle godine, ako se ne varam, izdao saopštenje da su zaoštrili kriterijume za reklamacije kako bi "zaštitili prodavce od sve većeg broja nesavesnih kupaca koji su zloupotrebljavali tu mogućnost". U tom smislu su prekomponovali logistiku da ili sve ide do krajnje tačke preko Cainiao logistike, ili tamo gde toga nema u lokalu, kao npr. kod nas, da sve što je stiglo u odredišnu zemlju više nije njihov problem. Ja sam uspeo da nedavno dobijem par disputea jer sam im naveo da je poslednji status "Received by local delivery company" i to od pre mesec i više dana, da je to još u HU, a ne u SRB". Ne znam da li bi AE prihvatio, ali prodavci jesu odmah prihvatali, doduše to su bile sve stvari vrednosti od 50 centi i sl. Taman kad sam razmišljao da li to opet da radim za priličan broj takvih slučajeva kojima je upavo isticala zaštita, odjednom su mi sve stigle juče i prekjuče. I nijedna nije nikada dobila status "Arrived at..." Tako da je ispalo na kraju dobro, ali izgleda da nema nikakvog pravila.
Zašto su neke pošiljke toliko kasnile poslednih mesec-dva nemam pojma, teško da je u pitanju Carina, jer ne verujem da neregistrovane pošiljke uopšte vide carinu (osim možda po principu "svaka stota vreća"). Verovatno je haos u GPC Beograd, a možda i u poštama. Zanimljivo je da u poslednje vreme u istoj turi iz paketomata nalazim pošiljke kojima se zadnji statusi razlikuju i za po mesec dana. Tako neke stignu do mene posle 3-4 dana od "Arrived at..." a sa njima zajedno i neke koje su ušle u SRB pre mesec dana.
3. Ne bih rekao da se statusi u trekingu lažiraju, kao što su ovde neki tvrdili, to je bilo samo kod SunYou trekinga, jer oni realno nisu ni imali informaciju kad je stiglo u Srbiju, pa su generički lupali "3 dana". Ako piše da stiglo u Srbiju 18 aprila, onda i jeste stiglo, a zašto je isporučeno 5.juna to bi Pošta jedino mogla da kaže, kao što bi mogla i da kaže zašto neke vreće dobijaju status da su ušle u zemlju, a neke ne. Moja pretpostavka je da im broj pošiljki stalno raste, a broj ljudi u operativi verovatno i pada. Pri čemu sam bio zapanjen kada sam shvatio koliko je zapravo čest slučaj da se pošiljke isporuče pogrešnim primaocima. Koliki deo njih prijavi i vrati ono što nije za njih ne bih umeo da kažem. Već sam pisao o slučaju kada je na početku rada paketomata neko dobio moje paketiće, vratio i pitao gde su njegovi. Ne znam da lih je i njemu neko vratio. Znam i za slične slučajeve koji su se i drugima događali...Moj poštar je nedeljama u mojoj zgradi ostavljao pisma za čitko napisane adrese iz susednih ulica. Posle je doduše prestao. Tako da bi to mogao biti odgovor zašto neke pošiljke nikada ne stignu.

Ja sam juce imao tvoju situacinu br. 2, neregistrovana po zadnjem statusu stoji u HU
"Received by local delivery company" i tako od 04.05 dakle vise od mesec dana, juce trazio refund prodavac odmah odobrio i danas/sutra mi leze na racun.
Dal ce ista doci, pa mozda i hoce a mozda je nikad ni ne vidim ali to je njihov rizik poslovanja.

Od ukupno 20ak posiljki u poslednjih 6 meseci tri (sve su isle preko HU) nisu uopste stigle, poslednji status je da su u local delivery office. Posle 60 dana sam trazio refund, dobio odgovor qod prodavca da nije do njih, a od Ali Express supporta da treba da kontaktiram postu. Oni naravno peru ruke (posiljka male vrednosti, ne postoji kompletan tracking, ne znaci da je kod nas). Kako od poste nisam dobio potvrdu da je tu "zagubljena", dispute nije prosao i zatvoren je bez povracaja sredstava. Ukupna "steta" nekih 10ak eur.

Bilo je ~5 posiljki koje su isle preko SG, to je sve uredno stiglo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno