Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja pretpostavka je da je nov proizvod, pa još nisu sredili neke papire za izvoz. Verovatno se na to čeka, ali to je samo pretpostavka, nemam pojma iskreno što ne kreću

Bilo je par novih, ali P2 Mini koje sam ja uzimao nisu novi tako da nije do toga.

Inace, stigao LA...HU paketic, narucen 12.05., stigao danas. Prolazno vreme 24 dana.

Najduze sedeo u limbu na aerodromu u Madjarskoj, kod nas prosao jako brzo.

Pa jedan par je uzet pre akcije, ovaj drugi je uzet na Brand Day, da je zaboo samo drugi bilo bi razumljivo. A i nismo svi uzimali iste slusalice i nikom za sad ovde nisu prosle tranzit.

Bice neki fazon tipa da su dimenzije paketa upale u neku ludu kategoriju gde cekaju da im se skupi jos takvih dimenzija da im bude isplativo, drugo mi nista ne pada na pamet.
Meni nisu stigle bezicne slusalice jos od 17.04. Poslednji status:
Arrived in transit country/regionCarrier note: Arrive at transit country or district
2023-04-19 19:37:00 GMT+8

Singapore Post mi kaze sledece (posle 10ak dana cekanja na odgovor):
We would like to inform you that as per our relevant team, your item with the tracking number of RB...SG has been dispatched via AsiaXpress due to item content. A new tracking number replaced this item.

Pitao sam za novi tracking broj i jos cekam.

Prodavac kaze:
Hi, we can resend a new device to you, but there has no other shipping method can ship this battery unit to your address.
So we suggest to process the refund to you first, then you can reorder.
Malo mi nije jasan oko novog porucivanja, a nema metod za slanje, ali verovatno jeste tacno da ima neki problem sa slanjem slusalica, verovatno zbog baterija. Ostaje da cekam.

Imam jos jedne preko LA...HU, od 17.05, pa cekam i to.

Moguce, tehnicki kutijica u koju idu slusalice je powerbank, sto je verovatno no - no.
Zvucnik ima bateriju pa nije pravio problem.Plus ne salju prvi put preko Singapura pa da ne znaju ako to pravi problem,hiljade ljudi su primili slusalice.
Takodje kolega sa foruma dobio nakon tri meseca soundpeats slusalice sa Alija,isle preko 5-6 zemalja i na kraju mu Fedex isporucio.Moguce da taj drugi broj kada dobiju pocinju put oko sveta.Takodje je u pitanju Singapur post.

Poslednja izmena:
Palo mi je i to na pamet, ali zvucniku je baterija u njemu, dok je battery pack kod BT slusalica tehnicki izvan, ko zna kakav je tarifni kod.

Koliko god da glupo zvuci, nista ne mora da bude logicno u logistici i carinskim propisima, neko to razreze i tako ide.

Moguce i da nije uopste do toga, ali hipoteticki je skroz moguce da je zbog nekog propisa tako.

Pa jel kapiras ???
Ako "proleti" carinu dolazi brzo , ako zadrze na carini , ceka se i po mesec dana :(

Evo mene posle godišnjeg odmora :D
Ajmo iskusni kupci od juče šta reći na komentar AE za neregistovane pošiljke:
Economy shipping doesn't include tracking after a package has been handed to a destination country/region's carrier.
Ko garantuje da je pošiljka stigla do odredišne zemlje?
I da li oni smatraju i Madjarsku odredišnom zemljom?

Na UPU vidis statuse iz Madjarske poste za UA...HU posiljke, ako stigne do njih stici ce i do nas.

Na UPU vidis statuse iz Madjarske poste za UA...HU posiljke, ako stigne do njih stici ce i do nas.
Ajmo detinjasto, ako traže potvrdu iz pošte da nema te pošiljke neka prvo pošalju potvrdu o prijemu pošiljke, od kurirske službe i da je pošiljka stigla u Srbiju a svi statusi su informativnog karaktera pa i sa UPU te neka se jure članice unije ili asocijacije gde je nestala pošiljka. Ja nemam problema sa tim stvarima osim kad mi poštar ode na godišnji.

@Colorato

Hajde pogledaj prethodnu stranu

Samo Srbija i Hrvatska u nasem regionu nema pracenje Ux...xx posiljki !!!

LA...HU imaju iste statuse kao i UA/UB...HU.
[xx] Arrived at local delivery center - znaci da je posta
u odredistnoj zemlji potvrdila prijem transportnog pakovanja
u kom je i posiljka sa odredjenim Ux..HU kodom.
Mozda samo par komada na 1000 komada stvarno bude izgubljeno ili
nema citljivu adresnicu.
Sve ostale tj. sigurno 99,5% posiljki dospe do LPC-a i lokalnih posta.

@sasa022
Ja živim u Srbiji, ne znam gde si ti ili u kom veku i to da li pratiš milion foruma i pokušavaš da preneseš nešta šta si pročitao i nisam kupac od juče a ni od prekjuče ali sam napisao šta je AE ubacio za neregistrovane pošiljke ka Srbiji, možda je isto to ubacio i ka svim ostalim destinacijama a napisano je "neregistrovana" i normalno da ne očekujem praćenje i da li je pošiljka pikila ili uradila nešta veliko usput. Mali milion strana sam pročitao i pre registrovanja na forumu te sam zato i bio na godišnjem odmoru.

@Colorato

Zivimo u 21 veku , pa bi shodno tome i Posta Srbije trebala
da unapredi svoje poslovanje , a ne da se kao pijani plota
drze propisa iz 60-ih godina proslog veka.

Kinezi to vise nece da tolerisu , jer oni prema kretanju transportne
dokumentacije imaju potvrdu gde su posiljke stigle.

Kako mogu poste u MK,CG,BiH da imaju evidenciju neregistrovanih
posiljki , kako Slovenija ima portal ?
Zasto se poste u Srbiji i Hrvatskoj jos uvek drze prastarih metoda ?

Sve je objasnjeno , pa ko hoce neka cita....

Danas isporucene dve LA... HU, poslate 16.05.

Kingfast ssd i ssd case, naplaceno 100din dodatno.

Prilozi

• Screenshot_20230606_104232_Chrome.jpg
    Screenshot_20230606_104232_Chrome.jpg
    138.4 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20230606_104155_Chrome.jpg
    Screenshot_20230606_104155_Chrome.jpg
    134.2 KB · Pregleda: 25
Sa Choice/2.99$ ponude sa Alija obe posiljke LA...HU ako nekog interesuje.

RB.... SG zvucnik Anker probio led, slušalice nemrdaju...

Prilozi

• Screenshot_20230606_130308_Chrome.jpg
    Screenshot_20230606_130308_Chrome.jpg
    91 KB · Pregleda: 21
Stogao paket LA-HU poručen 12.3. posle skoro tri meseca.

Za sad nas ima 4-5, videcemo da li ce drug Kean da me otkaci ili ce zapravo da da neku korisnu informaciju pa da znamo na cemu smo.

Narucio sam jos jedan punjac od njih, opet RB...SG, 7 od 7 za Anker za sad - bila bi fora da punjac prodje bez problema :D
Dali su informaciju da jos nije stigao paket do SG poste a i traze sve podatke za ostatak korespondencije.

Za Anker je sve regularno - 15 do 75 dana za dostavu tako da cemo da se nacekamo svi izgleda dok dodju BT slusalice.

Poslednja izmena:
Pozdrav. Porucio sam neke slusalice sa Ebay-a. Paket je iz Amerike.
Broj posiljke 9400108205496816181944.
Da li je ovaj status normalan ili je isporuceno nekom tamo ? 😅

Prilozi

• Screenshot_2023-06-06-19-41-36-017_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-06-06-19-41-36-017_com.android.chrome.jpg
    70.1 KB · Pregleda: 39
LA...HU stigao danas porucen 12.05, prosao 01.06 ali tek danas doneli uhvatio me vikend inace 03.06 bi bio kod mene.
Zadovoljan kako sam mislio da ce biti.

Majski LA046xxxHU stizu za 15-ak dana

LA046227575HU
LA046227615HU
LA046357553HU
LA046357567HU
LA046527592HU

LA046357584HU
LA046527561HU
LA046767575HU

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.